Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κακώς δεν είπε ΝΑΙ στους Ιταλούς ο Μεταξάς σύμφωνα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!!!

Μπορεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να έχει περάσει, οι αποκαλύψεις όμως δεν μπορούν να περιμένουν. Εκεί λοιπόν που διαβάζαμε τα επετειακά άρθρα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην επίσημη κομματική του εφημερίδα, η Αυγή, πέσαμε πάνω στο άρθρο του καθημερινού της αρθρογράφου, Νάσου Θεοδωρίδη, με τίτλο: 28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν "τρικούβερτο γλέντι"
Θα περίμενε κανείς να διαβάσει την γνωστή γραμμή του Λαλάκη Λαζόπουλου και των άλλων ορνιθοκέφαλων ομοϊδεατών του, ότι δηλαδή το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς αλλά ο Λαός! Δυστυχώς όμως γι' αυτόν το θέμα αυτό έχει λήξει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφού πέρυσι τέτοιο καιρό ο Λαλάκης είχε φάει κάμποσες τάπες από υπεράνω αμφισβήτησης ιστορικούς και γνώστες της ιστορικής εκείνης περιόδου για το γεγονός του ΟΧΙ!

Αυτή τη φορά ο Μεταξάς κατηγορείται γιατί δεν είπε ΝΑΙ!!!! Καλά διαβάσατε. Ο κύριος Θεοδωρίδης (μέλος του Συνασπισμού και της Αντεθνικιστικής Κίνησης) γράφει μεταξύ των άλλων φαιδρών:
69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αυτός είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μια φορά προδότης, πάντοτε προδότης! Περιμένω κάποιος από το Συριζαιοκομείο να διαψεύσει και να κρατήσει αποστάσεις από αυτές τις επικίνδυνα διατυπωμένες απόψεις...
πηγή: Εφημερίδα Αυγή
Αναρτήθηκε από KARATHEODORIS

2 σχόλια:

  1. Να μου το θυμηθείτε.. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα κατηγορεί τους Έλληνες γιατί δημιούργησαν πολιτισμό και τον μοίρασαν στους λοιπούς ανθρώπους. Θα λένε, ότι αν δεν ήταν οι Έλληνες, η ζωή θα ήταν πιο υγιεινή, πιο απλή και καλύτερη...

    Ίσως, επειδή το παραπάνω θα προκαλέσει αντιδράσεις σίγουρα, μπορεί να κατηγορήσουν τους Έλληνες του 1821 που ξεσηκώθηκαν, και απελευθέρωσαν την Ελλάδα, κάνοντας ιμπεριαλιστικό πόλεμο!.. Αν δεν είχαν ξεσηκωθεί, ακόμα υποδουλωμένοι θα ήμασταν, αλλά θα ζούσαμε κάτω από τις προσταγές του Ερντογαν που είναι πρωθυπουργός που αξίζει και νοιάζεται όσο 10 σαν τους δικούς μας!... Άρα θεωρητικά θα ήμασταν καλύτερα.

    Όπως και να έχει, ο κύριος αυτός λέγοντας: «Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί», αγνοεί την ηρωική πράξη θυσίας δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να ζούνε ελεύθεροι ιδεολογικά και πολιτικά εκατομμύρια ανθρώπων σήμερα, και θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα να μην είχε θυσιαστεί κανένας, και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων (αν οι γερμανοί είχαν νικήσει με την Ελλάδα να μην φέρει αντίσταση, αλλά ως συμμάχους) μέχρι σήμερα να ήταν υποδουλωμένα σε ξένα κράτη.

    Εγώ θα έλεγα, στον κύριο αυτό, την επόμενη φορά, αντί να κάνουν στα Εξάρχεια φασαρίες όταν πηγαίνουν οι αστυνομικοί, να μην κάνουν αλλά να τους δέχονται με ανοικτές αγκαλιές. Είναι το αντίστοιχο παράδειγμα που υποστηρίζει - «να αγκαλιάζεις αυτόν που σου σπάει την πόρτα για να μπει με την βια σπίτι σου». Το κάνουν όμως;.. Μόνο λόγια είναι.. Μόνο τυφλή αντίδραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την ιδια λογικη και οι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ θαπρεπε να πουν ΝΑΙ.
    Και ολος ο πλανητης να ηταν ναζιστικος.
    Ρε μηπως ειναι ναζιστες εκει στον Συριζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive