Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η Καρδίτσα τίμησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ

Στην Καρδίτσα βρέθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου, ο βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ. για τον εορτασμό του αγώνα της ΕΟΚΑ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ν.Ε. Καρδίτσας του ΛΑ.Ο.Σ. διοργάνωσε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του αγώνα της ΕΟΚΑ. Η εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ στην Καρδίτσα και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Νομού, Κώστα Καρδαράς. Ο κ. Καρδαράς αναφέρθηκε στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 1955. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της εποχής, τόνισε τις θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού στην προσπάθεια του για την ένωση με την Ελλάδα. Κορύφωση αυτού του αγώνα υπήρξε η δράση της ΕΟΚΑ που έδρασε στην Κύπρο με την καθοδήγηση του Γεωργίου Γρίβα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης. Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία ο κ. Βορίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις θυσίες των νεαρών Κυπρίων που δεν δίστασαν να πεθάνουν για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Συνέκρινε το πνεύμα της εποχής εκείνης με την επικρατούσα σημερινή κατάσταση. Αναφέρθηκε στην απαξίωση της Πολιτείας απέναντι στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού. Χαρακτηριστικό αυτής, είναι ότι τα σχολικά βιβλία της ιστορίας δεν αναφέρουν τίποτα για τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι στις δύσκολες στιγμές για τον τόπο η ανάγκη για εθνική αφύπνιση είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Η εκδήλωση έληξε με την προβολή του ντοκιμαντέρ, για την δράση του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, «Ζήδρος».
Πριν την εκδήλωση ο κ. Βορίδης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου, που πραγματοποίησε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 1ης Απριλίου, ως ημέρα μνήμης του Κυπριακού αγώνα.
Ελληνικές Γραμμές http://gr.mc271.mail.yahoo.com/mc/compose?to=webmaster@e-grammes.gr - http://www.e-grammes.gr/
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη δευτερα 13/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive