Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Τουρκική άσκηση Anadolu Kartali/1-2010

Του Χρήστου Μηνάγια

Μέχρι τώρα, τα σενάρια των προηγούμενων ασκήσεων Anadolu Kartali προέβλεπαν τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πέραν των συνόρων εντός του βορείου Ιράκ και φυσικά χωρίς τη συμμετοχή του πολεμικού ναυτικού. Όμως το σενάριο της παρούσης .
άσκησης προέβλεπε τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον τακτικού στρατού (υπονοώντας φυσικά την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδος Hurriyet /29-4-2010), καθώς επίσης και τη συμμετοχή 4 τουρκικών πολεμικών πλοίων που έχουν επιχειρησιακό τομέα ευθύνης στην Ανατολική Μεσόγειο. Πέραν των παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν 50 μαχητικά αεροσκάφη F-16, 8 F-4, 2 F-5, 3 μεταγωγικά αεροσκάφη και 1 αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού.
Τονίζεται ότι οι Τούρκοι προβάλλουν ιδιαίτερα την άσκηση αυτή, προκειμένου να καταδείξουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι οι ένοπλες δυνάμεις τους έχουν τις δυνατότητες να υποστηρίξουν την πολιτική του κράτους τους που επιδιώκει να είναι μια περιφερειακή δύναμη. Επίσης, η συμμετοχή στην άσκηση τουρκικών πολεμικών πλοίων με επιχειρησιακό τομέα ευθύνης στην Ανατολική Μεσόγειο και η αλλαγή του σεναρίου αυτής το οποίο περιλαμβάνει επιχειρήσεις εναντίον τακτικού στρατού θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Η συνέχεια εδώ.
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ
    ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΔΑΦΤΟΥΣ ...
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.
    ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive