Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Σε δεινή θέση το Λιμενικό Σώμα.. ακινητοποιημένα τα περισσότερα πλωτά μέσα. Το λένε ΕΜΠΕΙΡΟΙ Λιμενικοί που αγαπούν το σώμα.

Τα σκάφη ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, βρίσκονται στην ουσία σε ακινησία. <Εδώ διακρίνεται το ΛΣ 060, που προβλέπεται το διάστημα αυτό να υποβληθεί σε εργασίες συντηρήσεως. (ΥΕΝΑΝΠ)>

Xαράς ευαγγέλια για τους Τούρκους δουλέμπορους....

Την ιδιαίτερα δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Λιμενικό Σώμα περιγράφει άρθρο του περιοδικού Καταδρομή..Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο παρουσιάζεται η καθήλωση των εναερίων μέσων του Λιμενικού Σώματος, δεδομένου ότι ούτε τα υπάρχοντα αεροσκάφη πετούν, ούτε τα ελικόπτερα Dauphen, στα οποία τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται το προσωπικό με την συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, έχουν καταστεί επιχειρησιακά.Πέραν των εναερίων μέσων, άσχημη είναι και η κατάσταση των πλωτών μέσων του Σώματος. Τέσσερα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το ποσοστό ακινησίας που παρουσιάζουν τα σκάφη, είναι απαράδεκτα υψηλό. Ειδικά στα σκάφη ανοικτής θαλάσσης που αποκτήθηκαν την περίοδο 2003-2004, η εικόνα είναι απογοητευτική. Στις 19 Νοεμβρίου 2002 είχε υπογραφεί σύμβαση ύψους 79,4 εκατ. ευρώ για την προμήθεια τριών ισραηλινής σχεδιάσεως περιπολικών ανοικτής θαλάσσης τύπου Saar 4, εκτοπίσματος 445 τόνων. Σήμερα, εξ αυτών, το ΛΣ 080 βρίσκεται σε ακινησία μηνών, το ΛΣ 070 ετοιμάζεται να βγει εκτός ενεργείας και το ΛΣ 060 ετοιμάζεται να υποβληθεί σε συντήρηση. Σε ακινησία όμως βρίσκεται και το τέταρτο μεγάλο σκάφος του Σώματος, το ΛΣ 050. Αυτό είναι σχεδιάσεως και κατασκευής Vosper Thornycroft και McTay Marine, έχει εκτόπισμα 240 τόνων και εκχωρήθηκε από το Σώμα Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος. Σημειώνεται επίσης ότι το σύνολο των απορρυπαντικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος είναι υπέργηρα και χρήζουν αντικαταστάσεως.Αιτία για την κατάσταση αυτή είναι η δραστική περικοπή των κονδυλίων που αφιερώνονται για το Σώμα, με αποτέλεσμα αδυναμία καλύψεως των λειτουργικών εξόδων, μη προμήθεια ανταλλακτικών και, κατά συνέπεια, αδυναμία εφαρμογής τακτικού προγράμματος συντηρήσεως. Έτσι, όχι μόνο δεν ανανεώνεται ο στόλος, αλλά και τα υπάρχοντα μέσα οδηγούνται σε απαξίωση.
Πηγή: http://www.hellenicdefense.gr/eidiseis/e080930b.html
Αναρτήθηκε από enkripto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive