Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κουτσούκος ο "Blogoκτόνος"

απο: Mediasoup.gr

Της Νίνας Τσιμπούλη

Μια φορά και έναν καιρό, κλείσανε το nomoshleias.blogspot.com, επειδή δημοσίευσε εικόνα όπου χαρακτήριζε τον Ι. Κουτσούκο "προδότη"
Σε μια χώρα που γέννησε την σάτιρα, για πρώτη φορά σε ημικυκλικά θέατρα παγκόσμια εγνωσμένου κάλλους και που η ελευθεροτυπία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, θα μπορούσε να είναι παραμύθι. Δυστυχώς όμως είναι πραγματικότητα.

Η εικόνα-σκανδαλο, που αναφερει τον Ι. Κουτσούκο  "Προδότη"

Και η χειρότερη πτυχή της δεν είναι αυτή. Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, αναφορικά με τις σύγχρονες διατάξεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών, αντί ο βουλευτής να ασχοληθεί στη δευτερολογία του με αυτό το μείζον θέμα, επέλεξε να μιλήσει για «πολιτική κερδοσκοπία», εκμεταλλευόμενος ο ίδιος το βήμα της Βουλής και τη συνεδρίαση της ολομέλειας.
Το ακόμα πιο καταπληκτικό είναι ότι στη προσωπική του σελίδα στον ιστότοπο του ΠΑΣΟΚ, έχει δημοσιεύσει την ομιλία του, αλλά έχει παραλείψει να σημειώσει τον αντίλογο που δέχτηκε από τον αντιπρόσωπο του κόμματος, το οποίο κατηγόρησε.

Στο προσωπικό του ιστολόγιο δε, με περίσσια αυταρέσκεια, παραθέτει από Μπρεχτ μέχρι Θοδωράκη... Αλλά του ξέφυγε ο Βολταίρος. Στην πολιτική πρέπει να δεχόμαστε και την κριτική και τον αντίλογο αντιπροσώπων, που όπως κι εκείνος ανέφερε άλλωστε στο λόγο του, είναι αντιπρόσωποι κοινοβουλευτικού κόμματος και αντιπροσωπεύουν μια μερίδα της ελληνικής κοινωνία.
Και στη θέση του κ. Κουτσούκου θα ήμουν πιο προσεκτική στην χρήση λεκτικών πυροτεχνημάτων του τύπου «δεν είμαστε μέλη της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου», γιατί οι ραγδαίες αυξήσεις τιμών και η πείνα που ταλάνισαν την χώρα επί της διακυβέρνησης Τσολάκογλου, δεν διαφέρουν καθόλου από τις περικοπές μισθών, τις αυξήσεις τιμών και την πείνα που αρχίζει να τροχίζει τα μαχαίρια της τώρα με ορεκτικό τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Οπότε προτείνω να ασχοληθεί με φλέγοντα θέματα που γνωρίζει καλύτερα, όπως “με τη μελέτη και εφαρμογή του Φ.Π.Α. στην Ελλάδα.”, όπως αναγράφεται στο βιογραφικό του σημείωμα, και να περιοριστεί στις επίκαιρες ερωτήσεις για την μεταλλαγμένη πατάτα , γιατί μάλλον αυτό εννοεί όταν κομπάζει πως δουλεύει αθόρυβα για τα σοβαρά θέματα του Νομούφακός του βουλευτή” να σας διαψεύσει, καθώς προφανέστατα θεωρεί αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του νομού Ηλείας μια ανθισμένη αμυγδαλιά και ένα μπολ με ρόδια και κουκουνάρια.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 το Εκλογοδικείο του αφαίρεσε τη Βουλευτική έδρα. Εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει ως μότο του το σύνθημα «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία», θα έπρεπε να του ξανα-αφαιρεθεί η βουλευτική ιδιότητα, μετά το μισαλλόδοξο παραλήρημα του από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων και μετά το φασιστικό του χτύπημα σε ένα δίαυλο έκφρασης απόψεων πολιτών. Στο κάτω κάτω της γραφής, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που προεκλογικά χρησιμοποίησε το διαδίκτυο , πολλές φορές επί πληρωμή (βλέπε για παράδειγμα τις πρακτικές της κ. Νταλάρα, μιας και συμμετείχε και εκείνη στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής...), όσο κανένα άλλο κόμμα, για την διασπορά των απόψεων του και τον προσηλυτισμό ψηφοφόρων.
Επιπρόσθετα, προτείνω να κλείσουμε τον προσωπικό του ιστότοπο, γιατί ουδόλως με ενδιαφέρει αν η Ηλέκτρα Κουτσούκου αγορεύτηκε διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αφής στιγμής ο ίδιος ο πατέρας της καταχράται την ψήφο του ελληνικού λαού και αγνοεί βασικές έννοιες της νομοθεσίας των ΜΜΕ, όπως την αρχή σεβασμού των απόψεων και το περιεχόμενο της ελευθερίας του τύπου.
Μιας και του αρέσει να απαντά σε “βρισιές” με Μπρεχτ...… για το τέλος «Αυτό θέλω να του πω»
“…Θέλουνε να νικήσουν.
Στη νίκη ενάντια τίποτα δε θέλουνε να ξέρουν.
Δε Θέλουνε άλλοι να τους καταπιέζουν,
Θέλουνε να καταπιέζουνε οι ίδιοι.
Δε θέλουνε την πρόοδο.
Θέλουνε την υπεροχή.
Πειθαρχούνε σ' όποιον
τους υπόσχεται πως θα μπορούνε να διατάζουν.
Θυσιάζονται
για να μπορέσει να μείνει όρθιος ο βωμός της θυσίας.
Τι να τους πω, σκέφτηκα. Αυτό
θέλω να τους πω, αποφάσισα.”

3 σχόλια:

  1. Προς το υπουργείο οικονομικών
    Να φορολογήσετε όλες την Μασονικές Στοές στην Ελλάδα ,
    τα Τζαμιά που είναι στην Ελλάδα και είναι πάρα πολλά ,
    το Ισραηλιτικό συμβούλιο , και τις εκκλησίες των ιεχωβάδων.
    Και ΜΗΝ φορολογείται μόνο την Ελληνική Εκκλησία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Γιάννης Κουτσούκος που έχει το blog koutsoukos.wordpress.com δεν είναι ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος. Πρόκειται για καθαρή συνωνυμία!!! Δεν έχει καμία σχέση με την Ηλεία, ούτε είναι και ήταν ποτέ βουλευτής και κατάγεται από την Κόρινθο και όχι την Ηλεία!!!

    Για το ίδιο θέμα σας έχω ήδη ενημερώσει και στο παρελθόν και εσείς εξακολουθείτε να έχετε στη σελίδα του blog σας το link "Στο προσωπικό του ιστολόγιο" που παραπέμπει σε εμένα.

    Περιττό να σας πω ότι ολόκληρη η παράγραφος του κειμένου σας για τον Μπρεχτ και Θεωδοράκη καθώς και για την κόρη μου (Ηλέκτρα, δικηγόρο, διδάκτωρ νομικών επιστημών) καθιστούν αναξιόπιστο και ψευδές το περιεχόμενο της σελίδας σας, εφόσον αναφέρεται σε άλλο άτομο και όχι σε αυτό που εσείς θέλετε να αναφερθείτε.

    Σας παρακαλώ να αφαιρέσετε αμέσως το link που παραπέμπει στο δικό μου το blog και ό,τιδήποτε έχει σχέση με τα κείμενα του δικού μου blog. Πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση και εμπίπτετε στις διατάξεις του νόμου περί συκοφαντικής δυσφήμησης, έστω και εάν αυτό στην αρχή έγινε εν αγνοία σας.

    Γιάννης Κουτσούκος
    Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive