Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο "ΘΙΑΣΟΣ" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ... ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ;;
Με τα 215 ΝΑΙ, αρχίζουν οι διαδικασίες για τη σύσταση της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, όπως γράφουμε και πρίν, η επιτροπή, θα αποτελείται από 13 μέλη (7 ΝΔ, 3 ΠΑΣΟΚ, 1 ΚΚΕ, 1 ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΛΑΟΣ), θα συγκροτηθεί σε σώμα το απόγευμα της Τρίτης και πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της στις 27 Απριλίου.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ:

Α) Η διαδικασία του προανακριτικού έργου της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής οδηγεί την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές εντός του Μαΐου, με πιθανή επαναληπτική προσφυγή στις κάλπες ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Β)Με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου και την ενδεχόμενη παραπομπή Παυλίδη, ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να αποπέμψει το βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα η κυβερνώσα παράταξη να συρρικνωθεί στους 150 βουλευτές και τότε να προκηρυχθούν εκλογές, που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου.
Γ)Ο κ. Παυλίδης, κάποια στιγμή παραιτείται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων και η κυβερνώσα παράταξη παραμένει με 151 βουλευτές, αλλά με ένα βαθύτατα πληγωμένο γόητρο.
Ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης φέρεται να μην ενδίδει, τουλάχιστον προς το παρόν, στις πιέσεις συναδέλφων του και ομοτράπεζών του βουλευτών, αλλά και του ιδίου του Μαξίμου και να επιμένει να μην παραιτείται.
Σε περίπτωση που επιλεγεί να προκηρυχθούν εκλογές πριν την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου της Βουλής, τότε η όποια ευθύνη του κ. Παυλίδη παραγράφεται, όπως παραγράφονται και τα αδικήματα συνεργατών και μελών της οικογενείας του.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξέθετε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού μία τέτοια ενέργεια θα εκλαμβάνετο ως συγκάλυψη και συνενοχή.
Από την άλλη, η προκήρυξη εκλογών μετά την απόφαση της Βουλής για παραπομπή Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο, θα έσυρε την κυβέρνηση σε μία προεκλογική εκστρατεία υπό τη σκιά της ενοχής ενός στελέχους της που κατηγορείται για χρηματισμό.
Αν, τέλος, η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του κ. Παυλίδη, αποφανθεί πως ο βουλευτής είναι αθώος -παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις της Προανακριτικής Επιτροπής- τότε τα πράγματα θα ήταν ιδιαιτέρως αρνητικά για την κυβέρνηση, δεδομένης και της σημαντικής διαφοράς που καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.
Επομένως, ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΜΑ.
αναρτηθηκε απο "ΑΘΕΡΟΦΟΒΟΣ" τριτη 7/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive