Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Α.ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:Ερώτηση Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας Θέμα: «Άνοιγμα 10 κλινών ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας».



Την 1η Αυγούστου 2009 ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε την ταχεία πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, προκειμένου να ανοίξουν 100 κλίνες ΜΕΘ ανά την Επικράτεια, ώστε το ΕΣΥ να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις πιεστικές ανάγκες που θα προκύψουν το Φθινόπωρο από την αναμενόμενη έξαρση του ιού της νέας γρίπης.

Στα πλαίσια της εξαγγελίας αυτής, οι ελπίδες και οι προσδοκίες της κοινότητας των υγειονομικών, αλλά και ολόκληρης της θεσσαλικής κοινωνίας, για το άμεσο άνοιγμα των 10 κλινών ΜΕΘ, που παραμένουν ανενεργές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, έχουν αναπτερωθεί.

Εξάλλου, το ταχύτατο άνοιγμα των προαναφερομένων κλινών ΜΕΘ θα θωρακίσει τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, αλλά και τον νομό Φθιώτιδος, απέναντι στη νέα γρίπη και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, που χρήζουν άμεσης εισαγωγής σε ΜΕΘ, να μην απαιτείται να διακομιστούν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, για να νοσηλευθούν.

Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Επίκειται η λειτουργία των 10 κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας;

2. Θα τρέξει γρήγορα η διαδικασία πρόσληψης του ιατρικού ναι νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Π.Γ.Ν.Λ. κατά το αμέσως προσεχές διάστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive