Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΕΠΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΩΣ "ΣΑΛΑΤΑ" Ο κ. Ρώντας. Καί ΛΙΓΑ λέει!!


Σαλάτα εποχής

Γράφει ο Γρηγόρης Ρώντας

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Φτου κακά

Έκανα κι εγώ χαρά σαν είδα το βιβλίο του ΣΚΑΪ για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο περίπτερο. Το αγόρασα, το άνοιξα με λαχτάρα κι εκεί στη σελίδα 11 είδα τ’ όνομα του συγγραφέα και μαράθηκα. Θάνος Βερέμης. Φτου κακά. Κι έδωσα και δέκα ευρώ. Α ρε ΣΚΑΪ μου την έφερες.

Δεν αλλάζουν

Ξεσπάθωσαν κατά της ποινικοποίησης της κουκούλας μιά σειρά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κι εφημερίδες. Κι ο Βενιζέλος μέσα στη Βουλή. Φυσική και αναμενόμενη συνέχεια της κάλυψης που παρείχε το Σημιτο-ΠΑ.ΣΟ.Κ. στους κουκουλοφόρους. Είναι και πράσινα παιδιά ανάμεσά τους φαίνεται. Και βέβαια, μη τυχόν και δυσαρεστήσουμε τους Αμερικανούς, που βολεύονται μιά χαρά από την δράση των γνωστών-αγνώστων για να μας εμφανίζουν ως τριτοκοσμική χώρα και να μας τραβάνε ταξιδιωτικές οδηγίες. Ας τα βλέπουν κάτι αγαθοί, που ετοιμάζονται να φέρουν τον Γιωργάκη στην εξουσία για καλύτερον. Ξυπνήστε ρέεεεε!

Μας την πέσανε

Ποιός να μας το ΄λεγε ότι εν έτει 2009 θα καθίστατο πάλι επίκαιρο εκείνο το παλιό κομμουνιστικό τραγουδάκι:

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

πέσανε πάνω στην εργατιά

Α ρε Αντρέα! Εμάς μας ρώτησες που πήγες και πέθανες;

Θα το δούμε κι αυτό;

Συνομιλούσα με Αλβανό οικοδόμο: «Είναι τρελό αυτό που γίνεται στην οικοδομή. Να έρχονται οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί και να μας παίρνουν τη δουλειά για 15 ευρώ μεροκάματο. Δεν πάει άλλο». Συμφωνώ φίλε. Φωνάξτε εσείς μπας και σας ακούσει ο Καραμανλής, γιατί εμάς μας γράφει.

Ρε σεις πατριώτες...Να δω λέει τον Τσενάϊ να μπαίνει με αλβανικό κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων και να φωνάζει: «Βάλτε τέλος στη λαθρομετανάστευση», να πάθω την πλάκα μου.

Νοιώθει μιά κούραση βαρειά...

Κουράστηκες Κώστα μου; Αμ δύσμοιρε, πέντε χρόνια πρωθυπουργός σε τέτοια κυβέρνηση, είναι πάρα πολλά. Ένα είναι το φάρμακο και το ξέρεις: Ντοράλ. Εμπιστεύσου το και νοιώσε τις φοβερές δυνάμεις του. Χαμένος για χαμένος εξάλλου. Έρχεται στη θέση σου ο καραφλός Ποδηλάτης, για να μας κάνει τη ζωή ποδήλατο. Δεν ξέρω αν το ‘χεις παρατηρήσει Κώστα μου, αλλά αυτή η κατάληξη –άτης δίνει το στίγμα της πρωθυπουργίας τα τελευταία 20 χρόνια. Πριν τον Αντρέα ο Αποστάτης, μετά τον Αντρέα ο Χατζηαβάτης, μετά εσύ ο Υπνοβάτης και τώρα έρχεται ο Ποδηλάτης. Γίνε με θάρρος Σωκράτης, κατάπιε το Ντοράλ που ζέσταινες στον κόρφο σου τόσα χρόνια, τι παραπάνω να σου κάνει απ’ το κώνειο; Πιές το εσύ να δούμε κι εμείς τι μας περιμένει. Μιάς και είναι βέβαιο ότι δεν θα φτουρήσει πολύ ο Ποδηλάτης. Και μετά έρχεται η Άτη, που μας κάνει στη γενική της Άτης (Λεξικό Ελευθερουδάκη: Η προσωποποιϊα της εξ’ απάτης βλάβης, η οποία εκλαμβάνεται πανίσχυρος), κουρασμένε Ντοραγωγέ.

Μιά ζωή χαμένοι στον κόσμο τους

Αλέκα μου, στη Σοβιετία γίνονταν παρελάσεις μεγάλες και τρανές. Εδώ γιατί τις απαξιώνεις; Καλά, ούτε ότι στα ελεγχόμενα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ τμήματα της κατοχικής Ελλάδας γίνονταν εκδηλώσεις και παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σου λέει κάτι; Άντε να δεχτούμε ότι δεν γουστάρεις τις εθνικές γιορτές καθώς κι οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με το Έθνος κι όχι με τον διεθνισμό. Αλλά το 1821 ήταν λαϊκή επανάσταση κυρία Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Ακόμα κι ο δικός σας ιστορικός ο Γιάννης Κορδάτος το υποστηρίζει. Επομένως το να βάζεις, ανήμερα τηε εθνικής μας γιορτής, τα περιφερειακά στελέχη σου σε διάφορες πόλεις να ασεβούν στη μνήμη των ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, φωνασκώντας για την...επέτειο της Νατοϊκής εισβολής στη Σερβία, συνιστά κατάφωρη προσβολή της ιστορικής μας μνήμης και δυναμιτισμό της εθνικής ομοψυχίας. Αλήθεια, εκείνον τον «προδότη», τον Άρη Βελουχιώτη, πότε θα τον αποκαταστήσετε με απόφαση της Κεντρικής σας Επιτροπής; Περάσανε 63 χρόνια από τότε και επισήμως ακόμα ισχύει εκείνο το κατάπτυστο ανακοινωθέν σας: «Ούτε ψωμί, ούτε νερό στον προδότη».

Αν οι πρόγονοί μας το 1821 δεν είχαν κάνει ότι έκαναν, σήμερα θα λεγόσουν Φατμέ, κυρ Αλέκα μου, θ’ ασχολείσο με το επαναστατικό νοικοκυριό σου και θα ‘τρωγες και το μπερντάκι σου όποτε θα γούσταρε ο Αλή σου. «Όξω ρε», που θα ‘λεγε και ο αείμνηστος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

«Εάν τοιούτον τι αληθεύει...»

Εάν-και το τονίζω-εάν αληθεύει, ότι την προηγούμενη εβδομάδα τουρκικό πολεμικό σκάφος διέσχισε το Αιγαίο-αυτό είναι σύνηθες-πραγματοποίησε τον περίπλου της Πελοποννήσου, έκοβε ανενόχλητο βόλτες στο Ιόνιο, έμεινε από βλάβη και ναυλοχεί επισκευαζόμενο στη Ζάκυνθο, θα θυμίσω στους επιτελείς του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Αεροπορίας ότι το άλλοθι της υπακοής στις πολιτικές ηγεσίες δεν είναι επαρκές φύλλο συκής για τέτοιες χοντρές πομπές. Και ο ναύαρχος Κουντουριώτης το 1912 είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τον Βενιζέλο απλώς να παρακολουθεί τον τουρκικό στόλο, αλλά εκείνος τον έστρωσε στο κυνήγι με το που ξεμύτισε από τα Δαρδανέλια. Θα τους θυμίσω ακόμη μιά ημερήσια διαταγή του Κονδύλη στη Μικρασιατική Εκστρατεία και μ’ αφήνει παγερά αδιάφορο πως θα...το πάρουν. «Πληροφορούμαι ότι τινές εξ υμών ωθούνται εκ των όπισθεν. Εάν τοιούτον τι αληθεύει...ε άι σιχτίρ κωλοστράτευμα». Άλλωστε και εάν καταπιούμε την επτανησιακή κρουαζιέρα της τουρκικής φρεγάτας, υπάρχουν τόσα προηγούμενα ρεζιλίκια στο Αιγαίο που δεν καταπίνονται. Η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε μιά στολή ναυάρχου και σε μιά αποκριάτικη στολή ναυάρχου μπανιέρας, είναι το περιεχόμενο. Κι αν σε έτσουξε ναυαρχούκο μου, αναλογίσου τι θα συνέβαινε εάν ένα δικό μας πολεμικό πλοίο επιχειρούσε να εισέλθει στα Στενά. Κατά τα άλλα «ταρατατζούμ ταρατατζούμ...τζούμ...τζούμ» που έλεγε και ο Γιώργος Μαρίνος, μολυβένια στρατιωτάκια, της Ντόρας παιχνιδάκια.

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τεταρτη 1/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive