Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΚΙΣΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. Να πάνε ΑΛΛΟΥ!!
Θα αρνηθούν το Θρησκευτικό όρκο αύριο στη Βουλή κατά την ορκωμοσία του οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ πλήν της Κας Λιάνας Κανέλη.
Αντίθετα θα ορκισθούν στην .... ΤΙΜΗ και στην ΥΠΟΛΕΙΨΗ τους!! (ΕΔΩ γελάμε ή αργότερα;).
Έχω μια μικρή απορία. Νομίζω ότι αυτήν την χώρα εφαρμόζεται για ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σύνταγμα που στο:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

Καθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών

ΑΡΘΡΟ 59
ΛΕΕΙ:

1. Οι Βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα, τα καθήκοντά μου".

2. Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.

3. Βουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Βουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Τμήμα της που λειτουργεί.
Εδώ λοιπόν μπαίνει ενα ερώτημα, ή ενα δίλλημα. Κατ αρχήν δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην τιμή και στην υπόληψη των Συριζαίων σε ότι αφορά την Πατρίδα μας. Το λέω επειδή δρούν ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ, οπότε σε ότι αφορά την Ελλάδα μας , η τιμή τους και η υπόλειψή τους έχουν την ίδια αξία με τα σέσκουλα στη λαϊκή αγορά.
Τώρα τι κάνει το ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ και ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ Κράτος μπροστά στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ και ΑΠΑΞΙΩΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ; Πως οι ΑΝΕΥ ΟΡΚΟΥ!! "Βουλευτές" θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα διεθνώς; Αν πράγματι υπάρχει κράτος, Σύνταγμα, Βουλή και ΕΛΛΗΝΕΣ, θα πρέπει να τους απαγορευθεί η είσοδος στο κοινοβούλιο και να εκπέσουν ως ΑΝΑΞΙΟΙ του Βουλευτικού αξιώματος. Ή συμπορευόμαστε σε μια συντεταγμένη πολιτεία με τους κανόνες της, ή ΔΕΝ συμφωνούμε με αυτούς και ΔΕΝ συμμετέχουμε!! Και τα ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ γίνονται.
Αργύρης Σιδέρης
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

5 σχόλια:

  1. Αποδομητές!
    Μια ζωή λειτουργούν σαν μαμούνια σ΄ ενα σακκί αλεύρι!
    Λιγοι αρκουν να μαγαρίσουν και να το αχρηστέψουν! Πόσο μάλλον που στα 90 του, Ολο αυτό το ΣΥΝοθύλευμα, είχε σύμμαχό τους εκτός από τον χρόνο, τους ίδιους τους τους εχθρούς!

    Εχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν το δικαίωμά τους αρκεί να αφήνουν την πλειοψηφία που έχει αντιθετη γνώμη να έχει το δικό της και να ο υπερασπίζεται γι αυτούς και τα παιδιά τους!
    Αλλα όχι, έχουν το κοπυ ράιτ του ορθού! οπως αλλοιώς λέγεται ο κ..λος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία ανοχή για τους κόκκινους αναρχοπηθίκους. Να πάνε στην ζούγκλα να ζήσουν και αν δεν μπορέσουν ούτε τα ζώα της ζουγκλας να τους ανεχθούν να πάνε στον αγύριστο .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει παιδιά. Το λέει και το σύνταγμα.

    "Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος."

    Απλά αντί να πουν, "Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας" λένε "ορκίζομαι
    στην τιμή και την συνείδησή μου", αφού αυτό είναι αυτό που πιστεύουν περισσότερο.

    Γιατί να τους κατηγορείτε; Επειδή δεν είναι Χριστιανοί; Δικαίωμά τους!

    Απο εκεί και πέρα αν θέλετε να κατηγορήσετε κάτι, κατηγορείστε το Σύνταγμα, που μιλάει για Πατρίδα, δημοκρατικό πολίτευμα, Σύνταγμα, νόμους και καθήκοντα, ενώ παραλείπει να πει οτιδήποτε για το Έθνος!

    Άνετα και ένας Χριστιανός που μισεί το Ελληνικό Έθνος, μπορεί να δώσει τον κανονικό όρκο και χωρίς να παραβεί τον όρκο του να διαλύσει το Έθνος. Το Σύνταγμα αγνοεί το "Έθνος" πρώτο απ' όλους! Μην κατηγορούμε λοιπόν τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο όρκος τους είναι συνταγματικά νόμιμος.

    Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ο τρόπος που δικαιολογούν πως θα ασκήσουν αυτό το αναφαίρετο και νόμιμο δικαίωμά τους.

    «Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.» Σίγουρα... Αλλά το τι θεωρούν πως εκπροσωπούν, δεν έχει καμία σχέση με το τι πιστεύουν (θρησκεία/δόγμα). Εντελώς άσχετη πρόταση.

    Αν είναι μουσουλμάνοι π.χ., πρέπει να ορκιστούν στον Αλλαχ, άσχετα με το τι εκπροσωπούν!... Τελικά όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε τι θρησκεία/δόγμα πιστεύουν; Ξέρει κανείς;

    Αν είναι Άθεοι δέχομαι φυσικά τον όρκο, αλλά αυτό θα έπρεπε να πουν ως επεξήγηση, και όχι το ποίον θα αντιπροσωπεύσουν! - μοιάζει σαν να προσπαθούν να κρύψουν το τι πραγματικά πιστεύουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive