Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


Στις 10-3-2009, σε Ερώτησή του προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο κ. Ροντούλης, έθετε το ζήτημα του αποκλεισμού από το πρόγραμμα ενίσχυσης νέων επιστημόνων του ΟΑΕΔ όσων προέβησαν σε έναρξη επιτηδεύματος το έτος 2008.

Στην απάντησή της η Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά αναφέρει τα εξής:

«Τα ειδικά προγράμματα για την υποστήριξη νέων επιστημόνων, όπως και γενικότερα τα προγράμματα επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών, έχουν συγκεκριμένο προϋπολογισμό και στοχεύσεις, και συνεπώς, δεν είναι δυνατό (και δεν εμπίπτει στο σκοπό τους) να χρηματοδοτούν εκ των υστέρων, το σύνολο των νέων επαγγελματιών ή/και το σύνολο των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται στη χώρα μας».

Σχόλιο Ροντούλη:

Πρέπει να επισημανθεί ότι για την περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια του έτους 2008, δεν εξεδόθη κανένα πρόγραμμα που να αφορά επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ προς «νέους επιστήμονες». Έτσι αποκλείστηκαν του δικαιώματος στην εν λόγω επιχορήγηση όσοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος κατά το παραπάνω έτος.

Η απάντηση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη. Οι νέοι επιστήμονες που έκαναν έναρξη δραστηριότητας το 2008 δεν θα επιχορηγηθούν από τον ΟΑΕΔ. Αυτή είναι η στάση της Κυβέρνησης που δήθεν κόπτεται για την ενίσχυση του επιχειρείν και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και τη στάση που θα τηρήσουν τώρα κάποιοι εκ των

βουλευτών της Ν.Δ. που γύριζαν στις πλατείες και διαλαλούσαν ότι με δικές τους ενέργειες ο ΟΑΕΔ θα συμπεριλάβει στα προγράμματα ενίσχυσης και τους νέους επιστήμονες που έκαναν έναρξη το 2008. Οι υποσχέσεις τους τώρα μένουν μετέωρες και γίνεται αντιληπτό και από τον τελευταίο πολίτη ότι είχαν σαφή προεκλογική στόχευση.

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τριτη 14/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive