Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

http://egersis.blogspot.com/2009/01/blog-post_2079.html

1 σχόλιο:

  1. Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας διέρχεται τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία του.

    Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που έταζε προεκλογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Καραμανλής.

    Έλεγε ότι θα στηρίξει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και σήμερα μετά από πέντε χρόνια που είναι στην κυβέρνηση έχει καταρρεύσει.

    Έλεγε ότι θα μειώσει το κόστος παραγωγής και αυτό ανέβηκε στα ύψη οδηγώντας σε υπερδανεισμό τους αγρότες για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν.

    Έλεγε ότι θα στηρίζει τους αγρότες στις Βρυξέλλες και ο καπνός χάνει το 50% από τις επιδοτήσεις μετά το 2010.

    Έλεγε ότι ήρθε η ώρα της περιφέρειας και σήμερα το πιο ζωντανό της κομμάτι, οι αγρότες, αντί να καλλιεργούν τα χωράφια τους, βρίσκονται στους δρόμους αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται.

    Η κατάστασή τους είναι τραγική. Δεν έχουν να παλέψουν μόνο με την οικονομική ανασφάλεια του παρόντος, αλλά και με την αβεβαιότητα και το φόβο για το αύριο.

    Δεν γνωρίζουν αν έχουν μέλλον μετά το 2013 και ποιο είναι αυτό.

    Η απάντηση της κυβέρνησης στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στις κινητοποιήσεις τους ήταν πλούσια λόγια αβροφροσύνης για το δίκαιο που έχουν και φτωχά δώρα εμπαιγμού για επικοινωνιακούς σκοπούς.

    Η κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνοντας κάποια εκατ. ευρώ χωρίς εξειδίκευση, δυσνόητα, προσπάθησε να φέρει σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των αγροτών αλλά και μεταξύ των άλλων κοινωνικών ομάδων και των αγροτών.

    Παρ' όλη την ασάφεια και τη σύγχυση που σκοπίμως επεδίωξε η κυβέρνηση, οι αγρότες κατάλαβαν ότι τους τάζει αυτά που έτσι και αλλιώς δικαιούνται όπως είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και η επιστροφή του ΦΠΑ και τα βαφτίζει μέτρα.

    Η κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός αντί να ενσκύψουν με σοβαρότητα στα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών, κατέφυγαν για άλλη μια φορά στον εμπαιγμό, στη ρουσφετολογική διαχείριση, στα επικοινωνιακά τρυκ και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σους αγρότες, που βλέπουν τις ελπίδες τους να χάνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive