Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Στην Κομισιόν η συμφωνία ΟΤΕ-Deutsche Telekom

ΠΑΡΑΤΥΠΗ ή ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;
Στο “μικροσκόπιο” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνει η συμφωνία της Deutsche Telekom με τον ΟΤΕ, αναφορικά με το δικαίωμα αρνησικυρίας της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα που επικαλούνται δηλώσεις του Επίτροπου McCreevy.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis, ο Επίτροπος McCreevy υποστήριξε πως το δικαίωμα του βέτο που κατέχει η ελληνική κυβέρνηση σε θέματα στρατηγικής σημασίας για τον ΟΤΕ και το οποίο έχει περιληφθεί στην συμφωνία μεταβίβασης του ελέγχου της εταιρείας στην Deutsche Telecom, δεν συμβαδίζει με το Κοινοτικό δίκαιο.
Στο report σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα βέτο στην εκλογή του διευθύνοντος συμβούλου και σε ζητήματα στρατηγικής σημασίας, εφόσον τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στον ΟΤΕ ξεπερνούν το 5%, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο η Deutsche Telecom είχε λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την επένδυσή της στον ΟΤΕ.
Ο επίτροπος δήλωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο ο νόμος 3631/2008 ο οποίος κατοχυρώνει το δικαίωμα του βέτο συνάδει με το Κοινοτικό δίκαιο. Η υπόθεση αυτή πιθανόν να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της Deutsche Telecom και του ελληνικού Δημοσίου.
Η Marfin Analysis σχολιάζει πως η υπόθεση αυτή συνιστά παράγοντα κινδύνου για τον OTE και πιθανόν να προκαλέσει αυξημένη μεταβλητότητα στην μετοχή της εταιρείας.

Αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 28/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive