Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ... ΚΟΤΣΙΑ. ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΡΝΕΙ ΤΑ ΕΞ`ΑΜΑΞΗΣ. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΛΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!




ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Barack Obama με θέμα τις δηλώσεις και την πρόσφατη ομιλία του Αμερικανού Προέδρου προς την Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ο Κ. Βελόπουλος αναφερόμενος σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία αφορούν τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Ορθοδόξων Χριστιανών, τις δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος και την εξεύρεση ενός δίκαιου ονόματος για τα Σκόπια υπερασπίζεται των Ελληνικών θέσεων με ιστορικά επιχειρήματα και επισημαίνει στον Αμερικανό Πρόεδρο πως οι αναφορές του στο πρόσφατο ταξίδι του στο Στρασβούργο για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στην Κωνσταντινούπολη απηχούν μια μονόπλευρη θεώρηση της ιστορίας η οποία παραβλέπει την προσφορά της Ελλάδος και του ελληνικού έθνους τόσο στον δυτικό πολιτισμό όσο και στην οικοδόμηση μιας δημοκρατικής και ελεύθερης Ευρώπης.

Για την ονομασία των Σκοπίων ο Κ. Βελόπουλος αφού παραθέτει αδιάσειστα ιστορικά επιχειρήματα της ελληνικότητας της Μακεδονίας καταλήγει στην επιστολή του:

Κ. Πρόεδρε, οι Σκοπιανοί κάθε ημέρα εξαπατούν και πλαστογραφούν την Ιστορία. Για πολλές δεκαετίες ισχυρίζονταν ότι είναι απόγονοι των Σλάβων εποίκων του 6ου και 7ου αιώνα. Τώρα ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, αποκρύπτοντας ότι την δεκαετία του ‘90 ο Γκλιγκόρωφ δήλωνε δημοσίως ότι ο λαός του προέρχεται από τους Σλάβους εισβολείς του 7ου αιώνα και δεν έχει σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δια του Υπουργού Εξωτερικών το 1944-45 καταδίκασαν με σφοδρότητα την μετονομασία της «Βαρντάρσκα» σε «Μακεδονία». Ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως αγαθό, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική. Το όνομα είναι Ελληνικό και όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει,

«το όνομά μας είναι η ψυχή μας».

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τριτη 14/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive