Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ανικανοποιητη επιθυμια..

«Οθεν ο Αναχαρσις εστιαθεις παρα Σολωνι και κοιμωμενος, ωφθη την μεν αριστεραν χειρα τοις μοριοις την δε δεξιαν τω στοματι προσκειμενην εχων· εγκρατεστερου γαρ ωετο χαλινου δεισθαι την γλωτταν..»
Plutarchus Biogr. (502b-515a) Stephanus page 504, section A, line 11
Σε ελευθερη μεταφρασι..

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

Φιλοξενηθεις ο Αναχαρσις (ο Σκυθης Φιλοσοφος) απο τον Σολωνα, κοιμωμενος εθεαθη με το αριστερο του χερι επι των μοριων και το δεξιο του στο στομα. Διοτι θεωρουσε ότι εχει αναγκη ισχυροτερου χαλινου η γλωσσα…
Την επιθυμια αυτή του Αναχαρσι θυμηθηκα, διαβαζοντας προς καθημερινη μου τερψι και αγαλιασι την μελιρυτο Παπισα του Βατικανου εν Περισσω, στο «βιβλιο σοφιας και γνωσης»του Ριζοσπάαααααααααστη. Που δυστυχως όμως, δεν μπορει να ικανοποιηθει στην περιπτωσι της Παπισας αν ο μη γενοιτο και "εκοιματο"..
Διοτι στην ομιλια της, στο αθλητικο κεντρο στα πλαισια του «ντοπαρισματος» που απαιτειται εν οψει του 18ου συνεδριου του κομματος, αναμηρυκαζει ως ευκινητος αιξ, τα τετριμμενα και καθημερινα της Ξ.Σ.Α.Γ (Ξυλινης Σταλινικης Αχαλινωτης Γλωσσας ) του ΚΚΕ .
Οσο μονοτονο κι αν είναι επαναλαμβανω μερικα:
«Η Α.Α. (= αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική) γραμμή πάλης είναι βασικός όρος για την ανασύνταξη του κινήματος ..
Η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας του πιο αναγκαίου και καλού λιπάσματος για αλλαγή συσχετισμού και για τη συγκρότηση του ΑΑΔΜ. ( = Αντιμονοπωλιακου-Αντιιμπεριλιαστικου-Δημοκρατικου Μετωπου)
..αν οι αστοί δε θέλουν και δεν μπορούν να καταλάβουν, για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, είναι ζήτημα προτεραιότητας … να βρεθούν σε θέση αντεπίθεσης.., με στόχο τη λαϊκή εξουσία, οικονομία..

Για να τα βγάλουμε πέρα λοιπόν στον ιδεολογικό αγώνα, που είναι και πολιτικός ταυτόχρονα, χρειάζεται όλοι μας να κατακτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο γνώσεων, απαραίτητων για την πειστικότητα. Γνώσεις από τον "Ριζοσπάστη..(sic)

Καταδικάζουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, αναδεικνύουμε τη σημασία δημόσιων φορέων ..και κοινής ωφέλειας, σε συνδυασμό με την κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, των εργολαβιών

Ανασύνταξη του κινήματος δίχως την προσέλκυση στη δράση των ξένων εργατών, των οικονομικών μεταναστών και των οικογενειών τους δεν επιτυγχάνεται ..( το λιπασμα!!!)

Η ανασύνταξη του κινήματος εξαρτάται άμεσα και καίρια από την ενίσχυση του ΠΑΜΕ.. ώσπου να καταλήξουν ότι το ΠΑΜΕ πρέπει να αναδειχτεί ως ο μοναδικός συνδικαλιστικός εργατικός φορέας που μπορεί να εκπροσωπεί την εργατική τάξη...»

Συμπερασματικα Comrades και με δυο λογια:

1. Δεν επιτρεπεται να υπαρχει άλλο σωματειο πλην του ΠΑΜΕ.Ολα τα αλλα σωματεια όπως και όλα τα αλλα κομματα είναι ιμπεριαλιστικα μονοπωλιακα αντιδημοκρατικα, και η «δημοκρατια»θα ελθη στην Ελλαδα, μονο με την επικρατησι του ΚΚΕ..Της «λαικιας «εξουσιας της «λαικιας»οικονομιας. Δηλαδη συνελληνες ευτυχως που υπαρχει και το ΚΚΕ για να μας σωση.
2. Οι ξενοι μεταναστες είναι «λιπασμα»για την συγκροτησι του μετωπου…Δηλαδη επειδη ουσιαστικως δεν υπαρχουν πια προλεταριοι ή εξαθλιωμενοι βιομηχανικοι εργατες, για να γινη καποτε η μηδεποτε υπαρξασα ως επαναστασις των προλεταριων " λαικια " δημοκρατια, οι Κουκουεδες μας θυμηθηκαν και τους μεταναστες…
Είναι ο εκσυγχρονισμος του ΚΚΕ..
3. Ο Ριζοσπαστης "βιβλιο" επιστημονικης( δηλαδη κομμουνιστικης) γνωσεως ..Ενα συντομο ανεκδοτο
Σας προκαλω να σκεφθητε μονο το εξης.
Αν ένα κομμα, όπως το ΚΚΕ που σε καθολικη ψηφοφορια αποτελει μονοψηφιο ποσοστο γραφικων και επικινδυνων φανατικων εν ονειρωξει, εχει το θρασος να μην αποδεχεται οντας το ιδιο ανυπαρκτο ( αδειος ντενεκες θα ελεγαν οι παλαιοι), την υπαρξι αλλων κομματων ή σωματειων πλην του "τιμημενου", φαντασθειτε αν ποτε ητο δυνατον να ελθει στην εξουσια ( π.χ τριβοντας το λυχναρι του Αλλαντιν) τι θα επραττε…

Εν ταξει θελει φαντασια.. http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/1/2009&id=10549&pageNo=8&direction=1
Ιασων
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 23/1/09

1 σχόλιο:

  1. Εγώ ήθελα να ξέρω πόσο συχνά διαβάζεις Ριζοσπάστη και γιατί?
    Αυτό το ΞΣΑΓ πανέξυπνο ήταν. Λες κάτι τέτοια πετυχημένα και ξεκαρδίζομαι..
    Η αλήθεια δεν είναι ποτέ μονότονη οπότε καλά κάνεις κι απαγγέλεις ριζοσπάστη.
    Και ο κόσμος που ενδιαφέρεται για το συνδικαλισμό βλέπει ποιός είναι ξεπουλημένος και κάνει απεργίες συμβολικές μια και δυο ημέρες το χρόνο, και ποιος διεκδικεί, ποιός κλείνει καταστήματα και ποιος πετυχαίνει ανάκληση απολύσεων, ποιος απαντά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, ποιος συγκρούεται με αστυνομικές δυνάμεις.
    Εσένα που σε βολεύει ένας διαλυμένος συνδικαλισμός είναι λογικό να αντιπαθείς το ΠΑΜΕ. Ομως το συμφέρον του εργάτη είναι με ένα ταξικό σωματείο και όχι με ένα ξεπουλημένο.
    Τώρα όσον αφορά τους μετανάστες τι σε ενοχλεί? Που έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση? Τι θα ήθελες να είναι? Σύγχρονοι σκλάβοι όπως ήταν αυτοί της Μανωλάδας? Ανθρωποι είναι κι αυτοί, δεν είναι ζώα..
    Για τους αγρότες δε σε άκουσα να λες τίποτα, τι έγινε? Ολά καλά?
    Το Μάαστριχτ που στήριξαν όλα τα κόμματα βλέπεις τι αποτελέσματα έφερε στους αγρότες με την ΚΑΠ?

    Ριζοσπάστη πρέπει να διαβάζουν όσοι θέλουν να μαθαίνουν αλήθειες.

    Επίσης μονοψήφιο και υποδιπλάσιο ποσοστό από το ΚΚΕ είχε και το ΛΑ.Ο.Σ. Επίσης τα κόμματα που μονοπωλούν σκάνδαλα και εξουσία και διαφθορά και είναι υπεύθυνα για το χάλι της ελλάδας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) μάζεψαν το 80% των ψηφοφόρων.
    Αυτό λέει κάτι?

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive