Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στήριξη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις προσπάθειες ένταξης των μεταναστών

«Δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού»

Παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο για την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες, έκανε από τα Ιωάννινα ο Κάρολος Παπούλιας. «Ας μην ξεχνάμε ότι δικοί μας άνθρωποι και συμπατριώτες ήταν κάποτε ξένοι κάπου αλλού», δήλωσε, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο δήμαρχος της πόλης προς τιμήν του.

Κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό κύμα του περασμένου αιώνα και στους Έλληνες που αναγκάστηκαν από τις κακουχίες να ξενιτευτούν, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν παραστάσεις και βιώματα, είτε έμμεσα είτε άμεσα, από μετανάστες. "Από δικούς τους ανθρώπους που αναζήτησαν μια θέση στον ήλιο μακριά από την πατρίδα. Και συνάντησαν αντιξοότητες: Στη δουλειά, στη ζωή, στη στέγαση, στην κοινωνική ένταξη", όπως είπε.

Ο Κάρολος Παπούλιας πρόσθεσε ότι εκείνοι οι Έλληνες της διασποράς τα κατάφεραν και έκαναν την πατρίδα τους υπερήφανη.

"Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη", επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως διακύβευμα της εποχής μας είναι η ένταξη των νόμιμων μεταναστών στη διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, σε μια σύγχρονη εκπαίδευση, που θα συνοδεύεται από πολιτικές αναγνώρισης και συμμετοχής.

"Στοιχείο ωριμότητας και βαθιά δημοκρατικής παιδείας είναι η πλήρης εφαρμογή της αρχής της ισονομίας και ισοπολιτείας, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, που προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος", υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΟ:Ας μας πεί ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ποιά χώρα 10 εκ. κατοίκων πήγαν 1.2 εκ. Ελληνες σαν μετανάστες, κάτω από ποιές συνθήκες έγιναν δεκτοί, και σε πόσους έδωσαν αυτόματα, όχι την μόνο την υπηκοότητα, αλλά την ιθαγένεια. Ας μας πεί επίσης ποιά μουσουλμανική χώρα - ανεξάρτητα μεγέθους πληθυσμού, δέχτηκε 1.2 εκ. χριστιανούς μετανάστες.
Ας μας πεί επίσης, πόσοι Ελληνες "λαθρομετανάστες" έγιναν δεκτοί στις χώρες υποδοχής.
Ας μας υποδείξει ο κ. Πρόεδρος μια χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών περικυκλωμένη από άσπονδους φίλους και πόσους μετανάστες δέχτηκαν ή δέχονται οι χώρες αυτές.
Ας μας πεί ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι άλλοι πολιτικοί που επισκέπτοναι τον Ελληνισμό της ομογένειας τι εννοούν όταν λένε στους ομογενείς οτι είναι «δύο φορές Ελληνες»;
Ας μάς πεί ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ποιόν ρώτησε και από ποιόν πήρε την άδεια να αλλάξει την σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας
Συγκρίνοντας τους Ελληνες μετανάστες με τις πολυφυλετικές (γιατί η λέξη πολιτισμικές δέν έχει νόημα στη συγκεκριμένη περίπτωση) ορδές που καταφθάνουν κάθε μέρα είναι παράλογο και ανόητο.
Τον περασμένο αιώνα γίνανε ανταλλαγές πληθυσμών για να ζούμε μονιασμένοι με τους γείτονες, αυτοί με τα δικά τους και εμείς με τα δικά μας. Γιατί τώρα σπρώχνουμε ανάποδα; Τί άλλαξε;
Τέλος, παρόμοιες δήλώσεις σαν του Πρόέδρου της Δημοκρατίας, δειχουν πως είτε δέν έχει ιδέα του τί γίνεται στην Ελληνική Ομογένεια, είτε ότι την αγνοεί εσκεμμένα (ακόμη δεν έχει δοθέι η ψήφος, και οπωσδήποτε ό λογος είναι, όπως ειπώθηκε στην Βουλή, για να μήν αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα). Οι ομογενείς σε οποιαδήποτε περίπτωση, ότι και να γίνει θα ψηφίζουν πάντοτε Ελληνες βουλευτές και θα τρέχουν πάντοτε για τα θέματα της Ελλάδας. Το ίδιο θα κάνουν και οι "νέοι ιθαγενείς" Θα υποστηρίζουν την πατρίδα τους, τον τόπο από όπου ήρθανε και θα ευθυγραμμιστούν με τους ομόθρησκούς, τους ομόγλωσσους και τους ομόμαιμους τους ¨οπως είναι και φυσιολογικό, και όπως γίνετα παντού. Τα αποτελέσματα όμως για την Ελλάδα θα είναι καταστρεπτικά, που δεν έχει γειτονιές ουτε το Ατλαντικό, ούτε το Ειρηνικός ωκεανό αλλά την Αλβανία, την Τουρκία, την Βόρειο Αφρική....
Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να δώσει η Ελλάδα σε όλους αυτούς που διάλεξαν την Ελλάδα και όχι το Ντουμπάϊ, την Σαουδική Αραβία, το Κουβεϊτ, το Κόσσοβο, την Αλβανία η την Τουρκία, ένα ωραίο Ευρωπαϊκό Διαβατήριο, εφόσον τόσο επιμένει η Ευρώπη και προωθεί την πολυ-πολιτισμικότητα, και να τους αμολήσει στην Ευρώπη για να τους παραλάβει με ανοιχτές αγκαλιές.
Κρίμα που τα παιδιά της γενιάς του Πολυτεχνείου ανοίγουν τις κερκόπορτες για την καταστροφή του τόπου για τον οποίον πολέμησαν οι πατεράδες και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. και άλλοι πριν από αυτούς.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

15 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ, ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΠΤΑ ΧΑΛΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε....όχι και χαλαρής αντίδρασης...κάνει αυτά που πρέπει να κάνει...οι βιασύνες ποτέ δε βοήθησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπούλια κι εσυ ενα ξεφτυλισμένο φερέφωνο της νέας τάξης πραγμάτων είσαι. Γι'αυτό σου παρουσίαζε τι μας ερχόταν τότε η άλλη η κωλόγρια. Ξεπουλήσατε το έθνος και σφυρίζατε κλεφτικα όσο μας φοράγατε ξένο ζυγό. Ντροπή σας υποκριτές που το παίζετε και μη μου άπτου. Τσιράκια και προδότες είστε. Έρχεται και ο λογαριασμός για σας όμως. Και θα ναι βαρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπουλια κρυφοεβραιε προδοτη θα ρθει κι εσενα η ωρα σου,εκτος κι αν καποιος αλλος(ξερεις ποιον εννοω)ειναι πιο βιαστικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση προς τον Δημήτρη 2:18 μ.μ.
    Θα επαναλάβω ότι η αντίδραση του ΛΑ.ΟΣ. είναι ΥΠΟΠΤΑ ΧΑΛΑΡΗ.
    Αποδεικνύεται περίτρανα από την αντίφαση που πηγάζει μέσα από την ανακολουθία λόγων και πράξεων και πιο συγκεκριμένα, δεν μπορεί κάποιος να φωνάζει μέσα κι έξω από την βουλή, να εκδίδει καθημερινά πλείστα έγγραφα, άρθρα κι επερωτήσεις και να μην μεταφράζει αυτή του την αντίδραση σε έργο. Δεν μπορεί, αγαπητέ κατά τα άλλα Δημήτρη, να ισχυρίζεσαι ότι "οι βιασύνες ποτέ δεν βοήθησαν" γιατί πότε περιμένεις εσύ να βγάλετε όσο κόσμο μπορείτε στους δρόμους, μετά την ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου ή μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;
    Όλοι ξέρουμε ότι από μέρα σε μέρα θα περάσει από την βουλή!
    Δεν μπορεί από την μία να παραδέχεσαι ότι είναι εθνοκτόνο το νομοσχέδιο και να ασχολήσαι μόνο με δηλώσεις, υπογραφές και διαγγέλματα. Θέλει πράξεις. Πότε περιμένετε να ενεργήσετε κατ ουσίαν όταν θα γίνουμε με την βούλα Αλβανικό-Πακιστανικό έθνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα θα γίνουν όταν πρέπει...και προς το παρόν δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία συζήτησης..Εδώ καν δεν έχει γίνει η δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην επιτροπή! Ήταν να συζητηθεί από βδομάδα,αλλά ακυρώθηκε μέχρι νεωτέρας.
    Όταν ανακοινωθεί ημερομηνία,τότε θα γίνουν και συγκεντρώσεις και ό,τι είναι δυνατόν.
    Η αντίδραση του κινήματος είναι μία χαρά! Ο Πρόεδρος παίζει μεγάλη μπάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ειμαστε ούτε ΛΑΟΣ, ούτε πολιτικά τοποθετημένοι. Είμαστε απλοί Έλληνες Ομογενείς που έχουμε πλέον αγανακτήσει με τις σκευωρίες, τις χειραγωγίες, τα επικοινωνιακά τρύκ και την επιβολή της ίδιας πολιτικής από όλους τους πολιτικούς ανεξάρτητα χρωματισμού.
    Είμαστε αγανακτισμένεοι και με τους συμπατριώτες μας πού λένε ΝΑΙ και σκύβουν το κεφάλι χειροκροτώντας πρίν τους εξηγήσουν περί τίνος πρόκειται. Με αυτούς που υποδέχονται τους εκάστοτε επισκέπτες πολιτικους συν γυναιξί και τέκνοις και μετά τιμών και βαϊων, μασώντας τα λόγια τους. Γιατί αυτοί που δεν είναι πορωμένοι είναι τελείως θολωμένοι.

    Μέχρι και τις εθνικές επετείους βγάλανε από τα σχολικά ημερολόγια σίγουρα με οδηγίες από τα προξενεία, αφήνοντας μόνο τις θρησκευτικές γιορτές.

    Φέτος η παρέλαση της 25 Μαρτίου γίνεται στο τέλος Απριλίου. Αλλά ο Ευαγγελισμός, ευαγγελισμός. Διαίρει και βασίλευε και ότι συμφέρει να μείνει, θα μείνει, αυτή είναι η πολιτική της εθνικής αυτοκτονίας
    Αλλά δεν θα περάσει.

    ο Αρης του σχολίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ
    ΚΑΤΑΓΟΓΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ
    ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΡΟΔΟΣΑΝ
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ
    ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κριμα υπεκυψε κι αυτος και το συμπαθουσα το καθικι. ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυπάμαι!
    Υπολόγιζα σ' αυτόν, γιατί
    -3η θητεία προεδρίας ΔΕΝ υπάρχει. Άρα δεν έχει κανέναν...ανάγκη.
    -μείναν στην ιστορία μόνο όσοι είπαν ΟΧΙ (Λεωνίδας, Παλαιολόγος, Διάκος, Μεταξάς)
    -αποδείχτηκε κι αυτός άνθρωπος της Νέας Τάξης.
    -νομίζοντας πως απευθύνεται σε ηλίθιους, σύγκρινε τους νόμιμους Έλληνες μετανάστες με τους λαθρομετανάστες!!!
    Ντρέπομαι για λογαριασμό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο "ΠΟΛΥΣ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ! ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΙΠΙΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ "ΛΕΙΛΑ" ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ!!!! ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ! ΑΙΣΧΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ
    ΚΑΤΑΓΟΓΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ
    ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΡΟΔΟΣΑΝ
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ
    ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άξιος υποπράκτορας! Εύγε Κάρολε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σας ωρε Ελληνες,αρχιζει και ξυπναει,αντιδραει,πολεμαει ο Ελληνισμος,τιποτα και κανεις δεν μπορει να μας σταματησει,φυγαμεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είναι πραγματικά μεγάλη ιστορική ειρωνία, να είμαστε εμείς οι αυτόπτες μάρτυρες του απόλυτου ξεφτιλισμού και του αισχίστου καταντήματος της (δήθεν) "περήφανης γενιάς" του "114", του "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, και της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ;

    Ειλικρινά όταν τους βλέπω όλους αυτούς με σοβαροφάνεια και ύφος 1.000 καρδιναλίων να μας μιλούν για "πολυπολιτισμό", "διαφορετικότητα" και "νέο πατριωτισμό" είναι να τους λυπάσαι.

    Όσο για τον "προεδράκο" της (ουα)δημοκρατίας μας που δεν είχε την ευθιξία να μην δεχθεί άλλη μία θητεία, ή έστω να πάρει σαφή θέση στα όσα εθνοκτόνα μεθοδεύουν τα γαλαζοπράσινα κομματόσκυλα, ένα έχω να του πω:

    Η λέξη "διακύβευμα" που χρησιμοποίησες στο διάγγελμά σου στα Γιάννενα ΔΕΝ υπάρχει στο ελληνικό λεξικό. Ούτε του Τριανταφυλλίδη, ούτε του
    Τεγόπουλου, ούτε και του Μπαμπινιώτη. Το σωστό είναι "η διακύβευσις". Και το ατόπημά σου να μεταχειρισθείς την 97η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους τούρκους κατακτητές, για να μας μιλήσεις για τα "δικαιώματα" των μεταναστών ήταν ολίσθημα μεγίστου βαθμού. Διότι ούτε μετανάστες είναι αλλά παράνομοι εισβολείς, και ούτε δικαιώματα έχουν πέραν αυτού της απελάσεως.

    Κατά τα άλλα Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Ελλήνων ΔΕΝ είσαι διότι τους Έλληνες πολίτες τους αποκαλείς με το όνομά τους: ΕΛΛΗΝΕΣ! Και όχι "φίλες και φίλοι".

    Ντροπή σου παπούλια, είσαι και Ήπειρώτης. Ντροπή σου αισχρό κομματόσκυλο, πράκτορα των ξένων, πουλημένε αφέλληνα!!!

    Και για την αντιγραφήν:
    Ένας ΕΛΛΗΝΑΣ της διασποράς (ΗΠΑ).

    --

    ΥΓ: Ο καιρός γαρ εγγύς, σύντομα θα στηθούν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος και τότε ο "τρόμος" της Γαλλικής επανάστασης θα είναι παιχνιδια με κούκλες μπροστά σε αυτά που θα πάθετε!

    ΘΑΝΑΤΟΣ στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive