Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Αστέριος Ροντούλης: «Οφείλουμε στους καρκινοπαθείς ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης»


Με τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας συναντήθηκε ο υπ. βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης.

Η συνάντηση αυτή έφερε στην επιφάνεια τα μείζονα προβλήματα περίθαλψης που βιώνουν οι καρκινοπαθείς του νομού, τα οποία και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, στις Ογκολογικές κλινικές και των δύο Νοσοκομείων, όπως επίσης και στο Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Π.Γ.Ν.Λ. (το μοναδικό στην Περιφέρεια), οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες γίνονται σε ακατάλληλες συνθήκες.

Σε ακατάλληλους και μικρούς χώρους συνωστίζονται καθετηριασμένοι ασθενείς, οι οποίοι κάνουν χημειοθεραπείες σε πλαστικές καρέκλες καφετέριας, χωρίς μάλιστα να διατίθενται τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα από τις θεραπείες (κάσκες κεφαλής, κλπ.).

Ο αριθμός των ειδικών Ιατρών στα τμήματα των θεραπειών δεν είναι ο προβλεπόμενος, ενώ και το Νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανεπαρκές σε σχέση με τον αριθμό των ασθενών και τις ημερήσιες κλινικές νοσηλείες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες λίστες αναμονής, για να ξεκινήσει την θεραπεία του ο ασθενής, κάτι που συνθλίβει την ψυχολογία των αρρώστων και τους εξαναγκάζει να καταφεύγουν σε ιατρικά κέντρα άλλων πόλεων με τεράστια επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Από την πλευρά του, ο κ. Ροντούλης, αφού άκουσε προσεκτικά την περιγραφή της υφισταμένης καταστάσεως από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παρασκευής των κυτταροστατικών φαρμάκων.

Ειδικότερα, κατά τον κ. Ροντούλη, η ανάθεση της παρασκευής των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στο νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων αποτελεί πρόδηλη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, ενώ εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και εργαζομένων.

Όπως, μάλιστα, επισήμανε ο υπ. βουλευτής, «η παρασκευή των φαρμάκων αυτών στα νοσοκομεία οφείλει να διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό, διαθέτον τις απαιτούμενες προς αυτό γνώσεις και φέρον τον απαραίτητο εξοπλισμό, σε χώρους ειδικώς και καταλλήλως διαμορφωμένους. Πιο συγκεκριμένα, το κατάλληλο εν προκειμένω προσωπικό είναι οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, κλάδος που δημιουργήθηκε δια του άρθρου 89 του Ν. 2071/1992».

Τέλος, ο κ. Ροντούλης συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για το επιτελεσθέν έργο και ζήτησε την κλιμάκωση των δημοσίων παρεμβάσεών τους, προκειμένου να καταδειχθεί ότι ο καρκινοπαθής δεν είναι κοινωνικά σταγματισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive