Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ούτε-ούτε!…

Κάποιος ηγεμόνας είπε:

Ήρθε πια «εδώ και τώρα»

Η μεγάλη μας η ώρα!

Να διαλέξουμε είτε-είτε:

Είτε τις γαλάζιες κάμπιες

Είτε πράσινες ακρίδες…

Γιατί αλλιώτικα τελειώνουν

Και οι λιγοστές ελπίδες…

Και «δεκάρικους» σαν βγάζει

Αδιάκοπα κραυγάζει:

Κάντε τόπο να χωρέσουν

Όλα τα «χρυσά» λαμόγια

Από τα μεγάλα σόγια

Μες στο κλεφτομαγαζί!

Όπου κάμπιες και ακρίδες,

Πάνω από μισόν αιώνα

Πλιατσικολογούν μαζί…

Όπου αδιάκοπα ληστεύουν

Τ’ ασφαλιστικά ταμεία

Και για τους συνταξιούχους

δεν αφήνουν «ούτε μία»…

Και με χρέη πελωρίων

Διαστάσεων μας φορτώνουν

Με τα τόσα, που τσεπώνουν,

Κλέβοντας, άνευ ορίων…

Μα εσύ, φτωχέ λαέ μου,

Άγρια καταληστευμένε

Κι ανελέητα ρημαγμένε,

Τις ψευτιές τους μην ακούτε.

Κι όταν εκλογές θα κάμουν


Ούτε πια γαλάζιες κάμπιες

Ούτε πράσινες ακρίδες!

Για να έχουμε στο μέλλον

Έστω ελάχιστες ελπίδες…

Παπα-Ηλίας
αναρτηθηκε αποα ργυρη σιδερη δευτερα 9/3/09

2 σχόλια:

  1. Είναι ο Λαικισμος και η Συνοδοιπορια?
    Ή η «Επιλεκτικιτιδα..

    Ισως το μισος...
    **************************

    Αγιε πατερα,
    Με τις ακριδες, Λησμονησες καλε μας ανθρωπε, τις σφιγγες με κεντρι .Το ΚΚΕ και τους ροζ φιλους των σκοπιανων.Τους προστατες των αναρχικων και των ομοφυλοφυλικων κοινοτητων.Των καταληψιων και των κουκουλοφορων
    Γι αυτους ολους τους καταστροφεις τα κυρηγματα «αγαπης» σου, δεν εχουν ποτε αναφερθει. Οπως επισης στους στιχους σου, δεν βρεθηκε ποτε μια λεξι λεξι συμπαθειας και πονου γι αυτους που υφισταντια την τρομοκρατια. Τους αστυνομικους που δολοφονηθησαν ή εμειναν αναπηροι .Τους δικαστικους που απειλουνται. Τους ζημιωμενους από τις καταστροφες των αναρχικων και των κουκουλοφορων.Τις ατελειωτες ωρες που χανουν τα παιδια μας που σπουδαζουν, από το αληταριο που λυσσοδομει και νεμεται τα τσιγγαναρια που τα λενε Πολυτεχνειο και Πανεπιστημιο.
    Ετσι θα ηταν αξιοπιστοι οι λογοι σου και περισσοτερο η προθεσι σου, αν δεν ειχες ματια μονο για τις ακριδες αλλα και για τις κατσαριδες και τις σφιγγες και τους κηφηνες.
    Τωρα η αιτια του «πονου»και της «οργης» σου αλλα περισοτερο των συμβουλων σου είναι φανερο ποια είναι και ποια δεν ειναι..

    ΙΑσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ιάσωνα

    Επαναλαμβάνω ότι ποτέ και σε κανέναν δεν είπα ότι είμαι άγιος! Κι ακόμη ότι έχω το δικαίωμα να ομιλώ εξ ονόματος των κομμάτων της αριστεράς.
    Αισθάνομαι όμως ότι, ως άνθρωπος, έχω τη στοιχειώδη υποχρέωση να βλέπω μέσα απ’ το πρίσμα του Ευαγγελίου τα διαδραματιζόμενα μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

    Που σημαίνει ότι δεν συντάσσομαι με κανενός είδους τρομοκρατία. Αντίθετα μάλιστα,με κάθε δυνατό τρόπο, υπερασπίζομαι την ειρήνη. Αλλά, όπως επανειλημμένα σου έχω τονίσει και βέβαια δεν σε συμφέρει να καταλάβεις, ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη.

    Συνεπώς υπέρμαχοι της τρομοκρατίας είναι οι εργάτες της αδικίας. Της παράνομης και κυρίως της νόμιμης. Για την οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρει η άρχουσα αναρχία.

    Για τους αστυνομικούς, που δολοφονούνται, επανειλημμένα έχω εκφράσει την συμπάθειά μου. Γιατί είναι σαρξ εκ της σαρκός του φτωχού λαού. Δηλαδή, παιδιά και αδέρφια δικά μας. Και όχι της άρχουσας αναρχίας και των υπερασπιστών της. Οι οποίοι ουσιαστικά είναι εχθροί των αστυνομικών. Αφού τους χρησιμοποιούν, για να περιφρουρούν τα άδικα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για το αν τους εκθέτουν σε ευνόητους κινδύνους….

    Και οι δικαστικοί είναι, κατά τη γνώμη μου, επίσης θύματα της άρχουσας αναρχίας. Η οποία-συχνά-τους υποχρεώνει να εφαρμόζουν τους άδικους και απάνθρωπους νόμους της, εκθέτοντάς και αυτούς σε ευνόητους κινδύνους.

    Οι καταστροφές και οι καταλήψεις είναι και αυτές απότοκες του κλεφτολκεθεστώτος και ληστοκαθεστώτος της άρχουσας αναρχίας. Η οποία, όπως φαίνεται, δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά…

    Ίσως, γιατί και η ίδια αισθάνεται ότι φέρει την πρωταρχική ευθύνη. Ή-το πιθανότερο-γιατί θέλει να τα χρησιμοποιεί, ως άλλοθι, για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη απ’ τα δικά της τερατουργήματα.
    Γιατί το να πιστέψει κάποιος ότι δεν μπορούν αντιμετωπίσουν, εδώ και τόσα χρόνια, μια φούχτα ανθρώπων, θα ήταν το λιγότερο αβυθομέτρητη αφέλεια…

    Συνεπώς η δική μου θέση είναι ξεκαθαρισμένη. Ενώ ή δική σου και της άρχουσας αναρχίας του μαμωνά, που υπερασπίζεσαι, είναι μπερδεμένο κουβάρι. Που της άκρες του φαίνεται- όπως έχει ειπωθεί-ότι κρατούν, από πολύ μακριά, κάποιοι συνειδητά ασυνείδητοι…

    Κόμπρες και κροταλίες. Που με την πείνα και τον πόλεμο δολοφονούν εκατομμύρια ανθρώπων….

    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive