Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:Οι πολίτες θα σας στείλουν σε «διακοπές»


Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την εισοδηματική πολιτική

«Τα μέτρα τα οποία συζητάμε σήμερα παίρνονται διότι έχει καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, είναι 260 δισεκατομμύρια. Οι φορολογικοί συντελεστές που έχουμε στη χώρα μας ξεκινούν από 10% και φθάνουν στο ανώτατο σημείο του 40%. Άρα η χώρα πρέπει να εισπράττει από άμεσους φόρους 35 δισ. ευρώ. Αυτό που εισπράττεται είναι το ήμισυ, 17,5 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα 7% επί του Α.Ε.Π. ίσως και μικρότερο, αν συνυπολογίσουμε και την παραοικονομία, που δεν καταγράφεται στο επίσημο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Άρα πρέπει να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή πρώτον να απλουστεύσουμε το σύστημα για να μπορεί εύκολα ο εισπρακτικός μηχανισμός να συλλαμβάνει τον φοροφυγά. Δεύτερον, να προχωρήσουμε σε μείωση φορολογικών συντελεστών, διότι ο πολίτης δεν δέχεται το κράτος να του παίρνει το 50% του ιδρώτα του, όταν μάλιστα είναι ένα κράτος σπάταλο και αναποτελεσματικό. Και τρίτον θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρότατες ποινές γι’ αυτούς που φοροδιαφεύγουν.

Αντί αυτού η Κυβέρνηση προχωρά στην εύκολη λύση του παγώματος των μισθών και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Η έκτακτη εισφορά παραβιάζει βασικές αρχές φορολογικής δικαιοσύνης.

Πρώτον, παραβιάζεται η ισότητα των πολιτών έναντι του νόμου όσον αφορά τα φορολογικά βάρη. Οι μισθωτοί και πάλι καλούνται να πληρώσουν ακόμα και την έκτακτη εισφορά.

Η δεύτερη παρενέργεια έγκειται στην αναδρομικότητα της φορολογίας. Πρώτη φορά αυτή η έκτακτη φορολογία θα μπει στα εισοδήματα του 2007, δηλαδή, στα εισοδήματα προ δύο ετών.

Και τρίτον υπάρχει καταστρατηγείται η αρχή της αναλογικότητας του φόρου. Έστω ότι ένας έχει εισόδημα 59.999 ευρώ. Αυτός δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο. Ένας, όμως, που έχει εισόδημα 60.001 ευρώ αυτός θα πληρώσει 1.000 ευρώ. Δηλαδή, για δύο ευρώ παραπάνω ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει 1.000 ευρώ φόρο.

Έχετε κουράσει τον κόσμο πάρα πολύ με τις παλινωδίες σας και με όλα αυτά τα εφευρήματα, και επειδή είστε και οι ίδιοι κουρασμένοι ο κόσμος θα σας στείλει σε διακοπές.»
Αστέριος Ροντούλης
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 3/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive