Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

300 Στρουθοκάμηλοι, μείον ενας..

ΓΡΑΦΕΙ Ο"ΙΑΣΩΝ"

«..Προκαλεί κατάπληξιν εις τον μελετητήν η μεθοδικότης με την οποίαν το ΚΚΕ υπο την έκδηλον καθοδήγησιν της Σοβιετικής Ενώσεως προπαρασκεύασε την νέαν επανάστασιν.
Και παρουσιάζει η ανάλυσις της προπαρασκευής αυτής έκτακτον διδακτικόν ενδιαφέρον ..
Διότι αποδεικνύει ότι τα κομμουνιστικά κόμματα δρούν πάντοτε βάσει επιμελώς οργανωμένου σχεδίου, στηριζομένου επι θεωρητικών αρχών και ότι το σχέδιον των ημπορεί κανείς να το συλλάβη εξ ολοκλήρου αρκεί να είναι εις θέσιν να παρακολουθή τας εκδηλωσεις των με προσοχήν και να ερμηνεύη τα κείμενα των, τα οποία είναι πάντοτε αποκαλυπτικά.» »
(Η Ανατομία Της Επαναστάσεως, .Φ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 1952, Σελίς 188
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>300 παρα ενας Στρουθοκαμηλοι..
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 10/4/09

3 σχόλια:

  1. Ηρθε η ώρα να υποστηρίξουμε και τον χαμαιλέοντα της πολιτικής, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
    Οταν υποστήριζε τις μεθοδεύσεις του Κλίντον στη Γιουγκοσλαβία και όταν παρέδιδε τον Οτσαλάν ήταν κακός? Τώρα έγινε καλός που ταυτίστηκε στον αντικομμουνιστικό σου αγώνα?

    Δηλαδή ποιός είναι ο νόμος? Η ελαστική εργασία? Η συμφωνία Μάαστριχτ και Λυσσαβώνας? 'Οτι είναι αντεργατικό και αντιλαικό και ψηφίζεται είναι νόμος? Νόμος είναι, αλλά από αντιλαικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που σε απολυτη υποταγή και συμφωνία προς την ΕΕ έχτισαν αυτό το αντιλαικό οικοδόμημα που δεν βελτιώνεται παρά μόνο ανατρέπεται. Και δεν ανατρέπεται από τα πάνω, αλλά μόνο από τα κάτω. Μόνο όταν ο λαός αποκτήσει ταξική συνείδηση και αποφασίσει να πάρει πίσω αυτά που του ανήκουν...
    Ο κόσμος μπορεί να ζεί χωρίς βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, φεουδάρχες που τον εκμεταλλεύονται μέχρι το τέλος του. Μπορεί χωρίς τους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

    Αυτό υποστηρίζει και το ΚΚΕ. Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το δικό σου συμφέρον και του Πάγκαλου δεν είναι αυτό...


    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομος ειναι ο,τι ψηφιζεται απο τα θεσμοθετημενα οργανα της πολιτειας.Καλος, κακος, αδικος, δικαιος, ειναι ο Νομος.Οι πολιτεσ εχουν τα νομιμα μεσα να διεκδικησιυν την διορθωσι του εως την καταργησι του.Οχι με τα τουβλα , οχι με τις μολοτωφ, οχι με τα σφυροδρεπανα, οχι με τα κονσερβοκουτια σας Κε Χαλδιρ..
    Οσον αφορα για τον Κο Παγκαλο. Δεν επαινεσαμε τα ασυγγνωστα λαθη του,Αλλα το θαρρος του να χαρκτηριζη το ανοσιουργημα σας, ως ειναι πραγματικα. Οτι δηλαδη κομμουνισμος σημανει βια, τυραννια, δουλεια, πεινα, μονοκομματικο κρατος
    Μια ασημαντη νομενκλατουρα εχει θεοποιησει μια σταλινικη τυρανικη γραφειοκρατια που φυλακιζει εξοντωνει εξευτελιζει τον ανθρωπο, θεοποιει το δογμα.

    Μια η θρησκεια, ο Κομμουνισμος. Ενα ο θεος, Ο Σταλιν.Αγιοι του εσεις οι φανατισμενοι ιεροκυρηκες των ¨" θαυματων"του.

    Σχετικα με την ΕυρωπαικΗ Οικονομικη Ενωσι ,οι Αλβανοιτο καταλαβαν, οι βουλγαροι ομοιως οι Τουρκοι, οιΤσεχοι .Οι μονοι που εχουν μιαλο για βαρος και μυικη μαζα κρανιου, αλλα οχι για να σκεπτονται εισθε εσεις που επιμενετε οτι ειναι ¨αντιλαικο¨οιδομημα Ενω ο Περισσος ειναι το λαικο οικοδομημα......Ε ρε κουνια οπου σας κουναγε..Μπεεεεεεεεεεε

    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτσε να κάνω κάποιες διορθώσεις στο κείμενό σου για να δεις πώς πραγματικά έχουν τα πράγματα.

    "Νόμος είναι ότι ψηφίζεται από τους θεσμοθετημένους εκπροσώπους της αστικής τάξης".

    Ενάς νόμος θα έπρεπε να είναι μόνο καλός και δίκαιος κι όχι όπως αυθαίρετα λες "καλος, κακός, δίκαιος, άδικος αυτόν έχουμε τι να κανουμε τώρα?"

    Λες μετά ότι οι πολίτες έχουν τα νόμιμα μέσα να διεκδικήσουν τη διόρθωσή του και την κατάργησή του. ΠΟΥΝΤΑΑΑΑ?? Μας δουλεύεις? Ποιά είναι αυτά τα μέσα?η ψήφος? Οσο η ψήφος πηγαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο κόσμος είναι καταδικασμένος να βλέπει αντιλαικούς νόμους να ψηφίζονται, να βομβαρδίζεται από τα ΜΜΕ ότι είναι για το καλό του και στα παράθυρα να μονομαχούν με πομπώδες ύφος για το ποιος τα έχει κάνει πιο χάλια λες και μόνο αυτές οι δύο επιλογές υπάρχουν διαλέξτε και πάρτε.

    Αυτό τον ορισμό του κομμουνισμού πού τον βρήκες? Στο μανιφέστο του Μάρξ? Πάρε διάβασε τις θέσεις του που είναι ακόμα και τώρα επίκαιρες κι αμα δεις τίποτα τέτοια που γράφεις πες μου. Όσον αφορά την ιστορία του κράτους της ΕΣΣΔ οι βιαιότητες έγιναν όχι με τον απλό λαό αλλά με την αστική τάξη και με τους κουλάκους που δεν ήθελαν να σταματήσει η εκμετάλλευση του λαού. Με τύπους σαν κι εσένα δηλαδή που θέλουν να συνεχίζεται η εκμετάλλευση του λαού. Ως προς αυτό ήταν δικτατορία του προλεταριάτου. Από κει και πέρα εμπλουτίστηκε πολύ με μύθο βγαλμένο από τα φασιστικά ΜΜΕ της εποχής τα οποία ασπάστηκε ο "καλός Χρουστώφ" που έστρωσε τις βάσεις για τη αποδόμηση του σοσιαλισμού μέχρι το αποκορύφωμα τον Γκορμπατσόφ. Γι'αυτό όλοι χτυπάνε και τον Στάλιν. Γιατί ήταν ο πρώτος που έκανε σοσιαλιστική οικοδόμηση συγκρουόμενος με τις εκμεταλλεύτριες τάξεις συν το ότι ήταν αυτός που συνέτριψε το φασισμό.

    Ενα πολίτευμα δεν μπορείς να το κρίνεις παρά μόνο όταν εγκαταστασταθεί παγκόσμια. Ο καπιταλισμός εγκαταστάθηκε με ποτάμια αίματος. Δεν βλέπω κανένα να κόπτεται γι'αυτό.
    Όσο για το μονοκομματικό κράτος, θες να μου πεις ότι τώρα έχουμε πολυκομματικό κράτος.
    Οταν όμως όλα τα κόμματα που υπάρχουν είναι καπιταλιστικής φύσης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ, μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ) τι είδους πολικομματισμός είναι αυτός και τι εξυπηρετεί?Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και αυτών που γλύφουν τους λίγους.
    Μάλιστα μου κάνει εντύπωση αυτά για το πολυκομματικό κράτος μετά από το άρθρο-υμνος για τη δικτατορία.

    Για πες τι έκανε η Ευρωπαική Ενωση και το ΝΑΤΟ για το οποίο χαίρεσαι?

    Μας έδωσε επιδοτήσεις? Η ΕΕ γεννάει επιδοτήσεις και τα δίνει στην Ελλάδα?

    Η Ε.Ε είναι ένωση σε επίπεδο πολυεθνικών εταιριών. Είναι ένωση καπιταλιστών, όχι ένωση λαών. Το ότι διακινούνται ελεύθερα εμπορεύματα, εργαζόμενοι, υπηρεσίες με τη συνθήκη του Μάαστριχτ είναι ο λόγος που οι βιοτεχνίες κλείνουν και δεν μπορουν να συναγωνιστούν τα μεγάλα εργοστάσια, τα οποία και αυτά κλείνουν γιατι δεν μπορουν να συναγωνιστούν τα πιο μεγάλα που μπορούν τώρα να μεταφέρονται σε χώρες με εξαθλιωμένα μεροκάματα και να παράγουν φτηνό προιόν.

    Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την Κύπρο? Τι έκανε για τη Γιουγκοσλαβία? για το Κόσοβο?για το Αυγανιστάν? Για το Ιράκ?

    Συμφέροντα εξυπηρετούσε το ΝΑΤΟ σε όλες αυτες τις περιπτώσεις. Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός έχει αυξηθεί σε όλες τις χώρες και θα συνεχίσει να εντείνεται (γι'αυτο μπήκαν και αλβανία, βουλγαρία στην ένωση όπως λες), μόνο που αυτό δεν είναι προ όφελος του λαού.

    Δες για παράδειγμα στα εργασιακά τι γίνεται. Σύνταξη στα 65 και για τα δύο φύλα με πίεση για να αυξηθούν κι άλλο τα όρια. Είναι φιλολαικό μετρό?

    Κοινή αγροτική πολιτική. Μείωση αγροτικού εισοδήματος από την πτώση των τιμών των προιόντων. Φιλολαικό μέτρο?

    Το μπεεεεεεε το λέει ο λύκος που φοράει προβιά, για να καλέσει κι άλλα πρόβατα.


    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive