Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:«Λειτουργία ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ».


Ερώτηση
Προς την αξιότιμη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Λειτουργία ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΑΤ».

Σύμφωνα με την αρ. 232396/11-05-2007 (ΦΕΚ Β’ 900) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει ιδρυθεί ΙΕΚ αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ, μεταγυμνασιακού επιπέδου, που απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου, διάρκειας σπουδών 2 εξαμήνων, με τις κάτωθι ειδικότητες:
i. Θαλάσσιας αλιείας
ii. Μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων
iii. Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας – Οινοτουρισμού
iv. Μελισσοκομίας
Ως γνωστόν, επίσης, το άρθρο 11 του Ν. 2520/1997 (ΦΕΚ Α’ 173) προβλέπει για τα ΙΕΚ αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ την υπαγωγή και μεταφορά τους στον ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», ο οποίος, άλλωστε, φέρει και την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία τους.
Έτσι, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Δήμητρα» προτάθηκαν ως έδρες των ανωτέρω ειδικοτήτων ο Βόλος (α και β), η Νεμέα (γ) και η Λάρισα (δ).
Ειδικότερα, μάλιστα, για την μελισσοκομία πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, που λειτουργεί στη Λάρισα εδώ και 100 χρόνια, φιλοξενούσε ήδη στη δεκαετία του ’50 σχολή μελισσοκομίας, πράγμα που σημαίνει ότι και σήμερα έχει τη δυνατότητα να παράσχει άμεσα τις εγκαταστάσεις της για την διδασκαλία της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Συνεπώς, ερωτάται η κυρία Υπουργός:
1. Έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών των τεσσάρων ειδικοτήτων του ΙΕΚ;
2. Πότε θα εκδοθεί η κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπαγωγή και μεταφορά του ΙΕΚ στον ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία του;

8 σχόλια:

  1. αστερη,τωρα που ηρεμησες, με τα 57 χιλιαρικα που 'χες αρπαξει τοτε, τι εγινε τελικα; επεστραφησαν στους κατοχους τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω οι οι συκοφαντίες ... προάγουν τον διάλογο.
    Και μην νομίσετε καποιοι πως το διαδίκτυο είναι FREE στους υβριστές.
    ΠΑΝΤΟΥ υπαρχουν ΝΟΜΟΙ και κανόνες.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αρα πληρωνεσαι εσυ που μιλας με τετοιο υφος. την πατησες την χλαπατσα. δεν εξηγηται αλλιως. ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ. ασε λοιπον τα παπαδιστικα σου οτι εισαι ΄΄αμισθος στρατιωτης του κομματος΄΄. αν ησουν αμισθος ΔΕΝ θα απειλουσες κανεναν αργυρη σιδερη..και ψιτ, που σαι; κανε μια βολτιτσα στα αρχεια καποιων μπλογκερς..ισως βρεις και ποιο σοβαρα απο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και κατι αλλο αργυρη σιδερη,που αρχισες ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ να απειλεις και τον κοσμακη: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.ΠΛΗΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΩΜΕΝΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΝΤΟΥ μήνυση βρε φίλε, εγω θα σου λύσω το πρόβλημα; Αλλά τι ...στυλάκι είναι αυτό, "μισθωτός" , "χλαπατσα" κ.λ.π. σου εχω δώσει τέτοιο δικαίωμα; Για κάνε μου τη χάρη.
    Και είναι απειλή το να λέω ότι υπάρχουν νομοι για όλους;
    Εσυ θάθελες να υπάρχουν για ορισμένους; Πας καλά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταρχας,να σου ζητησω συγγνωμη για το υφος μου αφου δεν σου αρεσε. μη πας να την κανεις ομως γυριστη..οταν λες ΄΄μην νομίσετε καποιοι πως το διαδίκτυο είναι FREE στους υβριστές.
    ΠΑΝΤΟΥ υπαρχουν ΝΟΜΟΙ και κανόνες.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!΄΄ ε αυτο δηλ. τι ειναι; δεν ειναι εμμεση απειλη;; ασε λοιπον τα εξυπναδιστικα του στυλ ΄΄καντου μυνηση΄΄ αλλα και ΄΄Εσυ θάθελες να υπάρχουν για ορισμένους; Πας καλά;;΄΄ αυτα αργυρη σιδερη ΔΕΝ περναν.. και ποιος εισαι εσυ που θα πεις σε μενα το τι θα κανω;;.ποιος ο λογος δηλ. που τσαντιζεσαι εσυ σαν αργυρης σιδερης; ομιλουμε για καποιον εκλεγμενο κοινοβουλευτικο εκπροσωπο. το εχεις καταλαβει αυτο ή μηπως νομισες οτι ομιλουμε για καποιον κολλητο σου ή συγγενη σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι κι εγω όπως εσυ, ενας απλός πολίτης με όλα τα καλά και τα καλά του. Ας μην παρεξηγιόμαστε άνευ λόγου αφού δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.
    Πιστεύεις κάπου, εγω αλλού.
    Εχω κάποιες αρχές όμως.
    Δεν μπορώ το άδικο που τόχω φάει με τη σέσουλα.
    ΘΕΛΩ αποδείξεις για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, αλλοιώς ΔΕΝ μιλάω.
    Τα άλλα ας τα πάρει το ποτάμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπηρξαν καποιες καταγγελιες μελων του λα.ο.ς,νομιζω,περι του θεματος. απο αυτη την αποψη το αναφερω.δεν γνωριζω τελικως τι εγινε. το θετω διοτι οπως προειπα ομιλουμε περι ενος εκλεγμενου εκπροσωπου του λαου. θα πρεπει λοιπον να υπαρχει διαφανεια.


    υ.γ.: θελω να τονισω οτι ειμαι τακτικος επισκεπτης του μπλογκ και αυτο οφειλεται κυριως στη δημοκρατικοτητα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive