Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Οι τηλεμονόλογοι του Λάκη

(Νομίζω ότι την χειρονομία την κάνει στον.... καθρέφτη του και αφορά τον ΙΔΙΟ ε;
Σάμπως να του αρέσει μου φαίνεται.
*Και τα μαλλάκια του φρέσκα, φρέσκα κι αυτά, σαν ... αληθινά φαίνονται, μια χαρά...ρίζωσαν ε;)
Από τον Νίκο Μπίστη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
ΕΘΝΟΣ, 22/12/2008

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξεχειλίζει από ταλέντο. Με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» μας έδωσε μια ανεπανάληπτη τοιχογραφία εποχής. Εύλογα λοιπόν όλοι εμείς που παρακολουθήσαμε τη διαδρομή του βήμα βήμα «πηγαίνοντας πλατεία» διστάζουμε να του ασκήσουμε δημόσια κριτική όταν παρασύρεται σε επικίνδυνους μονολόγους. Τελευταία έχει επιλέξει τον ρόλο του καταγγέλλοντος όλα τα στραβά αυτής της κοινωνίας μέσα από μια εύκολη και συνάμα ανελέητη εξουθένωση του εκάστοτε στόχου του. Καμία αμφιβολία, καμία ρωγμή δεν διαπερνά τον καταγγελτικό λόγο, συνοδευόμενο από επιλεγμένη εικόνα που δεν λέει πάντα την αλήθεια ή αποκρύβει μια άλλη αλήθεια, που συνυπάρχει με αυτήν που επέλεξε να μας δείξει ο Λαζόπουλος. Φοβάμαι ότι διολισθαίνει, χωρίς ίσως να το συνειδητοποιεί, σε ρόλο παρόμοιο με Αμερικανού τηλευαγγελιστή που απευθύνεται σε αναγεννημένους χριστιανούς. Μια αλήθεια υπάρχει, η δική του, και ο αντίπαλος έχει συνολικά άδικο.
Η σάτιρα τσούζει, αλλά δεν ποδοπατά, συνυπάρχει με τον αυτοσαρκασμό που αποτελεί την προληπτική αυτοκριτική και συνάμα αυτοπροστασία αυτού που έχει το πλεονέκτημα να χειρίζεται το μικρόφωνο. Στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» ο αυτοσαρκασμός περίσσευε, στο Αλ Τσαντίρι News έχει αντικατασταθεί από την ολοκληρωτική επίθεση.
Δύο παραδείγματα. Πρώτο: τα έβαλε με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ των Λυριτζή και Οικονόμου, που κατά κοινή ομολογία έχει παρουσιάσει και σχολιάσει τα γεγονότα με σοβαρότητα και χωρίς συμψηφισμούς. Απομόνωσε δύο δευτερόλεπτα από τον Λυριτζή και έστησε ένα κατηγορητήριο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Κατ αυτήν όποιος αγανακτεί με τη δολοφονία του παιδιού, απαγορεύεται ταυτοχρόνως να αγανακτεί με τους κουκουλοφόρους και να ανησυχεί για τη διαπαιδαγώγηση ενός μαθητή που πολιτικοποιείται κατευθείαν με την πέτρα στο χέρι. Που αν σκεφτεί να πει ότι το σύνθημα «Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» είναι απολίτικο σύνθημα μίσους, αθωώνει την κρατική βία. Το δεύτερο: «Ευτυχώς που δεν είχε όρια η γενιά του Πολυτεχνείου, γιατί τότε δεν θα έκανε το Πολυτεχνείο». Ποιος σου είπε Λάκη μου ότι δεν είχαμε όρια; Εχεις πέσει και εσύ θύμα της μυθολογίας των απόντων, που θεωρεί ότι το φοιτητικό κίνημα στη δικτατορία υπήρξε ερήμην κομμάτων της Αριστεράς και παράνομων οργανώσεων, ότι ήταν αποκλειστικά προϊόν αυθορμητισμού ή παρθενογένεσης. Στην κατάληψη της Νομικής πετάξαμε έξω μια ομάδα αναρχικών, «χαμηλώσαμε» το σύνθημα «Εξω οι Αμερικάνοι» και ψηλώσαμε το «Δημοκρατία», για να έχουμε την ευρύτατη δυνατή υποστήριξη, συγκρουστήκαμε με μια ομάδα συντρόφων μας που ήθελαν να το κάνουν «Κούγκι», ενώ οι περισσότεροι θέλαμε συντεταγμένη έξοδο. Στο Πολυτεχνείο το σύνθημα της πρώτης μέρας για «Λαοκρατία» και «Λαϊκή Εξουσία» αντικαταστήθηκε από το «Κάτω η Χούντα» και «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Ακούγαμε τα παράνομα τότε κόμματά μας, όπου διαφωνούσαμε μαζί τους, προχωρούσαμε παίρνοντας την ευθύνη, αλλά μόνοι μας βάζαμε όρια.
Και εν πάση περιπτώσει τότε ήταν δικτατορία και ενώ είχαμε κάθε δικαίωμα να πετάξουμε πέτρες και να τα σπάσουμε, δεν το κάναμε, περιφρουρήσαμε τις σχολές μας, δεν καταστρέψαμε. Και πίστεψέ με Λάκη μου ήμασταν πολύ οργισμένοι. Βέβαια τότε δεν υπήρχαν τόσοι νεολάγνοι να μας κολακεύουν, να μας λένε ότι έχουμε σε όλα δίκιο, να προβάλλουν επάνω μας τις δικές τους ενοχές.
Αναρτήθηκε από killbill


*************************
Σημ.*Για να σοβαρευθούμε λίγο, μιας και η σάτυρα δεν έχει όρια. Αληθεύει ότι ο Λάκης ΦΥΤΕΨΕ πρό 2ετίας καινούργια μαλλάκια και εχει απαγορεύσει σε ΟΛΟΥΣ να το μαρτυρήσουν;
Απ ότι ακούμε το... όργωμα και η .... σπορά, των τριχών, ήταν η αιτία που φόραγε κανα 6μηνο την τραγιάσκα του γύφτου, γιατί φαινόντουσαν οι συνέπειες του ... οργώματος και η ... άνθιση των νέων φυντανίων, τριχών.
Η πλάκα είναι που όλοι στον ALFA το σχολιάζουν και σκάνε στα γέλια, αλλά που να μιλήσει κανένας. Φοβούνται την εκδίκηση όχι της γυφτειάς, αλλά της ...τρίχας.
Τι γλυκειά πούναι η σάτιρα ε; Όταν αφορά τους ...άλλους βέβαια. Εμείς πάντως θα του προτείναμε αντί για μαλλιά να φύτευε μυαλά, αλλά σιγά μην μας ακούσει ο άρχων της σάτιρας. Πήραν τα μαλλιά του αέρα και δε συμμαζεύεται. Άντε και τα μαλλιά στα κάγκελα. μωρέ είναι όντως ωραία να σατυρίζεις τελικά.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη δευτερα 22/12/08

2 σχόλια:

  1. ΧΑ, ΧΑ , ΧΑ μας έκανες και γελάσαμε βραδυάτικα. Νάσαι καλά φίλε.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    Να στείλουμε για περιοποίηση των νέων μαλλακίων, τον καταληλότερο εκατομμυριούχο ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΟ!!
    Τον ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ !
    ΟΥΑΟΥ. ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ
    Χειροκροτήστε με ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως τελικά δεν είμαστε για γέλια, αλλά για ΚΛΑΜΜΑΤΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive