Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;;;

Απίστευτο και όμως... ελληνικό!!!!!
Στην Ελλάδα, το 2008, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "άφησε" το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χωρίς γιατρό καρδιολόγο!!!
Και αυτό με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αριστείδη Καλογερόπουλου, ο οποίος απέσπασε τον έναν και μοναδικό καρδιολόγο που είχε το Νοσοκομείο, αφού ο άλλος καρδιολόγος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.........
Και ως εκ τούτου, "κλείνει" η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου!!!...
Η απόφαση αυτή του Γενικού Γραμματέα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους γιατρούς του Νοσοκομείου όσο και από τους πολίτες της περιοχής καθώς και πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης που "αφήνει" το Νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο και τους πολίτες χωρίς γιατρό...
Μάλιστα, το μεσημέρι, στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης "BEST" έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο γιατρός του Νοσοκομείου, που είναι και Μέλος στο Δ.Σ. και Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Ψαρράς, ο οποίος εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την πρωτοφανή και προκλητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αποσπάσει τον έναν και μοναδικό καρδιολόγο που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο εξυπηρετώντας πολλά περιστατικά καθημερινά, ακόμη και σώζοντας ζωές πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Ψαρράς μίλησε με σκληρά λόγια για την απόφαση του κ. Καλογερόπουλου και εξέφρασε αφενός μεν την αγωνία και την ανησυχία του και αφετέρου τα πολλά ερωτηματικά που προκαλεί αυτή η απόφαση, λες και ο κ. Καλογερόπουλος "εναντιώνεται" στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δεν τον νοιάζει η υγεία των χιλιάδων πολιτών της περιοχής.
"Τί ρόλο παίζει ο κ. Καλογερόπουλος;;;", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, "ο άνθρωπος κάτι έχει με την Κυπαρισσία... δεν θέλουμε ανθρώπους που μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Φέρεται σαν δικτάτορας.." και ζήτησε δημόσια από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο να "διώξει" τον κ. Καλογερόπουλο από Γενικό Γραμματέα!!!....
Σημείωσε, δε, ότι πλέον, όλα τα περιστατικά και όλοι οι πολίτες που χρειάζονται καρδιολόγο πρέπει να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και ο χρόνος αυτός της μετακίνησης είναι πολύτιμος και μπορεί να αποβεί και μοιραίος!!!...
Ακόμη ο κ. Ψαρράς ζήτησε δημόσια να παρέμβουν στο Υπουργείο οι Βουλευτές της Μεσσηνίας για να βρεθεί άμεσα λύση και να ξαναέχει γιατρό καρδιολόγο το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Και λέμε εμείς,
είναι σοβαρά πράγματα αυτά, που με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έμεινε χωρίς καρδιολόγο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που καλύπτει και εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή, τουλάχιστον, 50 χιλιάδων κατοίκων;;;
Με τέτοιες αποφάσεις αναβαθμίζεται - εκσυγχρονίζεται η Υγεία στη χώρας μας;;;
Τί έχει να πει, άραγε, για την απόφαση αυτή του συνεργάτη του ο, λαλίστατος κατά τα άλλα, κ. Αβραμόπουλος;;;
Με τέτοιες αποφάσεις υπηρετούν τους πολίτες;;;
Και μη χειρότερα... Πιάσαμε, άραγε, πάτο ή υπάρχει και πιο κάτω;;;....
Αναρτήθηκε από trifylianews

1 σχόλιο:

  1. "ΙΤΣ ΕΒΡΙΘΙΝΚ ΑΝΤΕΡ ΚΟΝΤΡΟΛ"!!!ΕΣΥ;
    Αποβραδις διαβασα το αρθρο σας περι υγειας κι εκανα μερικες μελαγχολικες σκεψεις ως συνηθως.
    Μα και σεις ολα στραβα τα βλεπετε,δεν χρωστατε εναν καλο λογο για την Κυβερνηση.
    Τελος παντων!Τι με νοιαζει εμενα;
    Ενας φτωχος πλην τιμιος και νομοταγης πολιτης ειμαι.Εχω πληρωσει απο καιρου τους φορους μου,καθημερινα πληρωνω και τους εμμεσους και δοξα τω Θεω δεν χρωσταω ουτε στην εφορια,ουτε στις τραπεζες.Για τη Μιχαλου δεν ξερω,θα σας γελασω.
    Επεσα λοιπον να κοιμηθω τον υπνο του δικαιου.Μετα απο λιγο τσαφ,νασου ο Εφιαλτης.Οχι,οχι,δεν ηταν ο Μητσοτακης.Κατι πολυ χειροτερο.
    Ενα τεραστιο σαπιοκαραβο που ταλανιζονταν στο φουρτουνιασμενο πελαγος της Ελληνικης κοινωνιας.
    Προσπαθησα μεσα στο σκοταδι να δω τα χαρακτηριστικα του πλοιου.Μπροστα κυματιζε μια Ελληνικη σημαια ,ξεθωριασμενη και σκισμενη,στις σκουριασμενες λαμαρινες του ξεχωριζαν αχνα κατι ξεβαμενα γραμματα.ΕΣΥ.
    Εσυ;Τι εγω;Μπα!Κανω ζουμ πανω στα γραμματα και βλεπω τα ιχνη πουχαν αφησει:Ε(θνικο)Σ(υστημα)Υ(γειας).
    Ωχ Θεε μου!!!Ειναι γεματο υπεραριθμους επιβατες (ασθενεις) και τελειως ακυβερνητο.
    Κι ομως στο σαλονι του πλοιου υπαρχουν φωτα,η ορχηστρα παιζει ποιοτικη μουσικη.Σε μια γωνια ενας αταραχος,ατσαλακωτος ανθρωπος,μ'ενα αστραφτερο παγωμενο χαμογελο.Ειναι ο καπετανιος,καθεται κι απολαμβανει τη ματαιοτητα του.Δεν φοραει καπελο με κλαρες,δεν εχει το κλασικο μουσι των καπεταναιων,ουτε καν τσιμπουκι.Φοραει μονο το αστραφτερο του χαμογελο και το υφος του ατρομητου.Δεν φαινεται να αντιλαμβανεται τι γινεται.Ισως τα κυματα κι οι κραδασμοι να μη φτανουν ως εκει.
    Οι επιβατες(ασθενεις)εχουν λουφαξει τρομαγμενοι στις "κουκετες" και στους διαδρομους,τα "τρωκτικα" (ανωτερο πληρωμα) αποντα.Μαλον ξεμειναν στα γιωτ τους (ιδιωτικα ιατρεια).Οι ναυτες κι οι λοστρομοι (το κατωτερο πληρωμα,γιατρουδακια και νοσηλευτες)τρεχουν απο δω κι απο κει να δουν τι μπορουν να περισωσουν απο το ναυαγιο του ΕΣΥ.
    Μα το καραβι δεν διαθετει ουτε σωσιβιες λεμβους,ουτε απλα σωσιβια,ουτε καν ανεμοσκαλες!!!
    Καποιοι παιρνουν το θαρρος να ενοχλησουν τον καπετανιο.
    Ξυπνααα καπετανιεεε!!!Βυθιζομαστε.Κανε κατι.Βαλε μπροστα τις αχρησιμοποιητες μηχανες(καινουργια μηχανηματα που σαπιζουν στ'αμπαρια-νοσοκομεια του πλοιου-της χωρας).Στειλε SOS στον μπαρμπαΓιωργο να μας χορηγησει τα 28δις ευρο που δεν γουσταρουν οι τραπεζες μπας και σωθουμε.
    Εκεινος χαλαρος με το υφος του επιτυχημενου και σιγουρου τους λεει σε απταιστα αγγλικα:"Ιτς εβριθινκ αντερ κοντρολ".
    Σ'αυτο το σημειο πεταχτηκα απο το σοκ.Ανοιξα το ραδιοφωνο,τις τηλεορασεις μπας κι ακουσω κατι για την εξελιξη του ναυαγιου.Τιποτα,χαζοτραγουδα,μπλα-μπλα,η στιγμη της αληθειας,Εφραιμολογια κι εξεταστικη επιτροπη της Βουλης.
    Ολα ενταξει,σκεφτηκα.Και ξαναπεσα για υπνο,οπως ολοι οι αλλοι.
    Υ.Γ.:Την ιδια ωρα που διαδραματιζονταν το ναυαγιο,στο διανυκτερευον καφενειο του λιμανιου απ'οπου απεπλευσε το πλοιο ειχαν μαζευτει ολοι οι προμηθευτες του κι επιναν τον καφε της παρηγοριας,παρακολουθοντας στο χαζοκουτι παλιες συνεντευξεις(Θα,θα,θα) του ατσαλακωτου καπετανιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive