του Σπύρου Κομίνη
Που λες, έκλαψε από τα γέλια ο Στάλιν, την ημέρα που ο Ομπάμα, είπε ότι η δύναμη των ΗΠΑ δεν είναι τα όπλα, αλλά οι αξίες και ο τρόπος ζωής τους.
Όταν οι Μπολσεβίκοι πήραν την εξουσία στη Ρωσία, δέχτηκαν εισβολή από μια ομάδα "προθύμων" χωρών, με αρχηγό τις ΗΠΑ και συμμετείχαμε και εμείς. Η επίθεση έγινε με όπλα. Όχι με ομορφιά και γοητευτικά κουνήματα.
Άν πράγματι οι Αμερικανοί είχαν το καλύτερο σύστημα, τις καλύτερες αξίες και τον ωραιότερο τρόπο ζωής, όλες οι χώρες θα ξεσκιζόντουσαν να τους μιμηθούν, χωρίς να χρειάζονται οι δεκάδες εισβολές και οι βομβαρδισμοί που έχουν κάνει σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Τώρα που χρεωκόπησαν γιατί εξακολουθούν να ελέγχουν 191 χώρες μέλη του ΟΗΕ με 700 - 800 στρατιωτικές βάσεις;
Ακριβώς επειδή είναι τα όπλα και όχι οι αξίες τους, ο πλανήτης βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση πανικού. Η βασική διαφορά των σφαγέων των Ινδιάνων από όλους τους άλλους, είναι η υποκρισία και το φοβερό τους θράσος. Είναι το θράσος εκείνου που κρατάει ένα πιστόλι και απειλεί άοπλους. Δεν φτάνει που απειλεί και σκοτώνει, θέλει αυτοί που δέχονται τις σφαίρες να μην του λένε ότι κραταέι πιστόλι. Και ρωτάει έκπληκτος: "Πούν΄το;"
Μιλάνε για ελευθερία. Ελεύθερες ονομάζουν τις χώρες που τους κάνουν πίπες. Μιλάνε για ελεύθερη αγορά. Και μας λένε από ποιόν θα παίρνουμε αέριο και πετρέλαιο και όπλα και πορνογραφία και δομημένα ομόλογα. Μιλάνε για δημοκρατία, ενώ έχουν χούντα. Λένε ότι είναι Χριστιανοί, ενώ είχαν γίνει Εβραίοι με την έννοια της θρησκευτικής λατρείας του χρήματος, από την εποχή ήδη του Μαρξ.
Επειδή έχουν τα όπλα, εκείνοι απλώς τυπώνουν δολάρια χωρίς αντίκρισμα και όλοι οι υπόλοιποι χρηματοδοτούμε τους πολέμους τους. Ακόμη η παντοδύναμη κεντρική τους τράπεζα που ξερνάει δολάρια δεν αποκαλύπτει σε ποιούς τα δάνεισε. Δεν είναι καιρός να λύσουν τα δικά τους προβλήματα, να αποτοξινωθούν, να ηρεμήσουν λίγο χωρίς χάπια, να μάθουν να πηδιώνται μεταξύ τους και να περνάνε καλά, αντί να σκοτώνουν, να βασανίζουν και να εξαπατούν τον κόσμο με νέες ιδέες όπως τα credit default swaps που τώρα απαγορεύουν;
"Έκαψαν" το 40% του παγκόσμιου πλούτου. Αν οι εγκέφαλοι της Ουάσινγκτον πριν διαλέξουν τον Ομπάμα, βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Γάζα με λίγα δισεκατομμύρια δολάρια απ΄αυτά που "έκαψαν" με τις μαλακισμένες οικονομικές τους θεωρίες, δε θα τρέχαμε όλοι σήμερα. Και η εκστρατεία γοητείας του Ομπάμα ανά τον κόσμο, θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα, αν ξεκίναγε με ένα θεαματικό κόψιμο στις δαπάνες για επιθέσεις σε ξένες χώρες. Τότε ίσως πιστεύαμε ότι το Πεντάγωνο, είναι πράγματι υπουργείο Άμυνας και όχι υπουργείο Επίθεσης
Ανάρτηση Από τον PERILOUTRON
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Το θρασος γεννα η αγνοια .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι νευρικο γελιο μας πιανει μονο και στην παραμυθολογια της ψυχωτικης εμμονης που στην Βαλανοταλιμπανια λεγεται Αντιαμερικανισμος.
Σημερα ( σκεπτομαι φωναχτα) ότι ολος ο πλανητης ακουει αμερικανικη ροκ μουσικη.Πινει κοκα κολα.Ακομη και στην ηρωικη κρητη με τους γενναιους αγροτες ευκολοτερα βρισκεις κοκα κολα απ ότι χανιωτικη γκαζοζα.Στις αναπτυσομενς χωρες, ( να όπως είναι η χωρα μας) ολοι προσπαθουν, αν δεν εχουν ηδη, να αγορασουν αμερικανικα ψυγεια.Ολοι χρησιμοποιουν αμερικανικο λογισμικο στους υπολογιστες τους.Οι περισσοτεροι εχουμε ηλεκτρονικη διευθυνσι (gmail) που μας την χορηγει δωρεαν η αμερικανικη goggle , ενώ χρησιμοποιουμε τις υπηρεσιες της και την εχουμε πρωτη σελιδα.Κατα τα τα αλλα ειμαστε εκ γενετης, γιατι αυτό αυτό απαιτει η κομμουνιστικη και αριστεριστικη προπαγανδα «αντιαμερικανοι»
Για το ψυχολογικο αυτό φαινομενο εχει γραψει Ο Λαζαριδης.
( σελιδες 117-120, στο βιβλιο Αναγκαστικη Προσγειωσι, εχουμε από τα πιο αγαπημενα στους δημοκρατικους ειρηνικους πυρπολητες βιβλιων)
«..Ο ακρατος αντιαμερικανισμος που εδω και χρονια κυριαρχει-αντιστασεως μη ουσης-την χωρα μας , οχι μονο βλαπτει σοβαρα την υγεια της Ελλαδος αλλα ταυτοχρονα ειναι και αδικος και ανιστορητος.Οσοι τον υποκινουν ή απλως τον ανεχονται , λησμονουν ή προσποιουνται οτι αγνοουν τις εξης αυταποδεικτες αληθειες ¨
ι) Αν η Αμερικη δεν ερριχνε ολοκληρο το βαρος της πολεμικης της μηχανης και δεν θυσιαζε αμετρητες χιλιαδες απο τα καλλιτερα παιδια της , κατα την αποβαση στη Νορμανδια, ειναι πολυ πιθανον η Ευρωπη-συνεπως και η Ελλαδα-να στεναζε ακομη κατω απο χιτλερικο ζυγο. Και βεβαιως αν συνεβαινε αυτο, η Ευρωπη θα ζουσε ενα δευτερο μεσαιωνα , ενω η Αμερικη θα συνεχιζε να ζη εν ειρηνη και ευημερια , αφου θα την προστατευε το αδιαπεραστο τειχος του Ατλαντικου
ιι) , Ευθυς μετα την ληξι του Β.παγκοσμιου πολεμου, η Αμερικη εξηγγειλε το σχεδιο Μαρσαλ.Δις δολλαρια διεθεσε ΔΩΡΕΑΝ, προκειμενου να ανορθωθη η κατετσραμμενη απο τον πολεμο οικονομια των Ευρωπαικων χωρων'Στα κονδυλια του σχεδιου Μαρσαλ στηριχθηκε και η χωρα μας για να καλυψει τις αμεσες αναγκες της και να ορθοπεδηση η οικονομια της.Δεν ειπαμε ομως ποτε έστω και ενα ευχαριστω στους Αμερικανους για την ουσιαστικη αυτη βοηθεια που τοσο γεναιοδωρα μας προσεφερα,
ιιι) Αμετακινητο και επισημα διακηρυγμενος στοχος των Σοβιετικων ηταν η ''συντριβη του καπιαταλισμου'' και ο ''θριαμβος του σοσιαλσμου'' σε ολο τον κοσμο.Και κατα την σταλινικη περιοδο ο ''θριαμβος του σοσιαλισμου'' δεν ηταν δυνατος παρα μονο με την δυναμη των οπλων.Η Αμερικανικη αποφασιστικοτητα ομως κατεδειχθη κατα τον αποκλεισμο του Βερολινου απο τον ΣΤΑΛΙΝ, το 1948 καθως και η αμερικανικη πυρηνικη ομπρελλα εσωσαν την Ευρωπη απο τον σοβετικο επεκτατισμο.
Χωρις την αμερικανικη πυρηνικη ομπρελλα , τα σοβιετικα τανκς θα κατεκλυζαν ολοκληρη την Ευωπη και φυσικα και την Ελλαδα. Για ενα απροσδιοριστο χρονικο διαστημα οι λαοι της ευρωπης και μαζι ο Ελληνικος λαος θα στεναζαν κατω απο τον σταλινικο ζυγο, εξ ισου αν οχι περισσοτερο απεχθη απο τον χιτλερικο..
Για την ιστορικη αυτη προσφορα της Αμερικανικης ς Συμπολιτειας ειπαμε ποτε εμεις οι Ελληνες ενα απλο ευχαριστω.?
Ιv), Με το δογμα Τρουμαν η πατριδα μας σωθηκε απο τον σοβιετικο επεκτατισμο, απεφυγε τη μαυρη τρυπα των αλλων βαλκανικων χωρων,Το δογμα Τρουμαν κατεστησε σαφες στους Σοβιετικους οτι δεν θα μπορουσαν ποτε να προσαρτησουν την Ελλαδα και να την κανουν σοβιετικο προτεκτορατο...
Αν δεν υπηρχε το Δογμα Τρουμαν αν οι Ζαχαριαδης, Ιωαννιδης θα κατορθωναν με την βοηθεια των σοβιετικων να επιβαλλουν την στυγνη δικταορια τους, δεν θα υπηρχε πολιτικες ελευθεριες εκλογες κοινοβουλιο..πολιτικοι ηγετες.Κι ομως ακομη και σημερα στο συνολο τους , οι Ελληνες πολιτικοι οι υπουργοι οι βουλευετες δεν παυουν να λοδωρουν και να κατακρινουν και να ανθεματιζουν ..
Προκειται για μνημειωδη περιτωσι αχαριστιας και αγνωμοσυνης που δεν υπαρχει προηγουμενο της στα παγκοσμια χρονικα...»
Σημερα δεν ξερω αν πρεπει να γελαμε ή να κλαιμε για το χαλι μας. Αλλα πιστευω ότι σιγουρα φταινε οι Αμερικανοι, ο Ομπαμα, Ο Λινκολν, ο Ουασιγκτον ισως και ο Κολομβος…
Ιασων
Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι όλη η Ελλάδα, και Ευρώπη (ο λαός) είναι αντιαμερικανοί και ο Ιάσωνας φιλοαμερικανός. Αλλο ένα άστοχο κείμενο από αρχή ως το τέλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας φταίνε οι Αμερικανοί σαν λαός? Μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι βολεύτηκαν (Τι με νοιάζει ποιον σφάζουμε στα βάθη της ανατολής, αρκεί να περνάω εγώ καλά). Αλλά δεν είναι το θέμα οι Αμερικανοί σαν υπερδύναμη. Το θέμα είναι τα Imperium. Κάθε Imperium σε κάθε στιγμή της ιστορίας συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο λες και ο πλανήτης είναι δικός του. Δεν είναι λοιπόν οι Αμερικανοί, οι Εβραίοι που είναι "παλιοφάρα" όπως λέγεται, αλλά είναι το εκάστοτε imperium. Τα ίδια θα έκαναν οι Γερμανοί αν είχαν επικρατήσει στο Β'ΠΠ, τα ίδια έκανε στον καιρό της και η Βρετανική Αυτοκρατορία με τις αποικίες της.
O ιμπεριαλισμός λοιπόν, πολλές φορές έχει την υλική του μορφή (Ιρακ, αυγανιστάν, Κόσσοβο κλπ) και άλλες τόσες στηρίζεται στον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό. Δεν είναι μόνο η κοκα κόλα και η ροκ που μπήκε στη ζωή μας, αλλά ολόκληρος ο δυτικός τρόπος ζωής πέρασε αυτούσιος από τις δούρειες τηλεοράσεις μας οι οποίες φέρανε στις διαστάσεις μας τα δυτικοφερμενα δαιμόνια όπως λέει και το τραγούδι "χημεία και τέρατα". Αμερικανικές ταινίες, σειρές, και οι ελληνικές αντιγραφές τους, έπαιξαν το σταθερό ρόλο τους να εξαμερικανιστούμε σιγά σιγά. Δεν είναι κακό ένας πολιτισμός να παίρνει στοιχεία από έναν άλλο, αλλά όχι ολοι οι πολιτισμοί της γης να μεταμορφώνονται σε αμερικανούς, όπως και γίνεται σήμερα. Ολοι οι λαοί του κόσμου μιλάνε αγγλικά, πολλοί ινδοί μιλούν αγγλικά σαν πρώτη γλώσσα και σίγουρα είναι δεύτερη γλώσσα στις πιο πολλές ασιατικές χώρες.
Πολιτιστικός ιμπεριαλισμός.
Όσον αφορά τις ιστορικές αλήθειες:
1)"Αν η Αμερικη δεν ερριχνε ολοκληρο το βαρος της πολεμικης της μηχανης και δεν θυσιαζε αμετρητες χιλιαδες απο τα καλλιτερα παιδια της , κατα την αποβαση στη Νορμανδια, ειναι πολυ πιθανον η Ευρωπη-συνεπως και η Ελλαδα-να στεναζε ακομη κατω απο χιτλερικο ζυγο". Πόσο ανακριβές μπορεί να είναι κάτι τέτοιο?
Οι ΗΠΑ και η Αγγλία απέφυγαν να ανοίξουν το δυτικό μέτωπο το 1941 και το 1942 και το 1943 παρόλη την πίεση των Σοβιετικών. Ειδικά το 1942 λίγο πριν απο τη μάχη του Στάλινγκραντ το δεύτερο μέτωπο ήταν επιβεβλημένο. Αλλα οι σύμμαχοι περίμεναν να δουν και τους δύο μονομάχους να εξαντλούνται για να μπορέσουν να δράσουν μετά.
Απέναντι στις δυνάμεις των δυτικών οι Γερμανοί είχαν συντριπτικό μειονέκτημα. Συνολικά στη Δυτική Ευρώπη είχαν 60 μεραρχίες αφού ο κύριος όγκος των δυνάμεών τους βρισκόταν στην Ανατολική Ευρώπη και πολεμούσε κατά του Κόκκινου Στρατού. Στη Νορμανδία, δηλαδή στην περιοχή που έγινε η απόβαση, βρίσκονταν 9 μεραρχίες πεζικού και μία μεραρχία αρμάτων μάχης. Επιπλέον οι γερμανικές δυνάμεις στη Δυτική Ευρώπη αποτελούνταν κατά 70% από άνδρες παλαιών υλικών, το πολεμικό υλικό τους ήταν εξαιρετικά περιορισμένο και στο σημείο της απόβασης στην αρχή υπήρχαν 300 και αργότερα 600 γερμανικά αεροπλάνα18. Το πόσο τραγική ήταν η κατάσταση των Γερμανών προκύπτει αβίαστα από τα όσα είπε ο επικεφαλής των στρατιωτικών τους δυνάμεων στη Δυτική Ευρώπη, στρατάρχης Ρούντστετ, στον Λίντελ Χαρτ: «Είχον να καλύψω μιαν γραμμήν ακτών πλέον των 3.000 μιλίων από τα ιταλικά σύνορα εις τον νότον μέχρι των γερμανικών συνόρων εις τον βορράν και μόνον 60 μεραρχίας, με τας οποίας να την υπερασπισθώ. Αι πλείσται εξ αυτών ήσαν χαμηλής αξίας μεραρχίαι, τινές δε απλοί σκελετοί» Αναφερόμενος σε μια συζήτησή του, μετά τον πόλεμο, με το Γερμανό αρχιστράτηγο, στρατάρχη Ρούντστετ, ο B. H. Liddell Hart (Λίντελ Χαρτ) γράφει τα εξής αποκαλυπτικά: «Ηρώτησα τον στρατάρχην εάν είχεν αναμείνει μίαν συμμαχικήν απόβασιν εις την Δύσιν εις άλλας χρονολογίας προ εκείνης, καθ' ην αυτή έλαβε πράγματι χώραν. Μου απάντησε: "Εξεπλάγην διατί δεν επιχειρήσατε απόβασιν το 1941, όταν οι στρατοί μας είχον προχωρήσει βαθέως εντός της Ρωσίας"»
Στις μάχες που έγιναν στο σοβιετογερμανικό μέτωπο, η χιτλερική Γερμανία έχασε το 80% της δύναμης που είχε στις 22/6/1941, όταν τα στρατεύματα των Ναζί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ. Στο Ανατολικό Μέτωπο καταστράφηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν 607 γερμανικές Μεραρχίες. Πρόκειται για τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες απώλειες σε σχέση μ' αυτές των Ναζί, σ' όλα τ' άλλα μέτωπα - Αφρική - Ιταλία - Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.
Οι απώλειες του Σοβιετικού Στρατού ξεπέρασαν τα 20.000.000 νεκρούς, που ήταν το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η ΕΣΣΔ σε ανθρώπινο δυναμικό. Ενώ η Αγγλία και οι ΗΠΑ είχαν αντίστοιχα 375.000 και 405.000 συνολικά νεκρούς.
Το δε συνολικό ύψος των υλικών ζημιών στοίχισε στην ΕΣΣΔ το κολοσσιαίο ποσό των 485 δισ. δολαρίων, δηλαδή ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο απ' αυτό που δαπάνησαν οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γαλλία μαζί.
Τώρα αν δεν είχε ανοιχτεί το δυτικό μέτωπο, το πολύ πολύ να είχε καθυστερήσει η εκβαση του πολέμου. Εκτός κι αν προλάβαιναν οι Γερμανοί με την ατομική βόμβα και τον V2.
'Ομώς ότι η αντιφασιστική νίκη οφείλεται στην ΕΣΣΔ είναι αυταπόδεικτο. Αν η ΕΣΣΔ είχε χάσει τη μάχη του ανατολικού μετώπου, η Γερμανία κατακτώντας τα πετρέλαια του Καυκάσου ,συμμαχώντας με την Τουρκία, θα κατακτούσαν και το Σουεζ. Αρα όλη η Ευρασία και η Αφρική θα ήταν υπό τον έλεγχο του Αξονα. Η Αμερική θα έμενε να στέκει περήφανη και ξεγνοιαστη όπως υπονοείς? Η νέα δύναμη της οικονομίας της Γερμανίας θα της έδινε ανωτερότητα σε όλους τους τομείς. Η τεχνολογία της Γερμανίας ήταν ανώτερη. Και η Αμερική θα υπέκυπτε.
2) Οπως σωστά λέει ο κ. Κώστας Γεωργιαδης τίποτα δεν είναι δωρεάν και μάλλον το πληρώνουμε και πιο ακριβά.
Με τις συμφωνίες, επιβάλλονταν αυστηροί και λεπτομερείς όροι και έλεγχος της εφαρμογής τους στις χώρες. Ανάμεσα σε άλλα, τα ανταλλάγματα της οικονομικής βοήθειας ήταν ότι κάθε χώρα δεσμευόταν να δουλέψει για την ανάπτυξη της ελεύθερης επιχείρησης, να ενθαρρύνει τις αμερικανικές επενδύσεις, να μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς, να παρέχει εμπορεύματα στις ΗΠΑ, να δημιουργήσει ειδικά κεφάλαια υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και να παρουσιάζει απολογισμούς για τη χρησιμοποίηση των μέσων που έπαιρνε. Για τον έλεγχο εφαρμογής του «Σχεδίου», δημιουργήθηκε «Διεύθυνση Οικονομικής Συνεργασίας», ενώ η βοήθεια παρεχόταν από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ με τη μορφή της δωρεάς, της επιχορήγησης και των δανείων. Τα «έργα» του «Σχεδίου Μάρσαλ» ήταν προσανατολισμένα να βοηθήσουν στην οικονομική διείσδυση των ΗΠΑ στην Ευρώπη και, ταυτόχρονα, να συμβάλουν στην αποκοπή κάθε επίδρασης των σοσιαλιστικών χωρών στους λαούς.
Τα χρήματα αυτά πήγαν στην αστική τάξη της Ελλάδας κι ο λαός κλήθηκε να τα ξεπληρώσει μέχρισ σήμερα.
3,4) Μιλάμε για σοβιετικό επεκτατισμό? Ενώ η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας ας πούμε?
Ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ είχε τρομερές οικονομικές επιτυχίες μέχρι τον β'ππ και ο λαός πίστευε πολύ σ'αυτόν καθώς είχε δεί και τη χώρα του να αλλάζει και της συνθήκες ζωής του να βελτιώνονται.
Γιατί λοιπόν ο ψυχρός πόλεμος? Για να γονατίσει οικονομικά την ΕΣΣΔ και να γυρίσουν σιγά σιγά τα πράγματα στην προτέρα τους κατάσταση.
Γιατί είναι αλήθεια ότι η ΕΣΣΔ ήταν οικονομική υπερδύναμη. Από αδύναμη αγροτική χώρα μεταμορφώθηκε σε πανίσχυρη εκβιομηχανισμένη χώρα.
Η Αμερική ανάγκασε την ΕΣΣΔ, αντί οι πόροι της να πηγαίνουν σε κοινωνικές δαπάνες, να πηγαίνουν σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Με τί σκοπό το έκανε αυτό? Για να μη δυναμώσει ο σοσιαλισμός σε διεθνές επίπεδο.
Τώρα πες "οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας, θέλουν τα καλό μας, είναι πιο δυνατοί, θα νικήσουν" μπορεί να πείσεις κανέναν.
Haldir