Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Μ,μ,μ, Δεν πάτε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά κ. ΓΑΠ. Για δείτε ΤΙ λένε τα θεμέλια του οικοδομήματος που φέρατε τ` Αμερικανάκια να το διαχειρισθούν

Παπανδρέου: Το κόμμα είναι για την Λάντζα!

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

1.Οι προεκλογικές εξαγγελίες και το πρόγραμμα μας είναι παλιατζούρες μπροστά στην πραγματικότητα. Το πρόγραμμα στην οικονομία συμπυκνώνεται ήδη στην αφαιρετική φράση δεν «θα αφήσουμε να πληρώσουν την κρίση τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα». Ξεκινάμε αμυντικά να βγάλουμε τετραετία με ένα ευάλωτο σε κάθε είδους κριτική “ΔΕΝ”.

2.Η διαδικασία των βιογραφικών που οδηγεί σε μια Σαλονάτη Κυβέρνηση είναι νεωτερισμός που δεν έχει καν συζητηθεί. Πρόεκυψε από μια εμμονή Παπανδρέου και συνεχίζει να είναι έτσι. Δεν συζητήθηκε στο συνέδριο στα όργανα, δεν είναι στο πρόγραμμα. Δεν συζητήθηκε καν σε μια απλή μικρή κομματική οργάνωση ούτε σε ένα ιντερνετικο φόρουμ ούτε καν στο opengov.

Τα χειρότερο είναι ότι την διαχειρίζονται τρίτοι σύντροφοι ανώνυμοι και εν κρυπτώ ή κρυμένοι πίσω από διασταυρούμενες φήμες όσων αφορά την ταυτότητα τους. Πλήρης αδιαφάνεια.

3. Η αποκοματικοποίηση του κράτους την οποία ως σκέψη υποστηρίζω δεν μπορεί να γίνει κατασυκοφαντώντας τους κομματικούς.

Οι κομματικοί δουλεύουν σαν σκυλιά για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Ο Λαός ψήφισε ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αλλά προέκυψε Κυβέρνηση Βιογραφικων.

4. Οι συνδρομές των μελών και των στελεχών προς το κόμμα δεν επιβάλλουν μόνο λογοδοσία στο επίπεδο του κομματικού προϋπολογισμού. Επιβάλουν κοινό σχεδιασμό και χάραξη πολιτικής από την βάση όπου το κόμμα σχεδιάζει και η κυβέρνηση εκτελεί. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε στο κάθε Νταβατζή χρηματοδότη η φιλοκυβερνητικό τύπο και να μην μιλάμε με τους αιμοδότες τους κόμματος.

Θα προτιμούσα λοιπόν να δω να βγαίνουμε από εκεί μέσα χαμογελαστοί και αναμαλλιασμένοι πιασμένοι από τον γιακά και μονιασμένοι με μαυρισμένα μάτια και γρατζουνιές μα ζωντανοί ως κόμμα.

Αντί αυτού είδα ένα μουγκό κόμμα που είναι μόνο για το τρέξιμο. Ένα κόμμα που έχει παραδώσει την νίκη ως πίτα στον αρχηγό για να την κόψει όπως επιθυμεί. Ένα κόμμα που χαμογελά με σφιγμένα χείλη και χειροκροτεί ότι ο αρχηγός ευαρεστήθηκε, ελπίζοντας να ευαρεστηθεί και κάτι για εμάς. Όποιος ΠΑΣΟΚΟΣ επιχειρήσει συνδιαμόρφωση όποιος επιχειρήσει να πεί οτιδήποτε, θα εμφανιστεί στο τύπο να κάνει κριτική και ως σχεδόν προδότης. Ποιος αντέχει να χτυπηθεί με τους ταλιμπανέζους που μας ξε -έμειναν απο την 11-11-07;

Όσο δεν συζητάμε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση θα αυτοσχεδιάζει και θα είναι ευάλωτη σε κριτική. Θα έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές και προγραμματικές εξαγγελίες και θα υπάρχει γκρίνια και ίσως εχθρότητα σε ότι και να γίνει.

Ο Γιώργος αναφερόμενος στο ρόλο που καλείται να παίξει το ΠΑΣΟΚ ότι “το Κίνημα οφείλει να εμπνέει, (Λάντζα) να ελέγχει την κυβέρνηση, (αντέχουμε στην γκρίνια) να δημιουργεί διαύλους συμμετοχής του πολίτη (αμορτισέρ στην κοινωνία) και να προετοιμάζει τους νέους πολιτικούς στόχους. (επόμενες εκλογές). Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κράτος και δεν θα το αφήσω να γίνει.”

Η τελευταία φράση της Δήλωσης είναι η μεγαλύτερη χρεοκοπία του ορισμού της κοινωνίας των πολιτών στην μεταπολίτευση. Επιτρέπεται σε κάθε οικολογική ή άλλη οργάνωση ή συμμετοχή και η συνδιαμόρφωση πολίτικης και δεν επιτρέπεται στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

Ως Δήλωση είναι η μεγαλύτερη χρεοκοπία της Ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ όπου η Λαική κυριαρχία είναι θεμέλιο της.

Ο Γιώργος Βάζει πλάτη για να μην έρθει ο Λαός στην εξουσία. Ειδικά ο λαός του ΠΑΣΟΚ είναι ύποπτος.

Ιδρυτική Διακύρηξη: Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
  • ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

==============================

ΥΓ.: Αναρωτιέμαι αν συζητήσαμε στο πολιτικό συμβούλιο ή εάν έγιναν απλά δυο τρεις διαλέξεις . Μπορώ να μάθω αλλά δεν θέλω να απογοητευτώ. Θέλω να ελπίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive