Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Παρέμβαση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρη, σχετικά με την εν εξελίξει έκρυθμη κοινωνική κατάσταση τα τελευταία 24ωρα, στη συνεδρίαση της Βουλής (9-12-08).

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να καταθέσω την οδύνη μου, τον σπαραγμό μου για τον άδικο θάνατο του νεαρού Αλέξανδρου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό το Σάββατο το βράδυ. Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην έχει συνταραχθεί από αυτό το τραγικό γεγονός.

Από εκεί και πέρα όμως αυτή η κατάλυση της πολιτείας, κύριε Υπουργέ, δύο ολόκληρα 24ωρα δημιουργεί έντονους προβληματισμούς.

Η πόλις εάλω. Άλλο η θλίψις, άλλο ο σπαραγμός, άλλο η υποδειγματική τιμωρία και άλλο, βεβαίως αυτό που συμβαίνει σήμερα. Δεν υπάρχει πολιτεία. Κατελύθη. Όποιο σημείο της χώρας θέλουν οι γνωστοί άγνωστοι σήμερα βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία τους. Αστυνομικά τμήματα κατελήφθησαν. Το δημαρχείο του Πειραιώς. Στην πλατεία Κοραή ανετράπησαν δεκάδες αυτοκίνητα. Κτίρια του δημοσίου αυτή τη στιγμή πολιορκούνται. Πυρπολούνται κατοικίες. Καταστρέφονται περιουσίες.

Η ερώτηση του απλού πολίτη είναι «πού είναι το κράτος;». Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά, πρέπει όλοι να σεβαστούμε την μνήμη αυτού του παιδιού. Και δεν είναι θλιβερό προνόμιο της δικής σας κυβερνήσεως.

Δεν πυροβόλησε η Κυβέρνηση, κύριε Υπουργέ. Και αυτό το ξέρουμε καλά τουλάχιστον εμείς. Πυροβόλησε ένας ειδικός φρουρός με πολλά χρονιά στο Σώμα. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το 1976 δολοφονήθηκε ένας συνομήλικός του ο Σιδέρης Ισιδωρόπουλος επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1985 εδολοφονήθη ο Μιχάλης Καλτεζάς επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά αυτό το οποίο δεν αλλάζει είναι η νοοτροπία υπερασπίσεως της ζωής των νέων ανθρώπων αλλά ταυτοχρόνως και της περιουσίας και τιμής της υπολοίπου κοινωνίας.

Ήσαστε μικρότεροι των περιστάσεων, κατώτεροι των γεγονότων. Έπρεπε να έχετε προλάβει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Καταλύεται η δημοκρατία. Το τραύμα, όπως είπε πολύ σωστά και ορθά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για την Δημοκρατία από τη βολή του αστυνομικού φρουρού ίσως επιφέρει ανήκεστη βλάβη στη Δημοκρατία αν δεν αντιδράσετε. Και αυτή η παθητικότητα που επιδεικνύει, καταδεικνύει η Κυβέρνησή σας δημιουργεί πρόσθετες προβληματισμούς στους έλληνες πολίτες. Πού είναι η πολιτεία; Τι κάνει η πολιτεία; Ποιες ευθύνες αναλαμβάνει η πολιτεία;

Και πέρα βέβαια από εσάς ως κυβέρνηση ευθύνες υπάρχουν και σε άλλους οι οποίοι πυκνώνουν τα προσκλητήρια για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Προπονήθηκαν τα παιδιά στις καταλήψεις. Και σήμερα είναι έτοιμα για δράση. Και πέρα από τον αυθόρμητο αγώνα των παιδιών, ένας αγώνας ομολογώ που θυμίζει τον αυθορμητισμό του Πολυτεχνείου, κρύβονται πιθανώς, κύριε Υπουργέ, διαθέσεις προβοκατόρων που μπορεί να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην δημοκρατία. Είστε ανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε και πάνω απ’ όλα να δείτε ή να υποψιαστείτε τι μπορεί να συμβεί σήμερα στην Δημοκρατία.

Καλώ λοιπόν την Κυβέρνηση να λάβει ευθύνες. Και αν δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που επιτάσσουν οι καιροί, να αναρωτηθεί πριν η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδα. Αδιέξοδα στα οποία ήδη έχουμε εισέλθει.

Κύριοι γρηγορείτε.

Δευτερολογία

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Μια μονόλεπτη απάντηση στον κύριο Υπουργό, κυρία Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα. Όλοι το κατανοούμε και όλοι θέλουμε να προχωρήσει η δημοκρατία την οποία όλοι μαζί φροντίσαμε να γεννηθεί μετά τον Ιούλιο του 1974. Πολύ φοβούμαι ότι σήμερα δεν έχουμε την ύψιστη λειτουργία της δημοκρατίας. Απόδειξη ότι δεν μπορείτε τώρα να πάτε μέχρι την Ομόνοια. Αδυνατείτε.

Πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια που εσείς μιλούσατε, ακούστηκε από τον ασύρματο της Αστυνομίας και θέλω και πιστεύω και εύχομαι να είναι λάθος το μήνυμα που πέρασε, ότι εισέβαλλαν σε οπλοπωλείο στην οδό Αθηνάς και αφαίρεσαν πολλά όπλα. Ελπίζω και εύχομαι να μη χρησιμοποιηθούν, εάν είναι αλήθεια το μήνυμα που λίγο πριν μεταδόθηκε από τους ασυρμάτους της αστυνομίας.

Πολύ φοβούμαι ότι είστε ανυποψίαστοι. Δεν μιλάω για τον αυθορμητισμό των παιδιών. Μιλάω για εκείνες τις δυνάμεις που εκμεταλλεύονται αυτό τον ενθουσιασμό και την ορμή.

Κύριε Υπουργέ, χειροκροτήσανε κάποιοι από μας –εγώ δεν μπόρεσα γιατί εκείνη την ημέρα ήμουν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ- τους ευέλπιδες την 25η Νοεμβρίου του 1973 αλλά δεν έβλεπε ο κόσμος ότι από πίσω κουβαλάγανε τον Ιωαννίδη. Δεν με φοβίζει ο αυθορμητισμός των παιδιών και έχουν το δικαίωμα να διαδηλώσουν και να φωνάξουν. Εξάλλου, ένα παιδί της ηλικίας τους σκοτώθηκε. Φοβάμαι ότι δεν έχετε ελέγξει τις πιθανές παρενέργειες που μπορούσαν μερικοί να εκμεταλλευθούν εις βάρος της δημοκρατίας.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 9/12/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive