Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΓΑΠ στο Der Spiegel με ασαφές αίτημα.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

«Κύριο πρόβλημα η διαφθορά»

Στις ανησυχίες των Γερμανών πολιτών ότι θα χρειαστεί να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αφού αντιμετωπίσουν τις δικές τους περικοπές, απαντά, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο κυκλοφορεί την Κυριακή με ημερομηνία της Δευτέρας. «Δεν ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία, ακόμη κι αν μερικές φορές το ζήτημα παρουσιάζεται έτσι», λέει ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται ωστόσο να έχει πρόσβαση στην πίστωση με τις ίδιες συνθήκες, όπως οι άλλες χώρες της ευρωζώνης, ώστε να επιτύχει στις μεταρρυθμίσεις.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα είναι πολύ επώδυνη. Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας» σημειώνει.

Παράλληλα, εκφράζει την αποφασιστικότητά του να πιέσει για την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, παρά τις επικείμενες απεργίες.

«Έχουμε τη λαϊκή στήριξη. Τα συνδικάτα το γνωρίζουν κι εκείνα. Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω αυτή τη θέση μου» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

* Σημειώνεται ότι στο ίδιο τεύχος της γερμανικής επιθεώρησης υπάρχει δημοσίευμα, στο οποίο επικαλείται πηγή του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχέδιο των χωρών της ευρωζώνης για την από κοινού χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 20-25 δισ. ευρώ.

=========================

Σχόλιο: Ο ΓΑΠ εννοεί ότι δεν είμαστε τρακαδόροι αλλά θέλουμε να δανειστούμε με χαμηλά επιτόκια…. και είμαστε πρόθυμοι για όλα

Ως θέση είναι πιο προχωρημένη από το «δεν θέλουμε λεφτά αλλά μόνο πολιτική στήριξη. Άντε όμως τώρα πες ότι εσύ ο αναγνώστης μας, είσαι ένας ευρωπαίος ηγέτης ή ο Τρισε ή ο Όλι Ρεν. Πως μπορείς να βοηθήσεις την Ελλάδα σε αυτό το αίτημα που λέει ο Γιώργος; Τι μπορείς να κάνεις; Να βγάλεις διαταγή να κατέβουν τα επιτόκια; Ας είμαστε σοβαροί…

Καθώς σταδιακά γιώργο μου συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί δεν έχεις σαφές αίτημα.

Ζήτησες χρόνο τον Δεκέμβριο και στο έδωσαν για να δεις ότι δεν τον έχεις στις αγορές. Ζήτησες πολιτική στήριξη για να δεις ότι είναι γράμμα κενό. Σήμερα πάλι στρουθοκαμηλίζεις και το πληρώνεις. Κάθε ημέρα έτσι γίνεται χειρότερη από την προηγούμενη και δεν έχεις επιλογές.

Ή οι αγορές θα σου πιουν το αίμα ή θα πας στο ΔΝΤ ή στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Θέσε το αίτημα σου επιτέλους. Δώσε σάρκα και οστά (αν υπάρχουν) στην πολιτική στήριξη που έλαβες. Στήσε την διαπραγμάτευση σου σε αυτό το αίτημα. Σχεδίασε. Ζήτα.

Γρήγορα όμως για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πριν το Μάρτη που θα αναλάβουν οι ξένοι και θα γίνεις μια υποτελής Κυβερνηση. Ο χρόνος κυλά εναντίον σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive