Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Γιατί η παιδεία ταυτίζεται με την αρετή και την ελευθερία.

Διαβάστε πιο κάτω τις σκέψεις του φίλου και βασικού συντελεστή του ιστολογίου μας, Γιάννη, που είναι "Ελεύθερος Πολιορκημένος".

Mια σειρά απο αίτια οδήγησαν στην διαδοχική συρρίκνωση του Ελληνισμού. Πρέπει θαρραλέα να αναζητηθούν και να αναγνωριστούν διαχρονικά.
Η σημερινή παρακμή του Ελληνισμού πρέπει να συσχετισθεί και με την ξενοκρατία. Αυτό το σύνδρομο υποτέλειας, η καλλιέργεια στην σκέψη των πολιτών ότι η εξάρτηση είναι δεδομένη, ότι η ξενοκρατία αποτελεί αναγκαίο κακό, ότι η Ελλάδα χρειάζεται προστάτες, ότι δεν μπορεί να είναι αδέσμευτη είναι διαχρονικό.
Αυτή η σχέση, σχέση εξάρτησης, παρήγαγε τον ιδεολογικό δωσιλογισμό ο οποίος και διέφθειρε την εξουσία. Τούτη με την σειρά της εξαχρείωσε το κράτος και αυτό με την σειρά του εκχυδαίζει τους πολίτες. Ενας φαύλος κύκλος όπου η κάθε προσπάθεια για εξυγίανση και ανόρθωση είναι μάταιη.
Η μοναδική σερμαγιά που απέμεινε στο εθνικό θησαυροφυλάκιο είναι το πολιτιστικό μας κοίτασμα (Η γλώσσα μας, τα ήθη και έθιμα μας, η ιστορία μας). Με αυτό πρέπει να πορευτεί ξανά ο ελληνισμός στον αγώνα ενάντια στην πνευματική του υποδούλωση. Μια πνευματική υποδούλωση που δεν είναι άχρωμη λέγεται εκδυτικισμός και έχει πολλές μορφές μια απο αυτές είναι και ο εξαμερικανισμός. Το πολιτιστικό μας επίπεδο είναι ασθενές και ευπρόσβλητο. Ελεύθεροι πολίτες, φωτισμένοι πατριώτες, με συνείδηση των ελληνικών αξιών και ιδιαιτεροτήτων είναι ικανοί να ξαναδώσουν στον Ελληνισμό την αναγέννηση του μέσα από την Παιδεία. Γιατί η παιδεία ταυτίζεται με την αρετή και την ελευθερία.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 2/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive