Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Όλοι έχουμε έναν Μάρλεϊ

Πρώτο μου κείμενο είναι με αφορμή την ταινία που είδα χτες "Ο Μάρλεϊ και εγώ" μια ταινία με τον Owen Wilson και την Jennifer Αniston και αφορά τη συμβίωση ενός ζευγαριού με έναν πολύ σκανταλιάρη σκύλο και πώς προσπαθούν να συνδυάσουν παιδιά και σκύλο στο ίδιο σπίτι!
Τη συνιστώ την ταινία για όσους αγαπούν τα ζώα και συγκεκριμένα τους σκύλους. Μπορεί σαν ταινία να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, είναι όμως μια ταινία που σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις πόσο πολύ μπορεί να δεθεί ο άνθρωπος με ένα ζώο. Όταν έχεις ένα κατοικίδιο σπίτι και μάλιστα για χρόνια, δεν είναι εύκολο να το αποχωριστείς. Τον νιώθεις σαν άνθρωπο, σαν μέρος της οικογένειάς σου, σαν ένα φίλο. Παρά τα ελαττώματά του και τις σκανταλιές του που μπορεί να σε εκνευρίζουν προς στιγμήν, δε σταματάς να τον αγαπάς και να τον έχεις σπίτι. Έτσι τουλάχιστον σκέφτονται όσοι είναι πραγματικά ζωόφιλοι και δεν βλέπουν τα σκυλάκια σαν παιχνίδι.Δυστυχώς πολλοί αγοράζουν σκύλο "ράτσας" από pet shop, αντιμετωπίζοντάς τον σαν ένα παιχνίδι, που όταν το βαρεθούν το παρατάνε πολλές φορές στο δρόμο. Έχουν ψυχή όμως και τα ζώα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι. Πόσες φορές έχω δει ζώα στο δρόμο με το λουράκι τους, να τριγυρίζουν γύρω γύρω ψάχνοντας τον ιδιοκτήτη τους, αλλά μάταια. Ο ιδιοκτήτης του ήταν περισσότερο ζώο από αυτά και επειδή τα βαρέθηκε ή αποφάσισε να πάει διακοπές (το ακούμε και αυτό) τα παράτησε στο δρόμο. Εμείς λοιπόν που δεν αντιμετωπίζουμε έτσι τα κατοικίδια, χαιρόμαστε που υπάρχουν στη ζωή μας. Γιατί το μόνο που ζητάνε αυτά τα γλυκά πλάσματα είναι αγάπη και φροντίδα. Και όταν τους τη δώσεις, πάντα την ανταποδίδουν.Είναι ένας τρόπος να ξεχάσεις τα προβλήματά σου και τις υποχρεώσεις σου και να περάσεις λίγη ώρα ευχάριστα παίζοντας μαζί τους. Είναι για πολλούς η μοναδική συντροφιά τους, κάνοντας πολύτιμη την παρουσία τους.
Όπως άκουσα και στην ταινία: "A dog doesn't care if you're rich or poor, educated or illiterate, clever or dull. Give him your heart and he will give you his."
Δηλαδή: Ο σκύλος δεν νοιάζεται αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, μορφωμένος ή αμόρφωτος, έξυπνος ή χαζός. Δωσε του την καρδιά σου, κι αυτός θα σου δώσει τη δική του. Γι'αυτό, αν σας ενοχλεί πού και πού το σκανταλιάρικο σκυλάκι σας, σκεφτείτε πώς θα ήταν αν μια μέρα δεν τον είχατε πια σπίτι.
Πόσο πιο άδειο θα ήταν. Πόσο πιο μόνοι θα νιώθατε. Και τότε συγχωρέστε του άλλη μια σκανταλιά. Με την προϋπόθεση ότι δεν...σηκώσει ανάποδα το σπίτι!!!!!
http://ourgreektv.blogspot.com/2009/04/our-reality.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive