Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝΕ...... ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ , ΟΙ... ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ!!

Η σημερινή κρίση είναι μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας που συνθλίβεται κάτω από την κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Είναι αποτέλεσμα της βασικής και άλυτης αντίφασης: από τη μία, υπερσυσσώρευση κερδών για το κεφάλαιο και, από την άλλη, ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Μόνο που όσο εντείνεται η εκμετάλλευση και συρρικνώνεται το εισόδημα τόσο μειώνεται και η ζήτηση με επιπτώσεις στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ο μαζικός δανεισμός αποδείχτηκε μια λύση με κοντά ποδάρια, αφού οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Με τον πιο δραματικό τρόπο, λίγες μέρες μετά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τα μέτρα που παίρνονται δείχνουν την πολλαπλή εξάρτηση της χώρας μας, όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και από άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. «Τελεσίγραφο» η Κομισιόν, τελεσίγραφο το ΔΝΤ, τελεσίγραφο... χαρακτηριστικό απόσπασμα από πρόσφατη διακήρυξη του ΔΝΤ: «Οι ενδιαφερόμενες χώρες να περιορίσουν συνολικά τις δημόσιες δαπάνες, κυρίως τους μισθούς και τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία.
Να προχωρήσουν ακόμα και στην κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών». Με αυτά τα σκονάκια των ισχυρών η κυβέρνηση χαράζει μια «εθνικά περήφανη» πολιτική διεξόδου από την κρίση.
Karl Marx Jr
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 2/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive