Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη

Προβληματισμένος ο Σαρνίτς

Η νηστεία στο Ισλάμ είναι βασικό


όπλο της τουρκικής προπαγάνδας

Τους τελευταίους μήνες η Θράκη σιγοβράζει. Οι πολυεπίπεδες δράσεις που είχε αναπτύξει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, συνεπικουρούμενο από τους «ειδικούς» που έρχονται από την Τουρκία, έχουν σχεδόν σταματήσει.
Το «ξεδόντιασμα» που έχουν επιφέρει οι υπηρεσίες ασφάλειας της Ελλάδας στο Τουρκικό Προξενείο, αλλά και η αποκάλυψη των έκνομων «δράσεων» του Προξένου Σαρνίτς (ο οποίος δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, αλλά είναι έμμισθος επίσημος πράκτορας της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ) απασχολούν ιδιαίτερα τον Τούρκο Πρόξενο, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος (ακόμη και σε δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει τις τελευταίες 3 εβδομάδες), περιμένοντας την επόμενη κίνηση της Ελληνικής πλευράς.
Στη φωτογραφία (για την οποία ευχαριστώ θερμά τον Σωτήρη Μπουζαρά) βλέπουμε την ένθερμη συζήτηση που είχε ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής με την κυρία Καραχασάν (υποψήφια με το σχήμα του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας). Η συνάντηση των δύο έγινε στην πρόσφατη Πομακική πολιτιστική συνάντηση στον Κένταυρο Ξάνθης. Η συζήτησή τους πάντως δεν δείχνε να εστιάζεται στην σκηνή, όπου Πομακικά χορευτικά συγκροτήματα χόρευαν παραδοσιακούς Πομακικούς χορούς. Μάλλον για άλλα ενδιαφέρονται και συζητούν εντόνως η Καραχασάν με τον Σαρνίτς. Απορία του ιστολογίου: Γιατί η κυρία Καραχασάν δεν φοράει την μαντήλα και την γενικότερη ενδυμασία που επιβάλλει το Ισλάμ στους πιστούς του; Είναι άπιστη ή μιλάει για μουσουλμανισμό, Ισλάμ και άλλα πολλά, αρκεί αυτά να εφαρμόζονται από άλλους και όχι από την ίδια;

Η συνέχεια εδώ


Ελληνισμός και Τουρκική επεκτατική πολιτική

Αιγαίο - Κύπρος - Μειονότητες

Εισαγωγή

Το ζήτημα του Αιγαίου καθώς και της μεθοριακής γραμμής ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία καθορίζεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της κυρίως με την γνωστή συνθήκη της Λοζάνης καθώς και σε μικρότερη μέρη της με άλλες συνθήκες, όπως για παράδειγμα η συμφωνία για την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από την Ιταλία.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως ποτέ η Άγκυρα δεν αναγνώρισε ουσιαστικά τα όσα ορίζουν στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτές οι συνθήκες, θεωρώντας πως στρατηγικά τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τον 25 μεσημβρινό είναι προέκταση του ηπειρωτικού χώρου που κατέχει και θα έπρεπε να έχει τον πλήρη έλεγχο ως εκεί.

Η συνέχεια εδώ


Διακοπές τέλος! Οι κουκουλοφόροι έρχονται… κάποιοι άλλοι πρέπει να φύγουν...

Και ο Προκόπης φεύγει…

Μετά την καυτή Μύκονο, ήρθε η ώρα να καεί και πάλι η Αθήνα… Όλοι το γνωρίζουμε, όλοι μπορεί και να το φωνάζουμε, μα κάποιοι στην κυβέρνηση δεν λένε να καταλάβουν πως κάποια από τα καλο-αναθρεμμένα παιδάκια των εύπορων και ευκατάστατων οικογενειών κρύβονται πίσω από τις κουκούλες που καταστρέφουν περιουσίες πολιτών αλλά και του δημοσίου.
Τώρα που το καλοκαίρι τελειώνει, τα παιδάκια γυρίζουν από τη Μύκονο, τη Χαβάη, τις Μαλδίβες ή από τα άλλα εξωτικά μέρη για τις διακοπές της ελίτ κοινωνίας και είναι αποφασισμένα να αγωνιστούν για την ταξική ισότητα επιβάλλοντας την πλήρη αταξία. Ήδη, κάνουν πρόβες σε κάποια νησιά, μεγαλουργώντας στην κυριολεξία και εμφανίζοντας τις νέες τακτικές που πρόκειται να ακολουθήσουν τη νέα χρονιά εμπρησμών και καταστροφών.

Η συνέχεια εδώ




Εκλογές τώρα; Μήπως αυτό θέλουν οι… «φίλοι» μας;

Η κυβέρνηση Καραμανλή καταρρέει και μαζί της καταρρέει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το συνειδητοποιήσουν, η αλήθεια είναι σκληρή και αμείλικτη εμφανίζεται πλέον μπροστά μας.
Ίσως να ήταν η τελευταία ελπίδα αυτού του λαού, μα η παρέα του Κώστα κατάφερε να κάνει τα αδύνατα δυνατά και να γκρεμίσει την ελπίδα ακόμη και των «ιδεολογικών» τους αντιπάλων για ένα καλύτερο αύριο. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απλά «σάπισε» στην εξουσία. Το οξύμωρο με την κυβέρνηση του Καραμανλή είναι ότι σάπισε από την εξουσία…
Κι εδώ ακριβώς, είναι που έρχεται το σκληρό ερώτημα: Και τώρα τι κάνουμε;
Η συνέχεια εδώ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive