Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Απο σήμερα Δευτέρα 3/11/08 ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου

ΣΧΟΛΙΟ:Άλλη μιά εξεταστική επιτροπή, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα, ξεκινάει σσήμερα στη Βουλή. Όπως και οι προηγούμενες 13 εξεταστικές επιτροπές που έγιναν απο το 1974, ΔΕΝ θα οδηγήσει ΚΑΝΕΝΑΝ ένοχο στο εδώλιο. Άλλο ένα νομιμοφανές ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ της ληστρικής επιδρομής στη δημόσια περιουσία, άλλη μία νομιμοφανής νομιμοποίηση ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ πλουτισμού δημόσιων "λειτουργών" , θα πάει να βρεί τις προηγούμενες, στο...αρχείο. Οι "γνωστοί άγνωστοι" ληστές του ιδρώτα του λαού, για άλλη μια φορά θα γελάνε σαρκαστικά και θα απολαμβάνουν τα αγαθά του παράνομου πλουτισμού τους και μείς σαν εξαρτώμενοι Δημοκρατικομανείς, θα τους χειροκροτάμε , θα τους ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και την επομένη θα τους ΞΑΝΑΒΡΙΖΟΥΜΕ!! "Τοιούτοι είμεθα, τοιούτοι αρχιερείς μας πρέπουν"
Αργύρης Σιδέρης
Aπουσιάζουν οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης του Βατοπαιδίου από τον κατάλογο των πρώτων 26 μαρτύρων που θα αρχίσουν να παρελαύνουν από τη Δευτέρα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.
Η κλήτευση των «ηχηρών» ονομάτων μετατέθηκε για τον επόμενο μήνα, δημιουργώντας όμως αμφιβολίες για το εάν θα προλάβει η Επιτροπή να φτάσει και στα... βαθιά ως τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε «θα πρέπει ανυπερθέτως να έχει παραδώσει πόρισμα».
Έτσι, η πλειονότητα των μαρτύρων που θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει δημοσιογράφους και βουλευτές που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση, αλλά και εκπροσώπους των φορέων της Ξάνθης που αντιδρούσαν στην παραχώρηση της Βιστωνίδας.
Από τον κατάλογο απουσιάζουν, επί παραδείγματι, τα ονόματα του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Ευφραίμ και του στενού συνεργάτη του, μοναχού κ. Αρσενίου.
Στο μεταξύ, στην «πολυπλόκαμη» έρευνα που διενεργεί η τακτική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, το κέντρο βάρους μετατοπίζεται στον Αρειο Πάγο.
Μέσα στις προσεχείς ημέρες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αν.Κανελλόπουλος, που διενεργεί ποινική και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, θα κρίνει την «τύχη» των προσώπων που κλήθηκαν, δεν εμφανίσθηκαν και έστειλαν γραπτώς εξηγήσεις ως ύποπτοι διάπραξης αδικημάτων: του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου.
Μαζί με αυτούς θα κριθεί και η τύχη της προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, η οποία δεν εξέδωσε την απόφαση επί της αγωγής που είχε καταθέσει το 2003 η Ιερά Μονή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.
Παράλληλα, ο επιθεωρητής Δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ι.Παπανικολάου με έγγραφό του προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και τους δικαστές οι οποίοι απάρτιζαν τη σύνθεση του δικαστηρίου που είχε ασχοληθεί με την αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου δίνει εντολή να εκδοθεί άμεσα η επίμαχη απόφαση.
Ο κ. Ι.Παπανικολάου θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για τη δημοσίευση της απόφασης τη 10η Νοεμβρίου 2008.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη δευτερα 3/11/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive