Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΔΕΛ ΦΟΥΣ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου

Με αφορμή την καταδίκη του Δημάρχου Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου, από δικαστήριο του Αυλώνα, σε κάθειρξη 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 4000 € και τριετή στέρηση δικαιωμάτων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ροντούλης Αστέριος κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Το δικαστήριο του Αυλώνα με την απόφασή του καταστρατήγησε το νόμο και εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Αλβανία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.

Τώρα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. ελπίζουμε να καταλάβουν το ολίσθημα που διέπραξαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο όταν εμφανίζονταν ως διαπρύσιοι κήρυκες τόσο της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε., όσο και της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες εγγυήσεις για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βόρειας Ηπείρου.

Αφού, μετά και από τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Πρωθυπουργός έκρινε σωστό να πάει στην Αλβανία τουλάχιστον ας θέσει ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών με τον κ. Μπερίσα το ζήτημα των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων που πρέπει να απολαμβάνει η ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις εθνικές μειονότητες άλλων κρατών, ιδιαίτερα όταν αυτά επιθυμούν διακαώς να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας».

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη δευτερα 27/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive