Σάββατο 11 Απριλίου 2009

AΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ :Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι βορειοηπειρώτες

Στις 25/2/2009 ο κ. Ροντούλης σε Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, έθετε το ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας από τους βορειοηπειρώτες ομογενείς του νομού Λάρισας.
Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος αναφέρει τα εξής:
«Η εξέταση των αιτημάτων πολιτογράφησης γίνεται με σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις ημερομηνίες υποβολής της αίτησης πολιτογράφησης και διαβιβάσεως των φακέλων από τις αρμόδιες Περιφέρειες στο Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να γίνεται καμία διάκριση τόσο ως προς τον τόπο υποβολής της αίτησης, όσο και ως προς τον τόπο εγγραφής του πολιτογραφηθέντος, για τον οποίο η Υπηρεσία μας δε διαθέτει στατιστικά στοιχεία».
Σχόλιο Ροντούλη:

Την γραφειοκρατική δυσκαμψία και αναποτελεσματικότητα, που ταλανίζει το ΥΠΕΣΔΔΑ, συνεχίζουν να πληρώνουν οι Βορειοηπειρώτες του νομού Λάρισας, την στιγμή μάλιστα που το αρμόδιο Υπουργείο κατά τρόπο προκλητικό παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει ούτε τον αριθμό των υποβληθεισών αιτήσεων για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, ούτε τον σχετικό αριθμό των όποιων εγκρίσεων έχουν δοθεί. Προφανώς, ήδη από τώρα οι ομογενείς βορειοηπειρώτες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, για να εμπεδώσουν καλύτερα την κυνική αντιμετώπιση που επιφυλάσσει γι’ αυτούς το αθηνοκεντρικό κατεστημένο.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 11/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive