Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Το Ε.Σ.Υ νοσεί


Eκμεταλλευόμενη την πρόταση που μου έκανε η διαδικτυακή μου φίλη ¨ΑΣΧΕΤΗ¨..και λόγω του καινούριου νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος από τον θαυμάσιο υπουργό υγείας κο Αβραμόπουλο (μη γελιέστε παιδιά, ο νόμος αυτός υπήρχε από την Βασίλισσα Αμαλία απλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε)..θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα για το χώρο της υγείας σήμερα..εν έτη 2009!!!

Αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε πως αυτή τη στιγμή το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ έχει απλήρωτες τις εφημερίες των ειδικών γιατρών και απλήρωτους τους ειδικευόμενους, θα έλεγα άντε μωρε!
Το ίδιο επίσης θα έλεγα για το ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" που δεν έχει χαρτί ο ηλεκτροκαρδιογράφος και ο ασθενής δεν μπορεί να πάρει μαζί του την απάντηση από την εξέταση του και ο γιατρός να την βάλει στο φάκελλο του ιστορικού του. Επίσης θα γελούσα με το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ το ΤΖΑΝΕΙΟ που πριν 3 μήνες περίπου δανείστηκε ράμματα από το ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ.
Τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον προσωπικό να έχει μαζεμένη άδεια και μαζεμένα ρεπό που αν τα προσθέσεις ξεπερνούν τον έναν χρόνο καθισιό.
Υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σε διάφορα νοσοκομεία και δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να ξεκινήσουν να δουλεύουν.
Τα ταμεία των νοσοκομείων αδυνατούν να πληρώσουν τις προμηθεύτριες εταιρείες με το πρόσχημα ότι δεν πληρώνονται αυτά από τα δημόσια ταμεία των ασθενών. Κι όμως είναι αλήθεια..τα βλέπω, τα ακούω και τα ζω καθημερινά γιατί είναι το αντικείμενο της εργασίας μου. Όλα τα παραπάνω που ανέφερα και πολλά άλλα που δεν είναι δυνατό να τα γράψω (γιατί πραγματικά είναι πολλά) άρχισαν να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο χειροτέρεψαν δραματικά.
Αντί λοιπόν το υπουργείο υγείας να βάλει κάτω τα προβλήματα αυτά και να δει πως μπορεί να πράξει για να υπάρξει μια λύση για όλους, προτίμησε να δημιουργήσει μια επιτροπή προμηθειών κοινή για όλα τα νοσοκομεία..τη λεγόμενη ΕΠΥ για να μειώσει τις δαπάνες και να μαζευτούν λεφτά στα ταμεία. Ένα νοσοκομείο λοιπόν όταν έχει ανάγκη από ΡΑΜΜΑΤΑ (όχι από κάτι ασήμαντο που μπορεί να καλυφθεί και με κάτι άλλο που λέει ο λόγος) κάνει την αναφορά στην ΕΠΥ και περιμένει να ΕΓΚΡΙΘΕΙ. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει και πόσο χρόνο παίρνει για να εγκριθεί και να γυρίσει πίσω στο νοσοκομείο και μετά να σταλεί στην προμηθέυτρια εταιρεία; Από 4 έως 7 μήνες. Τόσους μήνες είναι λογικό για το υπουργείο υγείας και τον υπουργό μας ένα χειρουργείο να μένει από ράμματα. ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΡΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΣΟΥ κύριε ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΚΛΩΣΤΗ ΤΗΣ ΜΟΔΙΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό..τα δημόσια νοσοκομεία έχουν να πληρώσουν τις προμηθεύτριες εταιρείες τα τελευταία 3 με 4 χρόνια και γι' αυτό το λόγο από τον Φλεβάρη πολλές εταιρείες σταμάτησαν να εκτελούν παραγγελίες. Όταν όμως μια εταιρεία είναι μικρή δεν θα το κάνει αυτό..θα σφίξει τα δόντια, θα προχωρήσει στον υπερδανεισμό και όπου βγάλει. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι τώρα έχουν κλείσει εταιρείες κολοσοί στο χώρο και 2 επιχειρηματίες αυτοκτόνησαν.
Ακόμα και η λεγόμενη ρύθμιση που θα έκανε ο κος υπουργός για να κλείσουν πια τα χρέη των νοσοκομείων προς τις εταιρείες τον περασμένο Απρίλιο...πήγε περίπατο για τον Φλεβάρη του 2010.
Μήπως προσπαθούν να κλείσουν τα νοσοκομεία και να στρέψουν το κοσμάκι στην Ιδιωτική υγεία;
Μήπως να κλείσουν οι μικρές και οικογενειακές εταιρείες που προμηθεύουν υλικά και μηχανήματα τα νοσοκομεία ώστε να μείνουν στο χώρο οι πολυεθνικές;
Ας μου πείτε και σεις τις γνώμες σας.
Σημ:Το κείμενο έγραψε η angel
Δημοσιεύω το άρθρο της φίλης χωρίς σχόλιο!
Μια απορία μόνο:όλα αυτά οφείλονται σε διαχειριστική ανικανότητα των λειτουργών του Ε.Σ.Υ η κάποιοι υπονομεύουν συστηματικά το θεσμό;

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια τώρα από τότε που μπήκε η ιδιωτική υγεία γερά στο παιχνίδι των αγορών συστηματικά απαξιώνεται η δημόσια υγεία. Η ιδιωτική υγεία βλέπει εχθρικά τη δημόσια. Ενα υγιές δημόσιο σύστημα υγείας θα χρεοκοπήσει το ιδιωτικό.
    Ολες οι παρατάξεις αφήνουν τα ιδιωτικά συμφέροντα να αναπτύσσονται και τα καλλιεργούν. Τα κέρδη της ιδιωτικής υγείας έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Οι νόμοι ψαλιδίζουν τις παροχές υγείας. Μόνο το ΚΚΕ μιλάει για κατάργηση της ιδιωτικής υγείας που είναι δεδομένο ότι θα δράσει ανταγωνιστικά προς τη δημόσια..

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive