Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΕΚΡΗΞΗ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ…ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ -ΣΥΝΤΟΜΟ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ- ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ

ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
****************************************
1. Τα κακά μαντάτα πολλαπλασιάζονται:
Ακάλυπτες επιταγές. Οι ακάλυπτες επιταγές το Μάιο, σημείωσαν αύξηση 228% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.
Το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου οι ακάλυπτες επιταγές στην αγορά έφτασαν το 1,3 δις ευρώ ακάλυπτες επιταγές στο πεντάμηνο.
Άλλοι 34 χιλιάδες, κυρίως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπήκαν στον Τειρεσία.
Ανεργία. Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της Eurostat, για την απασχόληση στις 16 χώρες της Ευρωζώνης. Η μεγαλύτερη υποχώρηση της απασχόλησης σε επίπεδο α’ τριμήνου 2009 καταγράφηκε στην Ισπανία, στη Σλοβακία και στην Ελλάδα.

2. Την ίδια ώρα η σημερινή κυβέρνηση είναι χαμένη σε συζητήσεις για το μέλλον της. Στέκεται εμπόδιο στο μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν πολιτικές, δεν υπάρχει ένα πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την ύφεση.

3. Ακόμη χειρότερα, υπάρχει ένα καθεστώς αδιαφάνειας και μία πολιτική «άρπα-κόλλα» παντού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Την 1η Ιουνίου ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους πάντες ότι «η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς και για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων».
Δύο εβδομάδες μετά μάθαμε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ότι δεν υπάρχουν πυροσβεστικά ελικόπτερα γιατί βρέχει ακόμα και κοστίζουν:
«Όταν έβρεχε μέχρι χθες, όταν στη Βόρειο Ελλάδα βρέχει ακόμα, εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να μην σηκωθεί καθόλου.».
Στις αρχές Ιουνίου μάθαμε επίσης ότι ο συνολικός δανεισμός του ελληνικού δημοσίου έφτασε ήδη τα 54 δις ευρώ, όταν είχαν προϋπολογίσει 40,7 δις για όλο το 2009!

4. Με βάση τα παραπάνω αναρωτιέται κάθε πολίτης: Πού πάνε επιτέλους τα λεφτά μας; Είναι δυνατόν η χώρα να «τινάζει την μπάνκα» στα δάνεια και την ίδια ώρα να ξεμένει από πυροσβεστικά ελικόπτερα επειδή κοστίζουν; Που πάνε αυτά τα χρήματα;

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Τριτη 16/6/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive