Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΕΣ



Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Διαφορετικό το τέλος παρεπιδημούντων από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%, υπήρξε μία σύγχυση στην κοινή γνώμη αλλά ακόμα και σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα οποία θεώρησαν ότι το τέλος παρεπιδημούντων είναι το ίδιο πράγμα με το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων 2% και 5% που επιβάλλεται σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ροντούλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νέο Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλο ζήτησε να ξεκαθαριστεί το θέμα. Ο Υπουργός ξεκαθάρισε στον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. ότι «οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δεν αφορούν το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τέλος παρεπιδημούντων το οποίο αναφέρεται σε ξενοδοχειακές μονάδες τουριστικών περιοχών». Άρα τα δύο παραπάνω «τέλη» σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους.

Θα πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί ότι παρά το νομοθετικό χαρακτηρισμό των εισφορών αυτών ως «τελών» αυτές είναι στην πραγματικότητα έμμεσοι κοινοτικοί ή δημοτικοί φόροι αφού καμία διάταξη της κείμενης νομοθεσίας δεν υποχρεώνει τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εισπράττει τις εισφορές αυτές σε ειδική συγκεκριμένη ανταπόδοση προς τους φορολογούμενους που τις καταβάλλουν, όπως προβλέπεται ρητά για τα γνήσια ανταποδοτικά τέλη (τέλη καθαριότητας, τέλη υδρεύσεως κ.α.). Μάλιστα ο παραπάνω χαρακτηρισμός ως δημοτικών φόρων είναι σύμφωνος και με σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει ασχοληθεί με το θέμα και έχει κρίνει κατά καιρούς ότι κάποια τέλη, που είναι «βαπτισμένα» από το νόμο ως τέλη συνιστούν, στην πραγματικότητα, τοπικό φόρο.

Η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ξεκάθαρη. Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία ο δημοτικός φόρος 2% και 5% στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβαρύνει όχι μόνο τον καταστηματάρχη αλλά και τον απλό καταναλωτή. Για το λόγο αυτό ο παραπάνω έμμεσος φόρος θα πρέπει να καταργηθεί.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 21/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive