Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΛΑ.Ο.Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ και ΔΝΤ


N.E. ΛΑ.Ο.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Βικέλα 15, 2ος ορ., Ηράκλειο

ΠΡΟΣ:

Μ.Μ.Ε.

τηλ&τοτ: 2810289669



e-mail: laosheraklion@yahoo.gr

ΚΟΙΝ.:


Ηράκλειο, 4 Μαι 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανερμάτιστη πολιτική διαδρομή της κυβέρνησης κατέληξε σε άλμα στο κενό. Μια διελκυστίνδα ανικανότητας και σκοπιμότητας του πολιτικού κατεστημένου έφερε την πατρίδα μας και τον λαό μας στο έλεος του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Η εθνική μας κυριαρχία προσφέρθηκε αμαχητί σε ένα τριπλό διευθυντήριο που θα κατευθύνει από εδώ και εμπρός τις τύχες των Ελλήνων πολιτών. Μια νέα κατοχή ξεκίνησε για τον λαό μας και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να πει πόσο θα διαρκέσει και ποια θα είναι τα αποτελέσματά της για την πατρίδα μας.

Υπεύθυνοι είναι αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο και με αγαστή συνεργασία οδήγησαν την οικονομία και την κοινωνία μας σε χρεωκοπία. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι δύο όψεις του νομίσματος της μεταπολίτευσης, μας έφεραν εδώ. Οι υπεύθυνοι δεν είναι άγνωστοι, έχουν ονοματεπώνυμο και ο ελληνικός λαός απαιτεί την παραδειγματική τους τιμωρία. Είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη να καταλογιστούν οι πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες αυτών που καταρράκωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Το ελάχιστο καθήκον της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πλήγωσαν τους Έλληνες και τραυμάτισαν βαριά την Ελλάδα είναι να βάλουν βαθειά το νυστέρι στο σώμα τους και να αποδώσουν στην δικαιοσύνη και την κρίση του λαού όλους τους επιόρκους πολιτικούς και δημοσίους λειτουργούς.

Συνυπεύθυνοι όμως είναι και αυτοί που προσπαθούν να αναδειχθούν σε τιμητές της υπεράσπισης των δικαίων του λαού. Τα κόμματα της αριστεράς, που εδώ και δεκαετίες άκριτά στήριζαν και υποδαύλιζαν άφρονες πολιτικές δημοσιονομικής σπατάλης και αλόγιστης πελατειακής συμπεριφοράς με διόγκωση του δημόσιου τομέα, που οδήγησαν σε έκρηξη των ελλειμμάτων και του χρέους. Σήμερα το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να παρουσιαστούν ως οι αδιαπραγμάτευτοι διεκδικητές των λαϊκών συμφερόντων, ακόμη κι έτσι όμως δεν μπορούν να καμουφλάρουν τις βαριές τους ευθύνες. Το μόνο ωστόσο που ακόμη τους ενδιαφέρει είναι να ψαρεύουν ψηφαλάκια σε θολά νερά. Για αυτό το λόγο και επιδίδονται σε αλλεπάλληλες ακατάσχετες ακρότητες και ασχήμιες. Από την επίθεση σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια που υπονομεύει τον τουρισμό, την μόνη πηγή εσόδων που μας έχει απομείνει, ως την κατάληψη της ιερού βράχου της Ακρόπολης, του μεγίστου παγκοσμίου συμβόλου του πολιτισμού μας. Από τις δηλώσεις για μη αναγνώριση του Συντάγματος (που παραμένει ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος παρά τις πολλές καταστρατηγήσεις του από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης συνολικά) ως την άρνηση για στοιχειώδη διάλογο σε στιγμές ζοφερές για την πατρίδα, τα κόμματα της αριστεράς καθημερινά δίνουν απτά δείγματα λαϊκισμού και ευκαιριακής, τυχοδιωκτικής πολιτικής.

Μπήκε λοιπόν ο λαός μας στον ζυγό της οικονομικής εξάρτησης. Μετά όμως από αυτό η μεγαλύτερη ανησυχία κάθε σκεπτόμενου Έλληνα είναι μήπως μπούμε και στην εποχή των εκπτώσεων. Μήπως δηλαδή οι κυβερνώντες μέσα στα πλαίσια της αδυναμίας και ανεπάρκειάς τους αρχίσουν να ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι την πατρίδα μας για να εξευμενίσουν τους οικονομικούς μας δυνάστες. Γιατί η Ελλάς έχει πολλά «οικόπεδα-φιλέτα», που πολλοί τα εποφθαλμιούν και πολλοί τα ορέγονται. Γιατί έχει άφθονες φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές που σκόπιμα αφέθηκαν ως τώρα ανεκμε-τάλλευτες για να τις δώσουν για ένα ξεροκόμματο. Γιατί δεν είναι αγαθή και ανιδιοτελής η επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν και της κουστωδίας του. Γιατί σκόπιμα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζονται σαν κοινοί δημόσιοι υπάλληλοι με περικοπές αποδοχών και μειώνονται ηθικά και κοινωνικά από την συμπεριφορά και τα λόγια κορυφαίων υπουργών.

Θα σταθούμε στο πλάι του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, στο πλάι του δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη. Θα σταθούμε απέναντι από όσους ευθύνονται για την κατάντια του τόπου, απέναντι από όσους μεθοδεύουν, απεργάζονται ή αδυνατούν να αποτρέψουν τον ξεπεσμό και την εκμηδένιση της πατρίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε την παραμικρή έκπτωση στα εθνικά μας δίκαια, το ελάχιστο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου. Δεν θα κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια εμπρός στην βήμα-βήμα αποσύνθεση της εθνικής, κρατικής και κοινωνικής μας υπόστασης και κυρίως δεν θα κλείσουμε το στόμα αποσιωπώντας την κατ’ εξακολούθηση καταστρατήγηση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΑ.Ο.Σ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive