Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΑΣΟΚ ΝΤΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΥΘΕΙΑ επίθεση στην υπουργό Εξωτερικών, ότι με το να μην απαντά στους ψευδείς ισχυρισμούς της Άγκυρας για την υφαλοκρηπίδα υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας δεδικασμένου, έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή για την επίθεση ήταν η... αναδρομική πρόκληση που εκδηλώθηκε προχθές με τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία κατά το διάστημα από 14 έως 18 Νοεμβρίου του 2008 πραγματοποίησε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που ανήκε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Τότε, η απόπειρα της Τουρκίας να πραγματοποιήσει έρευνες 80 μίλια νοτίως του Καστελλόριζου είχε προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας που με διαβήματα αλλά και με κινήσεις με αποδέκτη τον (Νορβηγό) κυβερνήτη του ερευνητικού σκάφους είχε σταματήσει τις έρευνες. Η ελληνική πλευρά είχε δηλώσει τότε ότι οι αντιδράσεις ήταν επαρκείς και ότι τελικά έρευνες δεν διεξήχθησαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Είναι πραγματικά άξια απορίας η απουσία αντιδράσεων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του εκπρόσωπου του τουρκικού υπουργείου», τόνισε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα εξωτερικά θέματα κ. Α. Λοβέρδος αναφερόμενος στον νέο τουρκικό ισχυρισμό περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. «Χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα γιατί δημιουργούνται, έστω και στο μυαλό των ιθυνόντων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, δεδικασμένα τα οποία σίγουρα δεν προωθούν και δεν βοηθούν τα συμφέροντα της χώρας», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Νέα υπέρπτηση
Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, που χθες ενισχύθηκε με νέα υπέρπτηση του Αγαθονησίου από 4 τουρκικά F-16, απασχόλησε και τη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για το θέμα και ότι κινείται χωρίς πυξίδα. Επεσήμανε δε ότι όταν δεν έχεις στρατηγική, τότε μοιραία οδηγείσαι σε υπαναχωρήσεις και τελικά υποχωρείς.

Η χθεσινή υπέρπτηση του Αγαθονησίου έγινε σε ύψος 10.000 ποδών, λίγο πριν από τις 17.30. Τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν τμήμα σχηματισμού που κινήθηκε μεταξύ Χίου και Σάμου.

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Παρασκευη 31/7/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive