Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ή ΜΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ. ΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ!!


Τι προβλέπει το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο;

Ιδρύει νέο κράτος στην Κύπρο. Αυτό είναι οφθαλμοφανέστατο από τον εύγλωττο τίτλο του σχεδίου που είναι "Συμφωνία Ιδρύσεως" (Foundation Agreement).
Το νέο κράτος αποκαλείται "Κοινό κράτος" (Common State) ή "Κράτος της Κύπρου" (State of Cyprus). Πουθενά όμως δεν αναφέρεται ως "Κυπριακή Δημοκρατία" (Cypus Republic), όπως είναι ο επίσημος τίτλος της Κύπρου, γιατί δεν πρόκειται για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά για νέο κράτος.
Αναγνωρίζει το ψευδοκράτος του Ντενκτάς.
Το νέο κράτος θα είναι χαλαρή συνομοσπονδία μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, τα οποία αποκαλούνται "Συστατικά κράτη" (Component States). Προφανώς το ένα κυρίαρχο κράτος είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και το άλλο η «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Δηλαδή δεν επαναφέρονται τα κατεχόμενα στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επί 28 χρόνια ζητούσαμε, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ισότιμα με το ψευδοκράτους του Ντενκτάς στην δημιουργία μίας χαλαρής Συνομοσπονδίας.
Δίνει στο Τουρκοκυπριακό κράτος το 28.5% της Κύπρου.
Πρόκειται για ασήμαντη μείωση σε σχέση με την έκταση 36% των σημερινών κατεχομένων. Ουσιαστικά, πλην της ακατοίκητης Αμμοχώστου, δεν θα επιστραφεί κατεχόμενο έδαφος. Σύμφωνα και με τους δύο χάρτες της «λύσης», η βρετανική βάση της Δεκέλειας θα συνεχίσει να διχοτομεί το Ελληνοκυπριακό κράτος, όπως και σήμερα.
Επιβάλλει ξεχωριστή σημαία και εθνικό ύμνο για το Τουρκοκυπριακό κράτος.
Κάθε κράτος της Συνομοσπονδίας θα έχει ξεχωριστό εθνικό ύμνο και σημαία. Πρακτικώς αυτό σημαίνει ότι το Τουρκοκυπριακό κράτος θα διατηρήσει την σημαία (παραλλαγή της τουρκικής) και τον τουρκικό ως εθνικό ύμνο. Η σημαία του ψευδοκράτους του Ντενκτάς στον Πενταδάκτυλο θα διατηρηθεί.
Παρέχει δικαίωμα veto στους Τουρκοκύπριους.
Τόσο σε εκτελεστικό (Προεδρία) όσο και σε νομοθετικό (Γερουσία) επίπεδο, οι Τουρκοκύπριοι αποκτούν δικαίωμα veto. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να μπλοκάρουν την λειτουργία του νέου κράτους. Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου (1960) κατέρρευσαν μέσα σε 3 χρόνια (1963), λόγω του δικαιώματος veto στους Τουρκοκύπριους.
Δίνει ρυθμιστικό ρόλο σε ξένους «δικαστές».
Η δικαστική και η νομοθετική εξουσία στο νέο κράτος θα μοιράζονται σε αναλογία 50%-50%. Σε περίπτωση διαφωνίας (σχεδόν βέβαιη σε ουσιαστικά ζητήματα), η απόφαση θα λαμβάνεται από 9 δικαστές: 3 Έλληνες, 3 Τούρκους και 3 ξένους (πιθανότατα Άγγλους). Προφανώς η γνώμη των ξένων δικαστών θα έχει καθοριστική σημασία, ενώ οι 3 Έλληνες (αντιπρόσωποι του 82% του πληθυσμού) θα είναι μειοψηφία.
Δεσμεύει το νέο κράτος να υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Το νέο κράτος αναλαμβάνει την εξωφρενική δέσμευση να υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρωπαϊκό όνειρο των βιαστών της, την στιγμή που πυκνώνουν οι περί του αντιθέτου απόψεις Ευρωπαίων ηγετών.
Διαλύει την Εθνική Φρουρά.
Το νέο κράτος δεν θα έχει δικό του στρατό. Στο Ελληνοκυπριακό κράτος θα σταθμεύει ελληνική στρατιωτική δύναμη, ενώ στο Τουρκοκυπριακό κράτος ισάριθμη τουρκική.
Νομιμοποιεί και πολλαπλασιάζει τους Τούρκους εποίκους.
Όσοι μένουν για 7 συνεχή χρόνια στην Κύπρο αποκτούν αυτόματα την ιθαγένεια του νέου κράτους. Πρακτικώς αυτό σημαίνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των 115.000 Τούρκων εποίκων νομιμοποιούνται. Αντί να φύγουν οι έποικοι, προβλέπεται ρύθμιση για την συνέχιση του εποικισμού. Δίνεται η δυνατότητα στο τουρκοκυπριακό κράτος να συνεχίσει να νομιμοποιεί εποίκους, χρησιμοποιώντας την ανωτέρω διάταξη.
Εξασφαλίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο Τουρκοκυπριακό κράτος θα είναι Τούρκοι.
Δεν επιτρέπεται σε επίπεδο δήμου ή χωριού του τουρκοκυπριακού κράτους να υπάρχουν περισσότεροι Ελληνοκύπριοι από το 1/3 του πληθυσμού. Η ελευθερία διακινήσεως, διαμονής και αποκτήσεως περιουσίας, το λεγόμενο «κοινοτικό κεκτημένο» δεν θα εφαρμόζεται. Το Τουρκοκυπριακό κράτος θα μπορεί να αφαιρεί τα πολιτικά δικαιώματα των ελάχιστων προσφύγων που θα επιστρέψουν, καθώς θα έχει ξεχωριστή «εσωτερική ιθαγένεια». Ούτε στα πλέον ρατσιστικά καθεστώτα δεν έχει υπάρξει τέτοιος φυλετικός διαχωρισμός σε τόσο λεπτομερές επίπεδο.
Εγγυάται ότι το 80% των προσφύγων δεν θα επιστρέψει ποτέ.
Πέραν των 85.000 της Αμμοχώστου, τον πρώτο χρόνο μετά την εφαρμογή της «Ιδρυτικής Συμφωνίας», θα επιστρέψει το 1% των Ελληνοκυπρίων προσφύγων στο Τουρκοκυπριακό κράτος, σεβόμενοι πάντα την φυλετική ποσόστωση του 1/3. Κάθε χρόνο θα προστίθεται 1% μέχρι το 20% (σε 20 χρόνια). Το υπόλοιπο 80% δεν θα επιστρέψει ποτέ στις πατρογονικές εστίες του.
Δεν επιστρέφει στους πρόσφυγες την περιουσία τους.
Η περιουσία των προσφύγων θεωρείται δημόσια περιουσία του Τουρκοκυπριακού κράτους και ξεκινάει διαδικασία απαλλοτριώσεων για λόγους «κοινής ωφελείας». Η πολυδαίδαλη διαδικασία είναι άγνωστο αν θα περιλάβει όλες τις περιουσίες και πότε θα ολοκληρωθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι εξαρτάται από την «καλή θέληση» του Τουρκοκυπριακού κράτους.
Αμνηστεύει τους δολοφόνους και τους εγκληματίες πολέμου.
Τίποτα δεν προβλέπεται για την τιμωρία όσων διέπραξαν δολοφονίες και εγκλήματα πολέμου. Κινδυνεύουμε να δούμε συντόμως τους δολοφόνους του Σολωμού, που είναι κυβερνητικοί παράγοντες στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς, να συνεργάζονται χαμογελώντας με τους ομολόγους τους στο Ελληνοκυπριακό κράτος.
Διαγράφει τους αγνοούμενους.
Το άκρως συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό, πρόβλημα των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων δεν αναφέρεται καν.
Ουσιαστικά το σχέδιο νομιμοποιεί το σημερινό καθεστώς με μοναδικό αντάλλαγμα την επιστροφή της Αμμοχώστου. Το κράτος που δημιουργεί αυτή η συμφωνία είναι περισσότερο δυσλειτουργικό, άρα μη-βιώσιμο, και από τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου που οδήγησαν στη ρήξη Μακαρίου-Τουρκοκυπρίων το 1963 και στον Αττίλα το 1974.
Το σχέδιο Ανάν προοιωνίζει συγκρούσεις στο μέλλον.
Συνιστά μια πρόσκληση για μελλοντική καταστροφή.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ
ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive