Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

«Ποια είναι τα όρια του «κράτους» της Ευρώπης;»

Παρέμβαση Γ.Γεωργίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Πρέσβυς κ.Γ.Γεωργίου παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αναφορικά με την Έκθεση Jacek Saryusz-Wolski για τις κύριες πτυχές και τις βασικές επιλογές της ΚΕΠΠΑ έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις :

“Κύριε Πρόεδρε, κατά το διεθνές δίκαιο «έχω κράτος» σημαίνει: ελέγχω μία συγκεκριμένη εδαφική περιοχή επί της οποίας εγκαθιστώ κυβέρνηση που ασκεί αμυντική και εξωτερική πολιτική.

Ερωτώ τώρα για το “ευαγγελιζόμενο αυτό κράτος της Ευρώπης” - αυτό το οποίο “ευαγγελίζονται οι διάφοροι” - και διερωτώμαι: πού είναι τα όριά του, ποία είναι η συγκεκριμένη αυτού περιοχή, και πού είναι η άμυνά του όταν η άμυνά του είναι εις χείρας ενός μεγάλου στρατηγού, δυστυχώς όμως Αμερικανού, και πού είναι η εξωτερική του πολιτική όταν έχουμε μία Μέσ η Ανατολή η οποία φλέγεται, ένα θερμοκήπιο τρομοκρατίας από όπου γίνεται εξαγωγή τρομοκρατίας, οι δε πρόσφυγες και τα θύματα αυτής δεν πηγαίνουην στην Αλαμπάμα, ούτε στην Αριζόνα, ούτε στο Κεντάκυ αλλά, δυστυχώς, έρχονται στην Ελλάδα, έρχονται στην Κύπρο, έρχονται στη Γερμανία, έρχονται στην Ισπανία!

Γι' αυτόν τον λόγο, κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σας πω ότι έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για τη δυνατότητα να στηρίξω αυτή την ιδέα που βγαίνει από αυτές τις προτάσεις των κυρίων οι οποίοι μας φέρανε τις εκθέσεις τους τις οποίες και σκέπτομαι τελικώς να καταψηφίσω .”

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 20/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive