Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ και Η Παραπαιδεία των Διαγωνισμών του Δημοσίου


Τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν δραματικά τα φροντιστήρια για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, επεσήμανε στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και Βουλευτής Λάρισας, κ. Αστέριος Ροντούλης, κατά τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Ροντούλης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Η «παραπαιδεία του Δημοσίου» είναι πανταχού παρούσα, αν και το άρθρο 15 του νόμου Πεπονή, από το 1994 ακόμη, απαγορεύει ρητά την παροχή φροντιστηριακών μαθημάτων για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Όμως, τα φροντιστήρια που κάνουν πιο προσιτή μια θέση στο Δημόσιο, όπως τα ίδια ισχυρίζονται μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων, όχι μόνο λειτουργούν απρόσκοπτα ενάντια στο νόμο, αλλά γύρω από το όνειρο του διορισμού «στήνεται χορός» εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη ο τζίρος τους ξεπερνά τα 125 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και εκτιμάται ότι αυτό το ποσό θα διπλασιαστεί με τον πολλαπλασιασμό των διαγωνισμών για τις προσλήψεις.

Πτυχιούχοι και εργαζόμενοι, με ηλικίες που φτάνουν μέχρι και σαράντα χρονών, καταβάλλουν από 3.000 μέχρι και 7.000 ευρώ για το πακέτο μαθημάτων στα φροντιστήρια που έχουν ξεφυτρώσει πλέον σαν τα μανιτάρια. Πολλοί δε εξ αυτών αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε σαββατοκύριακο στην Αθήνα από άλλες πόλεις της Ελλάδας που δεν διαθέτουν τη σχετική φροντιστηριακή υποδομή.

Προφανώς, το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα δυσβάστακτο έξοδο για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Έτσι, ο ΛΑ.Ο.Σ. προτείνει τα φροντιστηριακά μαθήματα, όπου αυτά κρίνονται απαραίτητα, να παρέχονται δωρεάν μέσω του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, καθώς επίσης και να προσδιοριστεί επακριβώς η ύλη του ΑΣΕΠ, προκειμένου να πάψει να υπάρχει η σημερινή χαοτική κατάσταση που αναγκάζει χιλιάδες διαγωνιζόμενους να προσφεύγουν στα φροντιστήρια, καταβάλλοντας υψηλότατο αντίτιμο».

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Πεμπτη 7/1/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive