Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Προς:
"Skeftomaste Ellinika"

Αγαπητοί Κύριοι
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σας στέλνω ένα άρθρο που αντέγραψα από την στήλη DaCapo του Πρώτου Θέματος το οποίο εξηγεί , πολύ ευγενικά πρέπει να πω, τον βιασμό της Ιστορίας που κάνουν στην ΝΕΤ παρουσιάζοντας την εκπομπή Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ.
Τέτοιο βιασμό της Ιστορίας δεν έκαναν οι ιθύνοντες την Κρατική TV ούτε επί Χούντας , την μαύρη επέτειο της οποίας έχουμε αύριο ....
Επειδή , Δόξα τω Θεώ ,ζούμε ακόμα πολλοί Έλληνες που ζήσαμε στην δεκαετία του '50 και απολαύσαμε τον Παράδεισο εκείνης της εποχής που μας περιγράφει ο θείος Αχιλλέας ,σαν ένδειξη διαμαρτυρίας σας παρακαλώ να αναρτήσετε αυτό το κείμενο.
με εκτίμηση
NORTHWEST GREECE

Xαλάμε χατήρια; Διαβάστε το..

ΕIΜΑΙ, OΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, fan της Ιστο- ρίας και των ντοκιμαντέρ.
Τα ντοκιμαντέρ, άλλωστε, είναι ένα τηλεοπτικό είδος που ξαναέρχεται στη μόδα, ίσως γιατί υπάρχει ένα κοινό που δεν έχει αποφασίσει να αποβλακωθεί πλήρως από τη λεγόμενη εμπορική τηλεόραση. Οταν λοιπόν είδα τη δια φήμιση της ΕΡΤ για τη σειρά η «Μεγάλη αλλαγή», με την οποία υποτίθεται ότι θα γινόταν ο απολογισμός της πρώτης επταετίας Καραμανλή (1955-1962), αποφάσισα να κάτσω και να την παρακολουθήσω. Τελικά απογοητεύτηκα. Οχι από την εικόνα, γιατί πράγματι τα αρχεία είναι εντυπωσιακά, αλλά διότι συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για μία ακόμα αγιογραφία του συχωρεμένου Εθνάρχη. Ολα τα έκανε κα- λά, όλα τα είχε προβλέψει, ενώ τα αρνητικά εκείνης της διακυβέρνησης και ήταν πολλά απλώς αποσιωπούνται. Παραδείγματος χάριν, ποιος ευθύνεται για την οικιστική και αισθητική καταστροφή της Αθή νας και όχι μόνο; Ο Κολοκοτρώνης ή ο Παπαφλέσσας; Ο Καραμανλής ευθύνεται, που επέτρεψε να γκρεμιστεί η μισή Ελλάδα και να αντικατασταθεί από τα γνωστά εκτρώματα. Κουβέντα φυσικά δεν ακούγεται. Το πιο παράδοξο είναι ότι στο εν λόγω ντοκιμαντέρ βλέπουμε κάθε τόσο να αποτιμά τη διακυβέρνηση αυτή ο Αχιλλέας Καραμανλής, αδερφός του συχωρεμένου βουλευτής της Δεξιάς έως σήμερα. Ακόμα και ο τίτλος της εκπομπής είναι παρεξηγήσιμος. Κατ’ αρχάς η λέξη «αλλαγή» στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων ισοδυναμεί με τη διακυβέρνηση Ανδρέα, το 1981. Δικό του είναι το σύνθημα το δανείστη κε από τον Μιτεράν, αλλά αυτός το καθιέρωσε πρώτος στην Ελλάδα. Αρα «Μεγάλη αλλαγή» τι σημαίνει; Οτι πριν από τη «μαϊ μού» αλλαγή του Ανδρέα είχε προηγηθεί η (πραγματική) αλλαγή του Καραμανλή, η οποία άλλαξε πράγματι τη χώρα; Και μολονότι δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι με την αγιογραφία αυτή προσπαθούν να ξεπλύνουν την οικογένεια μέχρι σήμερα….
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη δευτερα 20/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive