Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

"ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ" , ΛΑ.Ο.Σ και ΤΡΩΚΤΙΚΟ


Πονάμε πραγματικά, όταν βρισκόμαστε στην ΠΟΛΥ δυσάρεστη θέση, να αντιπαρατεθούμε με κάποιους "περιπατητές" του διαδικτύου. Αντίθετα χαιρόμαστε όταν το διαδίκτυο στέκεται στο ύψος του, αυτό της αμφίδρομης και ελεύθερης μετάδοσης της πληροφόρησης. Έτσι όπως κάνουν οι bloggers κι οχι οι κανιβαλλίζοντες, διψασμένοι για σεξ, σαρκα και αίμα , υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι, που θεωρούν το διαδίκτυο, τρόπο εκτόνωσης των όποιων βρυκολακιάστικων ενστίκτων τους, ή "περίεργων" απωθημένων τους. ΕΚΕΙΝΟΙ έχουν το άγχος της ... επισκεψιμότητας , και μετέρχονται τρόπους απατηλούς και σκοτεινούς, για να ψευδεπιγράφονται σαν ιντερνετικοί... TOP OF THE TOP .Βιώνουμε Μακιαβελλικές σκηνές, αισχίστου κάλλους, απο κάλλους που ιππεύσαντες το μπαμπού της εικονικής πραγματικότητας, θεωρούν τους εαυτούς τους "Αη Γιώργηδες" , εκτελεστές του κακού θηρίου. Πιστεύουν μέσα στην πλήρη αφέλεια της αναιδείας τους, ότι είναι τα εν τη γη υποκατάστατα του Θεού και νομιμοποιούνται να δικάζουν, να τιμωρούν,να ΕΚΤΕΛΟΥΝ! οτι δήποτε κινείτε εκτός σφαίρας επιρροής τους. Φταίει ο Δαραβίγκας πχ. που κατά την εκτίμηση του τρωκτικού, γράφει , ή ειναι διαχειριστής, ή δεν ξέρω τι άλλο, κάποιου blogg που έχει γράψει κάτι ενάντια σε κάποιους του τρωκτικού;
Άρχεται η μάχη εναντίον ΟΧΙ μόνο του Δαραβίγκα, ή του ΟΠΟΙΟΥ Δαραβίγκα, αλλά ενάντια σε κάθε τι που μπορεί να εχει ερθει σε επαφή με τον στοχοποιούμενο.
Απο τον τσαγκάρη, τον μανάβη, τον φούρναρη, την Χριστίνα την περιπτερού, την Τζένη Χειλουδάκη, ακόμα κι αν το σπέρμα του
(ΔΙΚΑΙΩΣ ή ΑΔΙΚΩΣ) στοχοποιημένου είναι γόνιμο και.. κινητικό.
Τώρα αν τύχει να είναι ΚΑΙ αναγνωρίσιμο μέλος κόμματος;
ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ!!
Η μπάλλα απ το σκουριασμένο κανόνι της ναζιστικής χιτλερικής ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ευθύνης τους παίρνει ΟΛΟΥΣ!!
Απο τον Πρόεδρο, τα όργανα μέχρι την Ελένη την τηλεφωνήτρια κι όσους περνάνε ΕΞΩ απ το κόμμα.
Άσχετο αν αυτό το κόμμα, (το ΛΑ.Ο.Σ εν προκειμένω) πιστεύοντας στην
αδιαπραγμάτευτη αρχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην έκφραση και στη διακίνηση των ιδεών, ενω το είχες ψέξει, στη δύσκολη στιγμή ΣΟΥ, τότε που ΜΕΤΡΑΣ τους φίλους ΣΟΥ,(της φίμωσης του τρωκτικού εν προκειμένω) σε στήριξε (το ΜΟΝΑΔΙΚΟ εν προκειμένω) αδιαφορώντας για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κόστη με δηλώσεις του Γραμματέα του, Βουλευτών του κ.λ.π..
(ΔΕΣ ΕΔΩ>>
ΤΗΝ αχαριστία πολλοί.. ηγάπησαν. Τον αχάριστο, ΟΥΔΕΙΣ !!)
Γι αυτό ακριβώς και η αντίδρασή μας.
Μας πονάει το άδικο γιατί τόχουμε υποστεί στο πετσί μας και κυρίως γιατί η λογική της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ευθύνης, ειδικά στην απόδωση ευθυνών, αποτελεί την χείριστη ναζιστική, φασιστική, χιτλερική εκδήλωση και στίς μέρες μας αυτές οι λογικές, είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ!
Πρός επίρρωση των λεγομένων μας, παραθέτουμε άρθρο νομικού, που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.
Διαβάστε το:

Παραθέτουμε αποσπάσματα από σχετικό άρθρο του δικηγόρου Δημήτρη Μπελαντή στην «ΕΠΟΧΗ», που πολύ εύγλωττα εξηγεί:

"Η καταγωγή της Συλλογικής Ευθύνης"

Η συλλογική ευθύνη είναι τυπικό δείγμα αυταρχικών ή και ολοκληρωτικών καθεστώτων. Τη μεγαλύτερη ακμή της γνώρισε υπό το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς. Το Λαϊκό Δικαστήριο υπό τον αρχιδικαστή Roland Freisler ή το Ιταλικό Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας του Μουσολίνι δίκαζε με την αρχή της συλλογικής ευθύνης και όχι με την αρχή της εξατομίκευσης, την ατομική ποινική ευθύνη. (…)

Αλλά και στη χώρα μας τα έκτακτα στρατοδικεία ή τα Πενταμελή Εφετεία κατά και μετά τον Εμφύλιο χρησιμοποιούσαν τη συλλογική ευθύνη είτε στη βάση του ν. 509 είτε στη βάση του νόμου περί κατασκοπείας (ν. 375/1936).

Σε ορισμένες περιπτώσεις η συλλογική ευθύνη αξιοποιήθηκε και από τα δικαστήρια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Η καθοδήγηση του ΕΚΚΕ διώχθηκε ως πολιτικός ηθικός αυτουργός των επεισοδίων στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 21-4-1975, ενώ οι ηγεσίες των ακροαριστερών ομάδων διώχθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων της 25-5-1976. Τέλος, η αναρχικού τύπου συλλογική ευθύνη ήταν ο καμβάς και της δίωξης των 500 του Πολυτεχνείου 1995.

Στις μέρες μας, όταν η έννοια του "υπόπτου" τείνει να εξοβελίσει την μορφή του κατηγορουμένου με δικαιώματα, όταν ο Πατριωτικός Νόμος στις ΗΠΑ και οι νόμοι του Μπλερ στη Βρετανία θεσμοθετούν μυστικές δίκες, απεριόριστες προφυλακίσεις χωρίς δίκη και διαρκείς παρακολουθήσεις, η συλλογική ευθύνη και η δικαιοσύνη του φρονήματος αποτελούν πρόσφορα οχήματα για τη νομική εξουδετέρωση του Διαφωτιστικού νομικού κεκτημένου.»

Η έμπρακτη αντίδραση και η χρήση κάθε νομικού μέσου για να καταπέσει η έννοια της συλλογικής ευθύνης και όχι τα δικαιώματα δικαζομένων και κρατουμένων είναι εκ των ων ουκ άνευ".

Κι εμείς, αν σιωπήσουμε, θα αναλάβουμε τη συλλογική μας ευθύνη…

Για την Διαχείριση

ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ 12/8/09

4 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά, λέτε τα πράγματα με τ όνομά τους. ΟΤΙ απαισιότερο η... συλλογική ευθύνη.
    Συγχαρητήρια που πιάσατε το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ESEIS NA TA BLEPETE POY STIRIZATE TOYS TOYS AROYRAIOYS OTAN TOYS KLEISANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τρωκτικοί κάτι προσπαθούν να το παίξουν αλλά δεν ξέρω τί.
    Τους είπαν ότι είναι πρώτο blog στην Ελλάδα και πιάσαν τον παπά απ'τ'αρχίδια. Έχουν εξισώσει(για να μην πω ισοπεδώσει) τα πάντα.
    Έχουν εξισώσει τα κόμματα, απλά επειδή είναι.. κόμματα.
    Κόμμα το ένα, κόμμα το άλλο...άρα, ίδιοι κλέφτες, ίδιοι ψεύτες, ίδιες πρακτικές. Καλέ τί μας λες; Άλλοι κυβερνούσαν, άλλοι κλέβανε, άλλοι ξεπουλούσαν...ο ΛΑ.Ο.Σ. τους φταίει.
    Έχει δυο-τρεις μέρες, όλο με το ΛΑ.Ο.Σ ασχολούνται. Μόνο που έχω την αίσθηση ότι ασχολούνται με μικροπρέπειες, με..με..με ό,τι νά'ναι! Μόνο για νά'χαμε να λέγαμε.
    Ποιος μου λέει ότι είναι ο Βορίδης αυτός με το ρόπαλο; Ακόμα κι αν είναι (πριν 25 χρόνια) τί θέλουν να μας πουν;; Να μας πουν τί θέλουν να μας πουν, όχι παπαριές βάλαμε μια φωτογραφία κι υπονοούμε χίλια πράγματα. Άντε ρε...ξεφτυλισμένα. Κάνουν ό,τι βρίζουν, διαμορφώνουν άτιμη άποψη με άτιμο τρόπο. Που θα συγκρίνουν τώρα το ρόπαλο του Βορίδη (αν είναι ο Βορίδης) με τί ;; με τα κονσερβοκούτια του Φλωράκη;;
    "Εμείς τα λέμε για τους μεν, τα λέμε και για τους δε..."
    Άντε ρε ξεφτίλες που συγκρίνετε τις βούρτσες με άλλα χρηστικά (για βαλλιανάτες) εργαλεία...
    Με τέτοιες βλακείς εξωθούμαστε σε ακραίες πλέον καταστάσεις.
    Κύριε Βορίδη, εκείνο το ρόπαλο το χρειάζεστε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΡΩΚΤΙΚΌ

    http://makelio.blogspot.com/2009/08/o-ellas-ellas-mail.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive