Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Νέος γγ του ΝΑΤΟ ο δανός πρωθυπουργός Άντερς Φογκ Ράσμουσεν


Οι ηγέτες της Συμμαχίας έκαμψαν τελικά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας
Ο δανός πρωθυπουργός Άντερς Φογκ Ράσμουσεν θα είναι ο νέος γγ του ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία ήρε τις αντιρρήσεις της, επιβεβαίωσε σήμερα ο νυν γραμματέας Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, κατά το πέρας της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Στρασβούργο.
«Ο καθένας μας είναι πλήρως πεπεισμένος πως ο Άνγκες Φογκ Ράσμουσεν είναι η
καλλίτερη επιλογή για τη Συμμαχία», τόνισε ο Σέφερ, αναφερόμενος στην «επιτευχθείσα διευθέτηση» μεταξύ των 28 ηγετών Κρατών και κυβέρνησης, έπειτα από δύο ημέρες αβεβαιότητας.
«Αισθάνομαι πως αυτό με τιμά αφάνταστα» απάντησε ο Ράσμουσεν, που βρισκόταν στο πλευρό του Σέφερ. Η αντικατάσταση μεταξύ των δύο ανδρών θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση το «πράσινο φως» για την υποψηφιότητα του κ. Ράσμουσεν δόθηκε μόνο κατόπιν «εγγυήσεων» προσωπικώς του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι ένας από τους υποδιοικητές του ΝΑΤΟ με τη νέα διοίκηση θα είναι Τούρκος, και ότι τούρκοι αξιωματικοί θα συμμετέχουν επίσης στην ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Συμμαχίας.
Ο νεοεπιλεγείς γγ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, 56 ετών, πρόκειται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της χώρας του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, τόνισε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος από την Κοπεγχάγη.
Ο επιλαχών για να τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία μάλλον είναι ο συνεργάτης του από το Φιλελεύθερο Κόμμα, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, 44 ετών, νυν υπουργός Οικονομικών.
Ο νέος γγ του ΝΑΤΟ θ’ αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Αυγούστου.
Σ.Σ.. ΚΡΙΜΑ γιατί δεν θα τον δούμε στις εργασίες της ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ λέχης BILDERBERG, που θα γίνουν στην Ελλάδα απο τις 14-16 Μαίου και συμμετέχουν ΠΑΝΤΑ οι ΓΓ Γραμματείς του ΝΑΤΟ του ΟΗΕ κ.λ.π.
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη δευτερα 6/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive