Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΤΩΡΑ ΗΡΕΜΗΣΑΜΕ. ΘΑ ΜΑΣ "ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ" ΜΑΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "ΑΛΛΑΓΗ" ΚΙ ΑΥΤΗ Ε?

Σήμερα εκλέγεται και «τυπικά» ο Ομπάμα

του Χάρη Μπότσαρη

Μια μικρή πόλη στο Β. Νιου Χαμσάϊρ άνοιξε το χορό των αποτελεσμάτων ατις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με τον Ομπάμα να κερδίζει τον Μακέϊν με ψήφους 15-6.

Μια παράδοση που ισχύει από το 1948 καθιστά την Ντίξβιλ Νοτς μονάδα μέτρησης των εκλογών.

Οι 21 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της άσκησαν το εκλογικό τους προνομιακό δικαίωμα και η καταμέτρηση επιβεβαίωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βαδίζει ακάθεκτος προς το Λ. Οίκο.

Στις εκλογές του 2004 την πλειοψηφία στη Ντίξβιλ Νοτς είχε κερδίσει ο Τζορτζ Μπους που επανεξελέγη για τη δεύτερη προεδρική του θητεία και η νίκη του Ομπάμα είναι η πρώτη των Δημοκρατικών από το 1968.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της Washington Post -ABC News ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται σ’ όλη τη χώρα με 53-44 επί του Μακέϊν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο Σικάγο περιμένοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σ΄όλη τη χώρα και ο Τζον Μακέϊν στο σπίτι του στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο Μακέϊν απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στον Ομπάμα για τον θάνατο της γιαγιάς του που πέθανε στη Χαβάη λιγες μόνον ώρες πριν δει τον εγγονό της να εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παρά το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στις ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους θα παραμείνει στην εξουσία για ακόμη 77 ημέρες και διατηρεί το αποκλειστικό του δικαίωμα σ’ όλες τις κρίσιμες για τον κόσμο αποφάσεις.

1 σχόλιο:

  1. Δεν περιμένω τρομακτικές αλλαγές πολιτικής από τον Ομπάμα ,αλλά είναι γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι υπήρξαν πάντα οι μέγιστοι νεκροθάφτες μας.
    Με πρώτο και χειρότερο τον Νίξον που μαζί με τον ΥπΕξ του, τον Κίσσινγκερ ,μας έθαψαν κυριολεκτικά το καλοκαίρι του 1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive