Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΛΑ.Ο.Σ: ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ Η ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Ο δρόμος ΔΕΝ είχε τη δική του ιστορία»…
Ερώτηση στην Βουλή για τη Λεωφ. Κηφισίας,
τις …«ελληνικούρες» της και τη μετονομασία της σε «Λ. Μακεδονίας»
ή «Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου»…
Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης (Β΄ Αθηνών) και Κυριάκος Βελόπουλος (Β΄ Θεσσαλονίκης) κατέθεσαν την εξής ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλο :
«Η Λεωφόρος Κηφισίας φέρει ένα όνομα το οποίο είναι καθαρή …«ελληνικούρα», αφού δεν υπάρχει προάστιο με το όνομα «Κηφίσια» ή «Κηφισία» αλλά «Κηφισιά» και επομένως ο όρος «Λεωφόρος Κηφισίας» γραμματικώς είναι παντελώς λανθασμένος.
Εκτός αυτού, η μεγάλη αυτή λεωφόρος θα μπορούσε να φέρει ένα όνομα με αυτονόητη σημειολογία και περιεχόμενο, όπως π.χ. «Λεωφόρος Μακεδονίας» ή «Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου». Σχετικές προτάσεις είχαν συζητηθεί σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης πριν 15 περίπου χρόνια, αλλά όλα έμειναν – ως συνήθως συμβαίνει – σε επίπεδο συζητήσεων.
Κατόπιν τούτου
Ερωτάσθε
1. Για ποιο λόγο δεν έχει αναληφθεί μία πρωτοβουλία για μετονομασία της Λεωφόρου Κηφισίας με ένα από τα παραπάνω ονόματα ;
2. Πότε θα γίνει κάτι τέτοιο, δοθείσης της υστερικής εθνικιστικής προπαγάνδας των Σκοπιανών ;»
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τριτη 4/11/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive