Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: Το ποντίκι που όρμησε στο τυρί και εγλωβίστηκε στη φάκα


ΠΩΣ ΤΗΝ... ΠΑΤΗΣΕ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ;


Γράφει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

.
Η τότε απόφαση Παπανδρέου να προκαλέσει πρόωρες εθνικές εκλογές το 2010

α) είχε πολιτικό κόστος για τον ίδιο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ, γεγονός που επεχείρησε να εκμεταλευτεί η Ν.Δ και βομβάρδιζε την κοινή γνώμη επί εβδομάδες με όλους τους πρωτοκλασάτους της για το μέγα ολίσθημα του Γιωργάκη.

β) είχε διακύβευμα στις προσωπικές σχέσεις των Παπανδρέου με τον δικό τους άνθρωπο τον Παπούλια.

γ) είχε κόστος ως παίγνιο με τους θεσμούς που αν ο Σαμαράς είχε κότσια με το ίδιο νόμισμα, θα πλήρωνε πολύ ακριβά ο Γιωργάκης.

δ) είχε όμως και τουλάχιστον δύο σημαντικότατες πολιτικές στρατηγικές 1) συντόμευε τον χρόνο κατάκτησης της εξουσίας και 2) κορύφωνε την αμφισβήτηση στην διακυβέρνηση της Ν.Δ και δήλωνε κατηγορηματικά την ανάγκη απαλλαγής και ε) είχε αδρανοποιήσει και παγώσει κάθε κυβερνητική δραστηριότητα.

Οι επιτελείς του Γιωργάκη πήραν το φαινομενικό ρίσκο και κέρδισαν μεγαλοπρεπώς.

Η ίδια πρόταση σε συνεργασία με τον Σαμαρά από τον Γιώργο Καρατζαφέρη για μένα, που με βάφτισε τρελλός παπάς, ήταν κορυφαία κίνηση πολιτικής στρατηγικής διότι αμφισβητεί με τον πλέον έντονο τρόπο την νέα διακυβέρνηση (κορύφωση αμφισβήτησης), δηλώνει την εξαπάτηση και υφαρπαγή της ψήφου, γκρεμίζει την αστραπιαία μετάλαξη του Γιωργάκη σε Γιώργου και δεν άφηνε περιθώρια σε κάθε επικοινωνιακή κίνηση των πασοκατζήδων. Παράλληλα όμως επειδή ενέκλειε επιθετική τακτική εγκλώβιζε αμυντικά την Ν.Δ. Και ως προς αυτό υπάρχει μια ερώτηση που η απάντηση της είναι κάτι παραπάνω από εύγλωτη, << Αν ο Αλαβάνος όταν ο ΣΥΝ ήταν στα ντουζένια του και κατέγραφε κάτι διψήφια στις δημοσκοπήσεις, ήταν αυτός που ζητούσε από τον Γιωργάκη έλα να ρίξουμε την σάπια Ν.Δ με κοινό ψηφοδέλτιο των δύο κομμάτων, θα είχε τα σημερινά του προβλήματα; και οι οικολόγοι πράσινοι θα ήταν σήμερα στην Ευρωβουλή;>> Μη ξεχνάμε δε ακόμα ότι υπάρχει και προηγούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου να ζητά εκλογές αμέσως μετά από εκλογές, εν γνώσει ότι δεν γινόταν αποδεκτό.

Αν ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να ερμηνεύσω την εγκατάληψη της, αλλά και όποιο αποτέλεσμα κι αν είχε, εγώ υποκλίνομαι, χειροκροτώ, χαίρομαι που με βρήκε σύμφωνο και πιστεύω ότι κατά τον Φλεβάρη θα δικαιωνότανε η πρόταση του Καρατζαφέρη.

Η άρνηση όμως του Σαμαρά και της Ν.Δ στην πρόταση, τους έριξε στην φάκα, δεν τους επιτρέπει πλέον να απεγλωβιστούν από την χρέωση όλων των σημερινών δεινών της Ελληνικής χρεοκοπίας και δικαιώνει ταυτόχρονα κάθε στρατηγική του ΛΑ.Ο.Σ για δημιουργία αυτόνομου πόλου εξουσίας.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

1 σχόλιο:

  1. Το άρθρο,αν και πολύ φλύαρο,
    αποσκοπεί στο να δικαιώσει
    κάποιες θέσεις του Καρατζα
    φέρη που σχετίζονταν με την
    πολυκατοικία που έχει καταρ
    ρεύσει από τριμήνου,δηλαδή
    με την επιδίωξη συγκυβέρνησης
    την οποία η ΝΔ είχε απορρίψει,
    αφού προτίμησε να χάσει τις
    εκλογές.
    Ο Χαραλαμπίδης που προέρχε
    ται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ
    μπορεί να γράψει πολύ καλύτερα
    κείμενα. Αυτό, το σημερινό του
    κείμενο τον αδικεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive