Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

9 δισ. ευρώ για αγορά Eurofighter

Υπέγραψαν την Παρασκευή Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία το συμβόλαιο με την κοινοπραξία που παράγει τα στρατιωτικά αεροσκάφη Eurofighter για την προμήθεια 112 αεροσκαφών, ύψους 9,1 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για 112 μαχητικά αεροσκάφη Typhoon, ενώ στο συμβόλαιο περιλαμβάνεται σύμφωνα με το Reuters, και προμήθεια κινητήρων αξίας 1,4 δισ. ευρώ.Η κοινοπραξία που παράγει τα Eurofighter αποτελείται από τη βρετανική BAE Systems, την ιταλική Finmeccanica και την ισπανο-γερμανική EADS, η οποία έχει εγγυηθεί την παράδοση της παραγγελίας μέχρι το 2016.

Από τις χώρες που σύναψαν τελικά το συμβόλαιο, οι περισσότερες αντιρρήσεις έρχονταν από τη Βρετανία, που δαπανά αρκετά μεγάλα ποσά του προϋπολογισμού της για τη συντήρηση των πολεμικών της επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Η βρετανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι έχει εκπληρώσει όποιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει για αγορά Eurofighter, αφήνοντας ανοικτά όλα τα μελλοντικά ενδεχόμενα.
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Δευτερα /8/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive