Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Διαβάστε με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό το άρθρο.Η «Εθνική συστράτευση» και η ...«back door»


Η ...«Εθνική συστράτευση» που ζήτησε εκ νέου ο πρωθυπουργός, κ.Γ. Παπανδρέου, ρίχνοντας το γάντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης να... βάλουν πλάτη για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια, μου θύμισαν τα λόγια του Γάλλου συγγραφέα Tristan Bernard, που πριν ένα αιώνα έγραφε ότι:«Κανείς δεν φαίνεται περισσότερο αθώος, από έναν ένοχο που ...δεν κινδυνεύει πια».

Αναντίρρητα η διαφθορά στον τόπο μας θέτει ένα σοβαρό πλήγμα ανάπτυξης και προκαλεί παθογένειες και στρεβλώσεις στην οικονομία μας. Ταλαιπωρεί την κοινωνία μας ως αποτέλεσμα της παθολογίας της λειτουργίας τού συστήματος.
Αναμφίβολα λοιπόν η διαφθορά μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο συστημικά με την αλλαγή των κανόνων με ένα ανοικτό σύστημα.

Όμως....,
την ίδια ώρα που ο κ. Γ. Παπανδρέου ζητά συστράτευση για την διαφθορά, δεν ξέρω εάν γνωρίζετε ότι μόλις προχθές αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (ο φερετζές ενός άρρωστου δικαιϊκού συστήματος, που αποδεικνύει ότι το Δίκαιο τελικά είναι μία πολυδαίδαλη έννοια-επιχείρηση ) και ο ...τελευταίος προφυλακισμένος για την υπόθεση SIEMENS.

Πρόκειται για τον κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Μάιο με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Θα θυμάστε ότι, όπως έγραφα τον Μάιο (εδώ) ο κ. Μαυρίδης είχε δώσει κατάθεση ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής SIEMENS κ. Burgard, Hafner και Huppert, όπου έκαιγε «κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδεχόταν, μεταξύ άλλων, ότι:«Οι πολυάριθμες ....πριμοδοτήσεις (sic !) ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη SIEMENS ....ακολουθούμενη πρακτική».

Όπως θα θυμάστε είχα αποκαλύψει (εδώ) ότι στο ΔΣ του ΟΤΕ (ΦΕΚ 2815/18 Απριλίου 2002) μαζί με τον υπόδικο , αλλά και πρόσφατα αποφυλακισθέντα με ...περιοριστικούς όρους (είπαμε,…. μετεκλογικά δεν έμεινε μέσα ΚΑΝΕΙΣ !), κ. Σκαρπέλη , ήταν και ο ...σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου !!!.
Και δεν ήταν και ο μόνος! Στα ΔΣ του λαδωμένου ΟΤΕ μετείχαν και άλλοισήμερα βρίσκονται «ανάμεσα μας» ,καταλαμβάνοντας υψηλές θέσεις διοικητών, διορισμένοι πρόσφατα από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Όμως το παραμύθι της ....«διαφάνειας» έχει και συνέχεια. Μόλις προχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας(?) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Καστανίδης, μεταξύ των υπολοίπων μέτρων για την πάταξη της ....διαφθοράς στην χώρας μας πέρασε και ένα πονηρό ... «καθαγιαστικό γραμμάτιο».
Απλά οι κεραμιδόγατοι και οι γουρλομάτηδες της δημοσιογραφίας (μέρος της ολοφάνερης διαπλοκής στην χώρα μας), «πάσαραν» το μέτρο για τις offshores ως αποχαυνωτικό δόλωμα , αποκρύπτοντας το …αγκίστρι!

Ποιο ήταν λοιπόν το «καθαγιαστικό γραμμάτιο»; Το αγκίστρι λοιπόν ήταν η εισήγηση νομοσχεδίων για ...επιεική μεταχείριση όσων συμπράττουν με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαλυφθούν φαινόμενα και πράξεις διαφθοράς.
Θα αφορούν όλα τα περιουσιακά εγκλήματα κατά του Δημοσίου, όπως κυρίως απάτη, απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία, δωροληψία, κ.ο.κ.

Πιστεύετε ότι μετά από αυτό, θα γυρίσει κανείς από τους ασπάλακες της SIEMENS και του ΟΤΕ στην φυλακή; Θα σας πω τα μελλούμενα λοιπόν!
Οι ασπάλακες θα ...συμπράξουν (ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ φυσικά) στην δικαιοσύνη και το ΠαΣοΚ θα σηκώσει τους τόνους ξεχνώντας τα περί συναίνεσης, ήπιου κλίματος λόγω «οικονομίας στην εντατική» κλπ,(ήδη δειλά- δειλά έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες.... περί εξεταστικών).

Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξει την επικοινωνιακή πολιτική ατζέντα όταν κρίνει ότι το κλίμα λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων είναι ...βαρύ και προκαλεί μεγάλο πολιτικό κόστος.
Οι ασπάλακες θα ευεργετηθούν από το γράμμα του (νέου) νόμου και δεν θα γυρίσουν στην φυλακή, το ΠαΣοΚ (εκτός Τσουκάτου) θα έχει βγει από την διαδικασία...καθαγιασμένο, τα μπακαλοτεύτερα που παρουσιάστηκαν ως επίσημα λογιστικά βιβλία θα ...ξεχαστούν και όλα «μέλι γάλα».

Σ` ένα σκάνδαλο «κοπής και ραφής ΠαΣοΚ», που έβγαζε μάτια -αφού υπάρχει και η κατάθεση Τσουκάτου- το ΠαΣοΚ τελικά θα βρεθεί και ...«από πάνω»!!

Καταλάβατε γιατί θυμήθηκα τα λόγια του Γάλλου συγγραφέα Tristan Bernard ; Κατά τα άλλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου ζητά να βάλουν πλάτη ΚΑΙ τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα κατά ...της διαφθοράς!
Ποτέ άλλοτε δεν θα πήγαινε «γάντι» εκείνη η περίφημη φράση του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή, όσο στις μέρες μας: «Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο»!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive