Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Τελική παύση των παράνομων χωματερών


Την παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των ενεργών και ανενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), έως τις 16 Ιουλίου σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος σε κοινή επιστολή με το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει, έως τις 31 Μαΐου 2010, να έχουν στείλει αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειές τους για τους ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην περιοχή τους, όπου θα περιγράφουν αναλυτικά πώς θα εξασφαλίσουν τα παραπάνω. Στους γγ Περιφερειών υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ακόμη η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Οκτώβριος 2005) που αφορά στην ολοκληρωτική παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με την κατασκευή έργων υποδομής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τονίζεται επίσης ότι είναι απαραίτητο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για όσους ΧΑΔΑ δεν έχει γίνει ακόμη αυτό και να προγραμματιστεί η κατασκευή των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων.
Ευρυτανία
Παράνομη χωματερή είναι και η ΧΑΔΑ Καρπενησίου όπου γίνονται ενέργειες για το οριστικό κλείσιμό της με συγχρόνως κατασκευή χώρου διαχείρισης των αποριμμάτων ΧΥΤΑ στη θέση "Γαιδουροράχη".Μεγάλες όμως είναι και οι αντιδράσεις απο τους φορείς και τους πολίτες.

Στην Ευρυτανία επίσημα λειτουργούσαν επτά (7) Χώροι Απόθεσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και θα έπρεπε σε πρώτη φάση με χρήματα από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης να έχουν κλείσει μένοντας μόνο ο Χ.Α.Δ.Α του δήμου Καρπενησίου ό οποίος θα έκλεινε στη δεύτερη φάση μόλις θα δημιουργούνταν ο Χ.Υ.Τ.Α, παρά ταύτα αρκετοί από αυτούς είναι σε λειτουργία επιβαρύνοντας την υγεία των κατοίκων αλλά το φυσικό περιβάλλον.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive